R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Şartların hızla değiştiği ve yeni gelişmelere uyum sağlamamız gereken günlerdeyiz. Bu hafta Plüton Oğlak burcuna son kez geri dönerken, 4 Eylül'den itibaren Mars Yengeç burcuna ilerlemiş olacak. Bizi duygusal açıdan ve güvenliğimizle ilgili konularda hassas kılan gelişmeler gündeme geliyor. Tüm bunlara ek olarak, 3 Eylül'de Başak burcunda gerçekleşen yeniay ise zihnimizi meşgul eden sorumluluklara ve daha dikkatli olma ihtiyacına işaret ediyor. Bu hafta kendimizi duygusal açıdan güvensiz hissettiğimiz durumlarda daha soğukkanlı ve dengeli olmaya çalışalım. Duygusal nedenler, ailevi konular tepkilerimizi abartılı kılabilir.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

1 Eylül Pazar Bitmekte, sonlanmakta olan koşullar var. Yeni bir haber değişikliklere neden olabilir.

2 Eylül Pazartesi Yeniay öncesinde dahi koşulların değiştiğini görebiliriz. Düzen, detay ve sağlık ile ilgili konulara daha yakından bakmak gerekebilir.

3 Eylül Salı Bugün gerçekleşen yeniay işle ilgili konulara ve sorumluluklara dikkat çekiyor. Bu konularda daha çalışkan olmak durumundayız.

4 Eylül Çarşamba Belirsizlik içeren durumlar olabilir. Acele karar vermemeye bakalım.

5 Eylül Perşembe Aşkta ve ilişkilerde oldukça dikkat çekici bir gündeyiz. Ancak geçmişten kaynaklanan durumlar huzursuzluk kaynağı olabilir.

6 Eylül Cuma İlişkilere ve ailevi konulara daha fazla özen göstermeliyiz. Denge gerektiren konular ve hassasiyetler var.

7 Eylül Cumartesi Duygusal açıdan kararlı olmamızı gerektiren olaylarla karşılaşabiliriz. Evde ya da ailevi konularda daha soğukkanlı düşünmek ve hareket etmek faydalı olacak.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde ilişkilerinize ve karşıtlık içeren konulara daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Ev ve iş arasında da sizi meşgul eden hassasiyetler dikkat çekiyor. 3 Eylül'deki yeniay çalışma ortamınıza ait konuları, sağlık ve düzen ile ilgili işleri daha fazla vurgulayabilir. 4 Eylül sonrasında ev ve ailevi konulara daha fazla zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Evde daha sakin ve dengeli düşünmeniz gerekiyor. 7 Eylül civarında karşılıklı parasal konularda ya da sizi duygusal açıdan bağlayan konular içinde daha fazla çaba gösterebilirsiniz. 

Haberin Devamı

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu yeni dönemde, yakın çevrenizde sizi duygusal açıdan etkileyen durumlar ve çalışma ortamınızda da öne çıkan ilişkiler daha soğukkanlı davranmayı gerektiriyor. Haftanın ilk günlerinde detaylara dikkat etmeniz çok yararlı olacak. 3 Eylül'deki yeniay yaratıcı olduğunuz bir konuya ya da aşk hayatınıza daha büyük bir farkındalık ve hassasiyet getirmekte. 4 Eylül sonrasında sözlerinize, kardeşlerle ilgili konulara daha fazla özen göstermeniz ve soğukkanlı olmanız gerekebilir. 7 Eylül civarında ise özellikle evlilikte ya da karşılıklı konularda koşulları değiştirmek için çaba sarf edebilirsiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu hafta gündeme gelen değişiklikler özellikle para durumunuzu ve harcamalarınızı daha fazla etkileyebilir. Haftanın ilk günlerinde çift durumların getirdiği belirsizlikler kafa karıştırıcı olabilir. 3 Eylül'deki yeniay eve ya da ailenize yönelik temel bir konuda sizi daha fazla meşgul ediyor. Bu dönemde harcamalarınızı kontrol altına almanız gerekebilir. Aşkta, keiyflerde hareketlilik var ancak bazı geçmişten kaynaklanan konular sorun yaratabilir. 7 Eylül civarında özellikle sağlık ve düzeninizi zorlayabilecek durumlarla test edilebilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde düşüncelerinizi ve planlarınızı daha iyi ve pratik bir şekilde ortaya koyma çabası içindesiniz. Ancak çift durumlar ya da belirsizlikler nedeniyle gerektiğinden fazla zaman kaybedebilirsiniz. 3 Eylül'deki yeniay eğitim, hareket, görüşmeler ve iletişim içeren konulara hızlanma ile birlikte yeni sorumluluklar da getirmekte. 4’ünden itibaren burcunuza yerleşen Mars sizi her zamankinden daha mücadeleci ve cesur kılmakta. 7 Eylül civarında ise aşk ve yaratıcılık içeren konularda daha heyecanlı ve tutkulu olabilirsiniz.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde çalışma hayatınızda ve işle ilgili konularda eksik kalan şeyleri toparlama ve düzeltme gereği doğuyor. Sağlık, düzen ve hizmet konularına yeniden eğlenebilirsiniz. 3 Eylül'deki yeniay birikimleriniz ve para durumunuz hakkında daha fazla şey yapabileceğinizi gösteriyor. Bu dönemde dümende kalmak zor değil. Ancak 4 Eylül sonrasında sizi duygusal açıdan ya da ailevi konularda meşgul eden durumlar daha fazla gündeme gelmeye başlayabilir. 7 Eylül civarında da ev ve ailenizle yönelik konularda kırılgan olabilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu hafta burcunuzda meydana gelen yeniay kişisel hedeflerinizi ve uğraşlarınızı toparlamak için daha güçlü bir motivasyon getiriyor. 3 Eylül ile birlikte belirsizlik içinde olan ya da karmaşa yaratan durumları daha iyi takip etmelisiniz. 4 Eylül sonrasında ailevi planlarda ya da gruplar içinde sizi daha fazla harekete geçiren koşullar gündeme gelebilir. Bu dönemde gururunuzu ilgilendiren konular yüzünden hassas davranabilirsiniz. 7 Eylül civarında yakın çevrenizde olup bitenler, ziyaretler ve kardeşlerle ilgili konularda daha soğukkanlı olmaya bakmalısınız. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu haftaki koşullar önemli değişikliklere ve uyum sağlama gereğine işaret ediyor. Hem iş hayatında hem de ilişkilerde sizi harekete geçiren ve daha mücadeleci kılan koşullar içindesiniz. 3 Eylül'deki yeniay bazı belirsizlikleri, gizli kalan şeyleri ortaya çıkarabilir. Bu dönemde kontrol dışı durumlar var. Özellikle 4 Eylül'den sonra ailenizi ve işinizi ilgilendiren konularda daha fazla çaba içine girebilirsiniz. 7 Eylül civarında parasal konularda gündeme gelen değişiklikleri yönetmek için oldukça kararlı davranabilirsiniz.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu hafta gündeme gelen koşullar sizi daha kararlı ve duygusal açıdan odaklı olmaya yöneltiyor. Yakın çevrenizdekiler, düşüncelerinizde sizi meşgul eden kişiler ya da konular tekrar gündeme gelebilir. 3 Eylül’de gerçekleşen yeniay gelecek yönünde plan yaptığınız konuları hızlandırmakta ve bu dönemde iş hayatında dikkat çekici adımlar atabilirsiniz. Özellikle 4 Eylül sonrasında uzaklarla ilgili işler, yeni insanlar ve eğitsel konular yönünde çabalar artıyor. 7 Eylül civarında da ailevi konularda daha kararlı adımlar ve değişiklikler olabilir. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde hedefleriniz ve iş hayatınız açısından daha odaklı ve yenilikçi adımlar atabilirsiniz. Ev ve iş arasındaki dengeleri yeniden kurmak durumundasınız. Ancak bu dönemde finansal konular ya da bazı endişe yaratan durumlar ortaya çıkabilir. 3 Eylül'deki yeniay girişimlerinizi daha fazla hızlandırmakta. 4 Eylül'den sonra finansal konulara ve kimi zaman kriz çıkaran durumlara karşı daha sakin yaklaşmak gerekiyor. Gruplar ve arkadaşlıklar size olumlu tecrübeler kazandırmakta. 7 Eylül civarında biraz daha dikkatli olmalısınız.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu hafta Başak burcunda gerçekleşen yeniay size farklı bir bakış açısı ve yenilikler getirmekte. Eğitim ya da yabancılarla ilgili uğraşlar hayatınızda da fazla şey kazandırabilir. Bu dönemde daha fazla tanınabilirsiniz. Ancak 4 Eylül'den sonra işte ve ev hayatında ilişkilerin olduğu konularda sizi mücadeleye sürükleyen konular ya da tartışma içeren durumlar da olabilir. Dolayısıyla bu dönemde dengeleri daha sakin yönetmelisiniz. 7 Eylül civarında gruplar içinde ya da gelecekle ilgili planlarınızda sizi daha kararlı kılan koşullar var.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde gündeme gelen değişikliklere dikkat etmek gerekiyor. Kimi zaman endişe yaratan ya da psikolojik açıdan dönüştürücü olan koşullar gündeme gelmekte. Bu dönemde sağlığınıza ve çalışma hayatınızla ilgili konular da öne çıkabilir. 3 Eylül’de gerçekleşen yeniay finansal konulara dikkat çekmekte. 4 Eylül'den sonra da sizi uğraştıran durumlar, düzen ve hizmet konuları vurgulanıyor. 7 Eylül civarında kendinizi daha sorumluluk hissettiğiniz konulara zaman ayırabilirsiniz. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Yılın bu döneminde önemli sonuçların ve değerlendirmelerin ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Özellikle sorumluluklar alanında gündeminiz bir muhasebe yapmayı gerektirebilir. 3 Eylül'deki yeniay eşinizi ya da evliliğinizi ilgilendiren konulara ya da ortaklıklara yeni bir değerlendirme getirmekte. Ayrıca 4 Eylül'den sonra da aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda kendinizi daha mücadeleci bir tavır içinde bulabilirsiniz. Bu konu çocukları da bilgilendirebilir. 7 Eylül civarında sezgileriniz sayesinde kendinizi daha Başarılı hissedebilirsiniz.