CaddeMustafa Sandal ev sahibi ile mahkemelik oldu! 65 bin TL'den 170 bin TL'ye artış

Mustafa Sandal ev sahibi ile mahkemelik oldu! 65 bin TL'den 170 bin TL'ye artış

15.09.2024 - 13:18 | Son Güncellenme:

Sahne şovları ve kostümleri ile adından sıkça söz ettiren Mustafa Sandal, Etiler’de yaşadığı evin sahibi İrem Argat ile mahkemelik oldu. Argat, aylık 65 bin lira olan kirayı 170 bin liraya çıkarmak için ‘kira tespit davası’ açtı. Sandal ise 2018 yılında kiraladığı evi için açılan davanın reddini istedi.

Mustafa Sandal ev sahibi ile mahkemelik oldu 65 bin TLden 170 bin TLye artış

Şarkıları, sahne dansı ve sahne kostümleri ile sık sık adından söz ettiren ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, ev sahibiyle yaşadığı sorunlarla gündeme geldi.

Haberin Devamı

Sandal'ın Etiler'deki lüks sitedeki evinin kirası için ev sahibiyle mahkemelik olduğu ortaya çıktı. Ünlü ismin 65 bin TL'lik kirası, sitede bulunan diğer daire fiyatlarının altında kaldı.

Mustafa Sandal ev sahibi ile mahkemelik oldu 65 bin TLden 170 bin TLye artış

İSTENEN KİRA BEDELİ DUDAK UÇUKLATTI

Hürriyet'in haberine göre; İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açılan davaya göre Argat, sitede yer alan 3+1 dairesini 2018’de Mustafa Sandal’a kiraya verdi.

Mahkemeye sunulan dilekçede, “Bahse konu sitede aynı özellikteki evlerin kirası bu dönem için 200 ila 220 bin iken, İrem Arat’ın aylık 65 bin liraya katlanması beklenemez. Dava öncesi Mustafa Sandal ile arabuluculuk görüşmesi yapılmış ancak anlaşma sağlanamamıştır. Bu nedenle, ekonomik şartlar dikkate alındığında yeni dönemin kirasının aylık 170 bin lira olarak tespitini istiyoruz.” denildi.

Haberin Devamı

Mustafa Sandal ev sahibi ile mahkemelik oldu 65 bin TLden 170 bin TLye artış

"DAVANIN REDDİNİ İSTİYORUZ"

Mustafa Sandal ise 65 bin TL'den 179 bin TL'ye çıkarılması istenen kira için miktarın fahiş olduğunu belirtti. Davanın reddini isteyen ünlü ismin avukatı, Arat'ın niyetinin Sandal'ı tahliye ettirmek olduğunu dilekçesinde belirtti.

Davaya dayanak olarak gösterilen kira sözleşmesinin ‘kira artışı’ ile ilgili maddelerinin bulunduğu sayfada Mustafa Sandal’ın bir imzası yoktur. Mustafa Sandal’a öncesinde kira tespit davası açılacağına dair bir ihtarname tebliğ edilmemiştir. Dolayısıyla kira sözleşmesinde artış şartı bulunmayan taşınmaz ile ilgili olarak ihtar şartı yerine getirilmediğinden davanın reddini istiyoruz. Mustafa Sandal, 2018 yılında daireyi, o dönemdeki ekonomik koşullara göre çok yüksek oranda kira bedeli ödeyerek kiralamıştır. İrem Argat, kira bedelini 170 bin lira olarak tespitini istemektedir. Talep edilen tutarın fahiş olduğu apaçık ortadadır. Keşif zamanında komşu evlerin de kira bedellerinin araştırılmasını istiyoruz. Bu davanın reddini talep ediyoruz.

Mustafa Sandal ev sahibi ile mahkemelik oldu 65 bin TLden 170 bin TLye artış