19.02.2025 - 16:41 | Son Güncellenme:
Eğer daha önce karnabahar kızartması denediyseniz ama istediğiniz gibi çıtır olmadıysa, bu tarif tam size göre. Maden suyu, kızartma harcına eklendiğinde karnabaharları hem daha hafif hem de ekstra çıtır yapıyor. İşte tüm aşamalarıyla karnabahar kızartması tarifi.
* 1 adet orta boy karnabahar (900 gr)
Sosu için
* Yarım şişe soda (100 ml)
* 1,5 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
Servis için
* Yoğurt
* Maydanoz
Kızartmak İçin
* Sıvı yağ
İlk olarak 1 tane orta boy karnabaharın yapraklarını ayırın. Ardından orta kısmını bir bıçak yardımıyla keserek alın. Karnabaharı parçalara ayırıp sap kısımlarını kesmeye devam edin. Bu aşamada temizliğin iyi yapılması gerekiyor. Bol suyla güzelce yıkayın.
Karnabaharları iyice yıkadıktan sonra bir tencereye aktarın. Üzerine su ilave ederek haşlamaya bırakın. Sosu için ise uygun bir kaba 2 tane yumurta kırıp tel çırpıcıyla çırpın. Ardından yarım şişe madem suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Haşladığınız karnabaharları sosuna güzelce bulayın. Kızdırdığınız tavaya yerleştirerek pişirmeye başlayabilirsiniz. Karnabaharları soslarken dikkat etmeniz gereken en önemli an soslarken hiç boşluk kalmamasıdır. Kızartmaya devam edin.
Tavadaki karnabaharları çevirerek her tarafının güzelce kızarmasını sağlayabilirsiniz. Tavadan çıkardığınızda yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Kalan karnabaharları da aynı şekilde kızgın yağda arkalı önlü çevirerek kızartmaya devam edin. Hepsi tamamen kızardığında servise hazır olacaklar.
Karnabaharları servis ederken ev yapımı doğal bir sos hazırlayabilirsiniz. Süzme yoğurt ve sevdiğiniz baharatları birleştirerek ferah bir sos hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.