13.01.2020 - 12:59 | Son Güncellenme:
Tasting Alaçatı bir yaşam tarzı kimliğinde; Avrupa’daki gurme etkinlikler gibi uluslararası arenaya açılma hedefinde...
Tasting Alaçatı hayatı yaşamayı sevenler için farklı bir heyecan, yeni bir buluşma platformu. İnsanı büyülen güzellikteki Ege’nin yarımadasında, Alaçatı’nın köy içinde ve çevresindeki doğal platolarda gerçekleşen Tasting Alaçatı, Alaçatılı işletmelerin ev sahipliğinde üç gün boyunca devam ediyor. Bölgenin en özel mekanlarında birbiri içinde eriyen gurme lezzetler, sohbetler, etkinlikler, atölyeler, müzik, sanat, macera dolu keşifler ve yeni deneyimler sunuyor.
Ege’nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki önemini arttırmayı misyon edinen organizasyon, gustosuna düşkün olanları, keşfetmeyi sevenleri, seyahat severleri, önde gelen şefleri, yerel üreticileri ve işletmecileri her yıl Alaçatı’da bir araya getirerek global bir yaşam deneyimi sunmayı başarıyor.
Alaçatı’nın doğal güzellikleri ve lokal işletmelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen ve bölgede sürdürülebilir turizmi amaçlayan organizasyonda Alaçatı’nın en iyi restoranları ve otelleri, bağ evleri ve çiftlikler özel mönüleri, etkinlikleri ve atölye çalışmaları ile ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Bölgeyi en güzel zamanında yaşatarak, çok özellikli mönüler ve farklı içerikte atölyelerle heyecan yaratarak, müzik ve sanatla keyifli anlara imza atıyor.
Türkiye’de ilk
Hip Creative Agency organizasyonu ile; deneyim tasarımı fikri ve kolektif bilinç esasıyla Türkiye’de ilk kez hayata geçen bu etkinlik, konsept seyahat trendiyle hem Alaçatı hem de çevresi için heyecan veren, aynı zamanda bölgenin de global dünyaya açılacağı yepyeni bir proje.
Tıpkı Kuzey İtalya’da Piemonte bölgesindeki Alba Beyaz Mantar Festivali gibi, Kopenhag’daki Mad gibi her yıl insanların heyecanla bekleyip ve seyahat planı yaptığı uluslararası bir organiazsyon olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Yakın markaj
Peki Tasting Alaçatı’da neler var? Bugüne kadar 125 ayrı işletmenin ev sahipliğinde 200’e yakın etkinlik gerçekleşti. 60 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan etkinlikte şeflerin özel tarifleri, tadım mönüleri, degüstasyon atölyeleri, farkındalık söyleşileri, kadim üretim biçimleri, yerel üreticiler ve mahsulleri, ses terapisi ve meditasyon, plogging, sergiler ve konserlerden oluşan zengin bir program sunuluyor. Köy içinde caz konseri, doğada kamp ateşi, yıldız isimlerin performansları, şeflerle özel atölye çalışmaları, sörf deneyimi, birbirinden keyifli söyleşi programları, resim ve seramik sergileri Tasting Alaçatı kapsamında gerçekleşen etkinliklerden yalnızca birkaçı.
Bu sene bizi neler bekliyor?
İki yıldır İstanbul ve İzmir’den ziyaretçilerini ağırlayan Tasting Alaçatı her yıl farklı temalarda hazırlanan içerik ve programlarıyla yaşam gustolarına kapılarını açıyor.
Ege’nin Provans’ı Seni Çağırıyor söylemi ile ilk kez merhaba diyen Tasting Alaçatı ikinci senesinde Tat, Hisset, Keşfet sloganıyla gastronomi, macera ve doğa tutkunlarına seslendi. Bu yıl ise tüm dünyanın etrafına birleştiği konu olan “Sürdürülebilirlik ve Farkındalık” ekseninde hazırlanan içeriğiyle “Sıfır Atık, Geri Dönüşüm, Hakkaniyetli Üretim, İsrafın Engellenmesi, Doğal Kaynakların Doğru Kullanılması, Çevreye Saygı, Doğa ve İnsan Farkındalığı” nı ele alıyor.
Atıksız sofralardan, geri dönüşüme, bölgenin azalan mahsullerinden, yerel üreticilerin gerçek hikayelerine, doğanın insana kattıklarından, bireysel farkındalığa uzanan bir bakış açılarını değiştirecek bir yolculuğa çıkarıyor.