21.02.2025 - 10:46 | Son Güncellenme:
İçinde irmik olmamasına rağmen, nefis kıvamı ve şerbetin dengesi sayesinde klasik revaninin lezzetini aratmayan tarif, çay saatlerinde ya da yaklaşan ramazan zamanı iftardan sonra bir dilimiyle damakları tatlandırabilir. Bu şahane tatlının yapım aşamalarını sizin için derledik!
İrmiksiz revani yapmak için, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin gerekiyor. İrmiksiz revani şerbeti için de, 2 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su ve 3 damla limon suyu yeterli olacak.
İrmiksiz revani için önce şerbeti hazırlayıp ılıtmalısınız. Şerbeti önceden hazırlamak ılınması adına önemli. Yumurta ve şekeri bir kapta çırparak devam edin. Ardından diğer malzemeleri de ilave ederek iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın kabına aktarın. Tatlıyı 180 derecede 25 dakika pişirmeniz gerekecek. Fırından çıkardıktan sonra, ılık şerbeti ılık tatlıyla buluşturup dinlendirmelisiniz. İrmiksiz revaniniz hazır, afiyet olsun!
Şerbetin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat etmelisiniz. Tatlının her noktasının şerbeti eşit şekilde çekebilmesi için ikisinin de ılık olması gerekir.
İrmiksiz revani, Hindistan cevizi, Antep fıstığı veya dövülmüş ceviz serpilerek sunulabilir. Sunum önerilerine gelmişken, tatlının üstüne bir top vanilyalı dondurma da koymak da güzel bir fikir olabilir.