Son dakika gurme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gurme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gurme haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.191 gurme haberi bulunmuştur.
Yunusoğlu’ndan Alsancak’a modern dokunuşYunusoğlu İnşaat, Alsancak’ta 65 milyon dolarlık yatırım değeriyle depreme dayanıklı ve modern mimariye sahip Loc’al Alsancak projesini hayata geçiriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yunusoğlu, projeyi “Alsancak’ı geleceğe taşıyacak bir yaşam merkezi” olarak tanımladı.
Keyifle içiyoruz ama ağza bile sürülmez! Kalp hekimi 'asla' diyor, her tanesi kanserojenBir yudum bile almadan sadece kokusuyla etkileri başlıyor. Önce sinir sistemini uyarıyor sonra kalp atış hızını, kan akışını ve uyku-uyanıklık döngülerini düzenliyor. Bu özellikler de onu hem Türkiye'de hem de dünyada en çok tüketilen içeceklerden biri yapıyor. Ancak gün içinde severek tükettiğimiz kahvelerden bazılarının vücudumuza faydadan çok zararı olduğunu biliyor musunuz? İşte Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya’nın bir kalp hekimi olarak asla tercih etmediği o kahveler.
RAMS Garden Bahçelievler’de beklenen kampanya geldi!RAMS Türkiye yeni başlattığı kampanyayla, şehir hayatının dinamizmi ile doğanın huzurunu bir araya getiren RAMS Garden Bahçelievler’de, yüzde 1,49 oran ve 120 ay vade seçeneğiyle avantajlı ödeme fırsatı sağlıyor.
KODER’den Korumar’da muhteşem geceKODER, “2025’e El Ele” temalı etkinliğinde iş dünyasını bir araya getirerek, sezon sonu yorgunluğunu atarken, sürdürülebilir turizmin önemine vurgu yaptı. KODER Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Özden, “Bu sezon iyi geçti, 2025 için umutluyuz” dedi
Gıdanın ‘kara listesi’ vatandaşın cebindeGıda ürünlerinde hile yapan firmaların olduğu ‘kara liste’ artık kamuoyu tarafından anlık olarak takip edilebilecek. Yayınlanan listede en çok peynir, zeytinyağı, bal, baharat ve işlenmiş et ürünleri var. Taklit ve tağşiş yapan firmalar sık olarak ‘tüketici algısını’ hedef alan marka seçimleri yapıyor. Çoğu üründe ‘karışım’ var. Sağlığa zararlı gıda boyası kullanımında artış da dikkat çekiyor.
Et ve kemik suyu aynı değil! Gurmelerin tarifindeki ‘kurşun’ zehir saçıyorTadına doyum olmaz çorbaların, pilavların ve yemeklerin lezzetini veren et ve kemik suları, sağlık açısındandan pek çok faydası olmasıyla biliniyor. Ancak pek bilinmese de et ve kemik suyu tam olarak aynı şey değil. Üstelik dikkat edilmediği takdirde 'kurşun' tehlikesi ortaya çıkıyor! Detaylar haberimizde.
Gıda endüstrisinde yapay zeka teknolojileri!Türkiye'nin en kapsamlı gıda endüstrisi fuarı olan F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı, katılımcı firmaları dünyanın dört bir yanından gelen binlerce uluslararası alıcıyla buluşturacak.
Deniz, spor ve kış turizmini bütünleştirdiŞahinler Holding, zengin tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, lezzetli mutfağı, altyapısı ve konukseverliğiyle dünyanın en popüler destinasyonları arasında yer alan Türkiye’de turizm sezonunun 12 aya çıkarılması için önemli yatırımlara imza attı
Olimpiyatta lezzet şöleni2024 Paris Olimpiyatları’nda sporculara ünlü Fransız baget ekmekleri, seçkin peynirler, sebzeler ve ödüllü aşçıların hazırladığı yemeklerden oluşan çok zengin bir menü sunulacak.
Hedef 5G’ye daha yerli geçebilmekTeknolojide dışa bağımlılığı azaltmanın öncelikleri olduğunu belirten Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Yerlilik oranı artsın, endüstriler ve paydaşlar hazırlıklarını tamamlasın, daha sonra 5G’ye en hazır şekilde geçiş yapalım” dedi.
Yatırım iştahı açık"12 markamız ve 40'ın üzerinde restoranımız bulunuyor. 2024 yılında öncelikli büyüme hedefimiz Körfez Bölgesi, Avrupa ve Amerika kıtasında olacak..."
Tüketicisini büyütüyor!Humm Organic, çocuklar için organik atıştırmalık üretimiyle başladığı yolculuğunda ürün yelpazesini genişletiyor. Genel Müdür Şirin Işık, “Ürünlerimizle büyüyen neslin, ebeveyn olduğunda çocukları ve ailesi için bizi seçmesini hedefliyoruz” diyor.
THY’nin Osaka ile uçuş ağı genişlediTürk Hava Yolları, Tokyo’dan sonra Japonya’da sefer yaptığı ikinci şehir olarak Osaka’yı uçuş ağına ekledi. 12 Aralık 2023 tarihinde başlayacak seferler, Boeing 787-9 ile İstanbul Havalimanı ile Osaka Uluslararası Havalimanı arasında Pazartesi, Salı, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftanın dört günü gerçekleştirilecek.
Fuudy restoran ağını büyüttüOnline yemek siparişi uygulaması Fuudy sadece kendi uygulaması üzerinden hizmet veren restoran ağını büyüttü. Fuudy’nin yeni iletişim kampanyasında “You are what you eat” söylemini sahiplendiğini belirten Fuudy CEO’su Neslihan Uçar Çadırcı şunları kaydetti:
Gastronomide Yerel AtakDenizli'de Labada Gurme'nin kurucusu Gonca Saldanlı tutkusu olan gastronomide yerel lezzetlerle ilerliyor. Kadın dayanışmasıyla zorlukları aştığını paylaşan Saldanlı büyüme hedeflerini anlattı.
Tarladan sofraya Adana’dan dünyayaMor havuç olarak da anılan şalgam, turpgillerden bir kış sebzesi. Şalgam suyu olarak başta kebap eşlikçisi olmak üzere o kadar fazla yemeğe uyum sağlıyor ki, artık farklı damak tatlarına hitaben gurme versiyonları dahi üretiliyor.
Gurme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.