Son dakika veba salgını haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan veba salgını gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan veba salgını haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 118 veba salgını haberi bulunmuştur.
Barış Harekâtı’na giden uzun yolKıbrıs’ta Rumların, Türkleri yok ederek Ada’yı Yunanistan’a bağlama hedefiyle başlattığı saldırılar, 15 Temmuz 1974’te yapılan darbeyle yeni bir boyuta ulaştı. Türkiye, darbenin ardından hızla adım atarak 20 Temmuz’da Kıbrıs’a çıktı.
Erdoğan'dan İsrail'e Gazze tepkisi: Savaş değil soykırımAntalya Diplomasi Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'de yaşananlar bir savaş değildir, bir soykırım girişimidir. Çünkü savaşın bile uyulması gereken bir adabı, hukuku vardır." dedi.
Geçmişten bugüne tarihi yolculukBilim tarihi ve astronomi ile ilgili çalışmaları bulunan Prof. Dr. Yavuz Unat, astronomiye merakın çok eski zamanlara tarihlendiğini anlatıyor.
Hatay'da Habib-i Neccar Dağı'ndaki Cehennem Kayıkçısı Kharon maskı sapasağlamKahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Hatay'da, St. Pierre Kilisesi ve Anıt Müzesi'nin bulunduğu Habib-i Neccar Dağı eteklerinde kayalara oyularak yapılan Cehennem Kayıkçısı Kharon maskı, sağlam kaldı. Dağın eteklerinde yer alan, dünyanın ilk mağara kiliselerinden St. Pierre Mağara Kilisesi ise tedbir amaçlı kapatıldı. Müze yanındaki mağaralarda depremzedeler, soba yakarak soğuktan korunmaya çalışıyor.
Hatay'da Habib-i Neccar Dağı'ndaki Cehennem Kayıkçısı Kharon maskı sapasağlamKahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Hatay'da, St. Pierre Kilisesi ve Anıt Müzesi'nin bulunduğu Habib-i Neccar Dağı eteklerinde kayalara oyularak yapılan Cehennem Kayıkçısı Kharon maskı, sağlam kaldı. Dağın eteklerinde yer alan, dünyanın ilk mağara kiliselerinden St. Pierre Mağara Kilisesi ise tedbir amaçlı kapatıldı. Müze yanındaki mağaralarda depremzedeler, soba yakarak soğuktan korunmaya çalışıyor.
Galileo HapisteAli Değermenci- Giordano Bruno, Kopernikçi Güneş merkezli gezegen teorisine sahip çıktı ve evrenin sonsuz bir Güneş ve gezegenlerle dolu olduğu fikrini savundu...
Adları tarihe kazılı ama nerede oldukları bir sır! 'Mezarı bulunursa kıyamet kopabilir'Güzelliğiyle dünyaya nam salan Kleopatra'nın 2 bin yıldan fazla bir süredir kayıp olan mezarının bulunabileceğine dair iddialar tartışılmaya devam ediyor. Kleopatra'nın gündeme gelmesiyle birlikte tıpkı onun gibi tarihe adını yazdıran ancak mezarları kayıp ünlü hükümdarlar da merak konusu oldu. İşte nerede oldukları gizemini koruyan, hatta bazıları için mezarı bulunursa kıyamete sebep olacağı düşünülen 5 hükümdarın hikayesi.
188 yıl sonra salgının sonunu müjdelediRivayete göre, 1834'te Ermeni kilisesi Meryem ana ikonasını kentte gezdirince veba bitmişti. II. Mahmut da kiliseye elmas broş hediye etmişti. Broş iki yıllık pandemi arasından sonra Paskalya töreninde ikonaya asıldı.
'Müslümanlar ayrımcılığa tepki göstermeli'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yükselen İslam düşmanlığıyla mücadelenin sadece Müslümanların değil tüm insanlığın meselesi olduğuna inanıyoruz. Yüz milyonlarca insanı hedef alan bu haksızlık, hukuksuzluk ve ayrımcılık karşısında Müslümanlar güçlü tepki göstermeli, meşru zeminde haklarını aramalı, mücadelesini vermelidir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müslümanlar ayrımcılığa güçlü tepki göstermeliCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yükselen İslam düşmanlığıyla mücadelenin sadece Müslümanların değil tüm insanlığın meselesi olduğuna inanıyoruz. Yüz milyonlarca insanı hedef alan bu haksızlık, hukuksuzluk ve ayrımcılık karşısında Müslümanlar güçlü tepki göstermeli, meşru zeminde haklarını aramalı, mücadelesini vermelidir" dedi.
Sosyal medyada salgın korkusu! 'Orta Çağ'dan beri bilinen hastalığın yeni şekli'Sosyal medya bağımlılığı, gençlerin fiziksel sağlığını olumsuz etkiliyor. Uzmanlar sosyal medyada sıklıkla video izleyen gençlerde, Tourette Sendromu'na benzer etkiler tespit edildiğini açıkladı. Peki, "tüm dünyada yayılma ihtimali yüksek" denilen bu hastalık nedir? İşte gençleri bekleyen gizli tehlike...
Kara Veba Nasıl Bitti? Kara Veba Salgını Ne Kadar Sürdü?Dünyada büyük etki uyandıran birçok salgın görülüyordu. Kara veba yaşanan salgın hastalıklarından biridir. Kara veba hastalığı milyonlarca kişinin ölümüne neden olmuş bir salgın hastalığıdır. Kara vebanın nasıl bittiği kişilerin merak ettiği önemli bir konudur. Kara veba nasıl bitti? Kara veba salgını ne kadar sürdü? Kara veba hakkında sizlere detaylı bilgiler derledik.
Orhan Pamuk'un yeni romanı Veba Geceleri çıktıOrhan Pamuk’un üzerinde 5 yıldır çalıştığı Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Veba Geceleri, 1901 yılında 3. Veba Pandemisi döneminde Osmanlı’nın 29. Vilayeti Minger adasında geçiyor. Hem sürükleyici bir siyaset ve aşk romanı hem de Pamuk’un salgın, karantina, devlet ve birey konularını bir masal havasıyla tartıştığı bu tarihi roman, konusuyla yaşadığımız günlere de ışık düşürüyor.
Orhan Pamuk 'Veba Geceleri' ile beklentileri karşılayabilecek mi?Geçtiğimiz haftalarda liselerdeki edebiyat dersleri üzerine yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Orhan Pamuk, bir süredir merakla beklenen yeni romanını okurla buluşturmaya hazırlanıyor. Yapı Kredi Yayınları'ndan yapılan açıklamaya göre Orhan Pamuk'un yeni romanı 'Veba Geceleri', 2021'in Mart ayında raflardaki yerini alacak...
Orta Çağ Nedir, Ne Zaman Başlayıp Ne Zaman Bitmiştir?Orta Çağ, M.S. 350 yılında başlayıp 1453 yılında sona ermiştir. Avrupa'nın en güçlü devletleri arasında Roma İmparatorluğu ve Bizans Devleti yer alır. Bu çağda Emevi Hanedanlığı yıkılmış ve halifelik Abbasilere geçmiştir. Dönemin diğer güçlü devletleri Sasaniler ve Medine Site Devletidir. Orta Çağ nedir, ne zaman başlayıp sona ermiştir? Sizin için detaylı bir şekilde araştırdık.
Servisler tarihi penceredenİtalya’daki 1630’lu yıllarda veba salgını varken işletmelerin kullandığı “şarap pencereleri” koronavirüs nedeniyle yüzyıllar sonra tekrar açıldı.
‘Veba Geceleri’ için Pamuk’tan özel çizimOrhan Pamuk’un üzerinde çalıştığı yeni romanı “Veba Geceleri”nden çizimler önceki gün sosyal medyada ve bazı yayın organlarında yayımlanmıştı.
Topaz Taşı Nedir, Nasıl Oluşur? Topaz Taşının Özellikleri, Anlamı Ve Faydaları Nelerdir?Kuvars grubunda yer alan en önemli madenler içerisindeki topaz taşı, dünyanın birçok farklı yerinde çıkarılan değerlerden biridir. Değişik alanlarda süs olarak kullanılmasının yanı sıra, şifa amaçlı antik dönemden günümüze ulaşmış taşlar arasında bulunuyor. Peki, topaz taşı nedir, nasıl oluşur? Topaz taşının özellikleri, anlamı ve faydaları nelerdir? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.
Akıllı şehirler vadiden çıkacakToplam 8.5 milyon metrekare alanda bağımsız ancak birbiriyle teknoloji tabanlı uygulamalarla iletişim halinde 65 bin birimin inşasını öngören Esenler Akıllı Şehir Projesi, Bilişim Vadisi’nde şekilleniyor. Düzenlenen e-çalıştayda 95 uygulama müzakereye açıldı.
Kutsal bilgelik mabedi: 'Ayasofya''Ayasofya' sadece İstanbul'un değil, tüm bir insanlığın en önemli simgelerinden biri. İnşa edildiği 6. yüzyıldan itibaren pek çok kez yenlenen bu tarihi yapı günümüzde İstanbul'un en çok turist çeken noktası olma özelliği taşıyor. Depremler ve isyanlarda yıkılma tehlikesi atlatan 'Ayasofya', 'Haçlı Seferleri' sırasında büyük tahribat görür. İstanbul'un fethini takip eden dönemde Mimar Sinan tarafından güçlendirilen yapı, bugünlere tüm görkemiyle ulaşmıştır.
Veba Salgını ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.