VanEsenyurt'un CHP'li Belediye Başkanı Özer, kayyım politikalarını eleştirdi

Esenyurt'un CHP'li Belediye Başkanı Özer, kayyım politikalarını eleştirdi

29.07.2024 - 10:08 | Son Güncellenme:

Esenyurt'un CHP'li Belediye Başkanı Özer, kayyım politikalarını eleştirdi

Esenyurtun CHPli Belediye Başkanı Özer, kayyım politikalarını eleştirdi

Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)- İSTANBUL'un Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, memleketi Van'da DEM Partili Büyükşehir ve ilçe Belediye Eş başkanları ile bir araya geldi. Özer, hükümetin kayyım politikasını eleştirerek, "Van'da seçilmiş bir belediye eş başkanına kayyım operasyonu ile mazbatanın alınması, halkın destansı bir direnişiyle karşılaşması ve o demokrasi ayıbının düzeltilmesi hepimizi memnun etti. Umarım bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Hakkari'de de benzer bir durum oldu. Orada yaşananların tekrar etmemesi, sadece Van için, Hakkari için değil Türkiye'de eşit temelde bir arada kardeşçe yaşamak için herkese lazım olan, herkesin ihtiyaç duyduğu bir yaşama biçimi olması lazım." dedi.

Haberin Devamı

Esenyurt Belediyesinin CHP'li Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Van'a geldi. Özer, Van Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda ilçe belediye eş başkanları ile yemekte bir araya geldi. Çaldıran ve Muradiye ilçelerini ziyaret eden Özer, Van'da olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu belirtti. İktidarın kayyım politikalarını eleştiren Özer, "Van'da seçilmiş bir belediye eş başkanına kayyım operasyonu ile mazbatanın alınması, halkın destansı bir direnişiyle karşılaşması ve o demokrasi ayıbının düzeltilmesi hepimizi memnun etti. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Hakkari'de de benzer bir durum oldu. Orada yaşananların tekrar etmemesi, sadece Van için Hakkari için değil, Türkiye'de eşit temelde bir arada kardeşçe yaşamak için herkese lazım olan herkesin ihtiyaç duyduğu bir yaşama biçimi olması lazım. Bu konular sadece burası için değil, tüm Türkiye'de demokrasinin ihyası için vazgeçilmezdir. Çünkü bizlerin belli bir hukuka, belli bir yurttaşlık hukukuna tabi olarak eşit ve özgür bir şekilde refah içinde yaşamamızın başka bir yolu yoktur. Bu anlamlı günde, bu görevi üstlenen sevgili eşbaşkanlarımıza başarı diliyorum ve onların burada çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Sizin desteğinizle, kuracağımız gönül köprüleriyle Van halkına bekledikleri hizmeti verecekler. Ayrıca, bundan sonraki süreçte demokrasinin bütün kurum ve kuruluşlarıyla işlemesi için örnek olacaklardır. Van, önemli bir yer; bir bölgesel merkezdir. Tarihi, turistik ve kültürel değerleri ile doğal güzellikleri vardır. Biz Van'da bir gönül köprüsü kurduk ve aynı zamanda bir hizmet köprüsü de inşa etmek istiyoruz. İnşallah, bu gönül köprüsünü hizmet köprüsüyle taçlandıracağız." dedi.

Haberin Devamı

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan ise, “Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve ekibini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Eğer insanlarımızın huzur içinde yaşamasını istiyorsak, sandıkta çıkan sonuçlara saygı göstermeliyiz. 31 Mart’ta bir mazbata gaspı girişimi yaşandı. Ancak halkımız bu duruma karşı onurlu bir duruş sergiledi. Türkiye genelinde büyük bir dayanışma örneği sergilendi ve gösterilen tepkiler üzerine mazbata yeniden Van halkına teslim edildi. Hakkari'ye atanan kayyım, sadece Hakkari halkına değil, tüm Türkiye’de yaşayan 85 milyona saygısızlıktır." dedi.

Haberin Devamı

Yapılan konuşmaların ardından DEM'li Belediye Eş Başkanları, CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Özer ile şelale önünde hatıra fotoğraf çekti. (DHA)

FOTOĞRAFLI