1.LigAdanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti!

Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti!

01.09.2024 - 00:24 | Son Güncellenme:

Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba 39 yaşında hayatını kaybetti. Trabzonspor'un eski futbolcusu Bamba, son röportajını birkaç gün önce vermişti. Adanaspor konuyla ilgili açıklama yaptı.

Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba 39 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ADANASPOR'DAN AÇIKLAMA
Ölüm haberi sonrası kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Dün oynanan Manisa Futbol Kulübü müsabakası öncesi rahatsızlanan Teknik Direktörümüz Souleymane Bamba Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış ve burada verdiği yaşam savaşını malesef kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere camiamızın başı sağolsun.."

TFF'DEN SAYGI DURUŞU KARARI
TFF  konuyla ilgili taziye mesajı yayınladı ve maçlardan önce saygı duruşu yapılacağını duyurdu: Trendyol 1. Lig'in 4. haftasında oynanan Manisa Futbol Kulübü - Adanaspor A.Ş. müsabakasının öncesinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Adanaspor Teknik Direktörü Souleymane Bamba'nın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Futbolculuk kariyerinde 3 sezon boyunca Trabzonspor forması da giyen Souleymane Bamba'nın anısına bu hafta oynanacak olan tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.

Souleymane Bamba'nın ailesine, yakınlarına ve başta Adanaspor ile Trabzonspor camiaları olmak üzere Türk futbol ailesine başsağlığı dileriz.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR'DAN PAYLAŞIM
"2012-2014 yılları arasında formamızı giyen, Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba'nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."

HASTALIĞI NÜKSETTİ, HASTANEYE KALDIRILDI
Sol Bamba, Ocak 2021'de teşhis konulan Non-Hodgkin Lenfoması'nın tekrar nüksetmesi sonucu Manisa FK maçı öncesi rahatsızlanmıştı. Bamba, Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

TRABZONSPOR'DA FORMA GİYDİ
Futbolculuk döneminde stoper pozisyonunda görev alan Sol Bamba, 2012-2014 yılları arasında Süper Lig devlerinden Trabzonspor'da forma giydi. Bordo-Mavililer'de 35 maça çıkan Bamba, gol ya da asist katkısı sunamadı.

Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti

ADANASPOR'UN BAŞINDA 4 MAÇA ÇIKTI
Temmuz ayında Adanaspor'a imza atarak teknik direktörlük koltuğuna geçen Sol Bamba, yeni takımıyla 4 maça çıktı. 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan teknik adam 1 puan ortalaması yakaladı.

Haberin Devamı

BAMBA'NIN ADANASPOR'DAKİ SON SÖZLERİ
Sol Bamba son olarak AA muhabirine açıklamada bulunmuştu. Bamba, "Kulübe gelmeden önce oynamak istediğim sistemin 3-4-3 ve 3-5-2 olduğunu söylemiştim. Türkiye'de bu taktiğe çok alışık değiliz. Son maçta gerçekten iyi mücadele ettik. Oyuncularım gelip bu taktikten memnun olduklarını ifade etti. Bundan dolayı Adanaspor 3-4-3 şeklinde devam edecek" diye konuştu.

Bamba, "Takıma katkı sağlayabilecek oyuncuları bulup buraya getirmek istiyoruz. Yeni oyuncularımı görmek ve takıma monte etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.