Son dakika uyku sorunları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uyku sorunları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uyku sorunları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.014 uyku sorunları haberi bulunmuştur.
Ağrısız sızısız uyanmak için 2 püf nokta! Asıl sebep uyku pozisyonu olabilirÇoğu insan en iyi uyku pozisyonunu bulmakta zorlanıyor. Vücudumuzdaki basınç noktaları, uyku sorunları ve hazımsızlık gibi durumların huzursuz uykuya yol açması gibi sorunlar sağlıklı bir uyku çekmenize engel olur. Sabahları vücudunuzun ağrıdığını hisseder ve yorgun kalkarsınız peki sağlıklı bir uykunun sırrı ne?
Menopoz dönemi hangi değişikliklere yol açar?Menopozun neden olduğu biyolojik ve psikolojik değişikliklerin kadın yaşamında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas menopoz döneminin kadın bedenine etkileri hakkında önemli bilgiler verdi
Kaygı çocukları esir aldıDünya sorunları, akıllı telefonlar, sosyal medya ve sınavlar nedeniyle çocuklar, adeta kaygının esiri oldular. Korku, endişe, saç dökülmesi, egzema, depresyon bu durumun belirtileri arasında.
Kalitesizse tüm vücudu vuruyor! Uykusuzluk alışkanlık değil, hastalıkGenel sağlığı etkileyen en önemli konulardan biri de yeterli ve dengeli uyumak. Prof. Dr. Zahide Mine Yazıcı “Vücudun biyolojik saati, düzenli uyku periyotlarına ihtiyaç duyar. Her gece aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmak, uyku düzenini korumaya yardımcı olur" diyerek uykusuzluğun vücuda verdiği zararları sıraladı.
Planlayıcınız bozulmuş olabilir! Mışıl mışıl uyumak için bu 7'liden uzak durunİyi bir gece uykusunun ardından sabahları yataktan kalkmak gibisi yoktur. Kendinizi dinlenmiş, uyanık ve güne başlamaya hazır hissedersiniz. Ancak çoğu kişi için derin bir uykuya dalmak neredeyse imkansız gibi gelebilir. Aslında milyonlarca kişi kronik uyku sorunları yaşıyor . Bu, belirli sağlık sorunları, uyku bozuklukları, sınırlı egzersiz ve diğer riskli davranışlarla ilişkilendirilebilse de çoğu kişi için günlük ritimde bir bozulma olduğu anlamına gelebilir.
Fişek gibi uyanacaksınız! Sağlıklı uyku için 6 adımHızlı bir tempoya ve yorucu bir rutine sahip olduğumuzda, bazen sağlığımız için gerçekten iyi olan şeylerden, örneğin iyi bir gece uykusundan vazgeçme isteği duyarız. Veya bazen ne kadar yorgun olursak olalım, gözlerimizi kapatıp iyi bir gece uykusu çekemeyiz. Açıklaması basit: Sağlığımızı ve dolayısıyla uyku kalitemizi doğrudan etkileyen kötü alışkanlıklar edinme eğilimindeyiz. İşte bu durumun önüne geçebilmek için dinlendirici bir uykuyu garantileyen 6 gece alışkanlığı
Uykusuzluğa karşı birebir! Sadece 2 damla yeterli, sabaha kadar deliksiz uyutuyorHer insan zaman zaman uyku sorunlarıyla karşılaşabiliyor. Özellikle aklımızda düşüneceğimiz çok fazla konu olduğunda, uyku yoksunluğu ve uyku bölünmeleriyle karşılaşabiliriz. Uyku hapları herkese uygun değildir ve doktorunuza danışmadan bunları almamalısınız. Ancak neyse ki esansiyel yağlar daha iyi uyumanıza yardımcı olmak konusunda harikalar yaratabilir.
Günlük hayatta pek çok kişi karşılaşıyor! 'Uykunuz bölündüğünde yataktan kalkın'Sağlıklı bir yaşam için düzenli uykunun önemi oldukça büyük. Düzenli olarak yeterli uyku alamayan kişilerin 'insomnia' adı verilen problemle karşı karşıya olduğunu söyleyen uzmanlar, bu uyku sorununun çok yaygın görüldüğüne dikkat çekiyor. Uzman Klinik Psikolog Solin Çekin, yapılması gerekenleri sıraladı.
Sadece yatakta giyin! En kaliteli uyku için 8 önerimiz varUyku sorunları toplumun büyük çoğunluğunda önemli bir noktada yer alıyor. Gündüz çok yorgun bile olsanız gece uykusuzluk çekiyorsanız, kahve içmeseniz de uyuyamıyorsanız vereceğimiz 8 öneriyi dikkatle denemeniz sizi uykusuzluktan kurtarabilir.
Uykuya dalmakta güçlük çekenler dikkat! Bu hastalığa sahip olabilirsinizUyumak istediğiniz halde bir türlü uykuya dalamıyorsanız ve uyuyamıyorsanız eğer bunun altında yatan sebebi öğrenmek isteyebilirsiniz. Uykusuzluk sorunları kimi zaman fiziksel bir rahatsızlığın belirtisi olurken, kimi zamanda psikolojik bir rahatsızlığın belirtisi olarak ortaya çıkmaktadır. İşte, uyku sorunları hakkında merak edilen detaylar.
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyorDemir eksikliği için önerilen besinler arasında susam, kırmızı et, beyaz et, brokoli, kivi, yumurta ve kinoa vardır. Kara üzüm ve kabak çekirdeği de yüksek demir içeren atıştırmalıklardandır. Demir eksikliğini uzun vadede beslenmenize demir içeren gıdalar ekleyerek giderebilirsiniz. Demir içeren en etkili ve lezzetli besinler hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
İki icadıyla dünyaya en büyük zararı veren adam! Yaşattığı her şeyin bedelini bakın nasıl ödediÇok büyük bir dehaya sahipti ancak icatları dünya için hiç de iyi olmadı! Başarılı bir mühendis olarak büyük bir şirkette çalışırken hırsıyla daha da tepelere tırmanmak istedi, işte her şey tam da o zaman başladı. İki icadıyla dünyadaki en büyük felaketlere kapı aralayan adamın ölümü ise çektirdiği acıları bizzat deneyimleyerek oldu.
'Vücut için olmazsa olmaz' deniyor! Bu 3 takviye her şeyi değiştirebilirKanseri önlüyor, bağışıklık sistemi üzerinde destekleyici etki sağlıyor, ruh sağlığını koruyor, enflamasyonla savaşıyor. Demans ve fibromiyalji gibi hastalıklara karşı kalkan oluyor. Kas hücrelerinde gevşetici, beyin hücrelerinde sakinleştirici, kalpte ritmi düzenleyici, damarları genişletici, pankreas ve karaciğer gibi organlarda metabolizmayı destekleyici rol oynuyor. Bu saydıklarımızın hepsi hayatınıza dahil edeceğiniz ve düzenli şekilde kullanacağınız 3 takviye sayesinde gerçekleşiyor. Dr. Elif Pahsa ve Dr. Filiz Gültekin tüm detaylarıyla anlattı.
'Ne zaman evimize gideceğiz?'Afet sahasını ziyaret eden, çadır ve konteyner kentlerde görev alan psikolog ve psikiyatri uzmanlarına, çocuk ve ergenlerin ruh sağlığına ilişkin gözlemlerini ve başlıca ihtiyaçlarını sorduk.
Baş dönmesini deprem sanınca ortalık karışmıştı! Beynimizin çalışma şekli 1 ayda nasıl değişti?Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki deprem tam 11 ilde ağır yıkıma yol açtı, tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Yaşanılanların üzerinden 37 gün geçmesine rağmen ne beynimiz ne zihnimiz ne de psikolojimiz yaşananlara bir türlü uyum sağladı. Peki depremden sonra sürekli sallanıyormuş gibi hissetmek ya da gece endişeli bir şekilde uyanmak normal bir durum mu? Deprem korkusu zamanla geçer mi? Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz'e sorduk.
Yalnızlığı Sevenler Dikkat! Bu Sebeplerden Dolayı Sigaradan Bile Tehlikeli Olabilir!Yalnızlık, hem karmaşık hem de her bireye özgü evrensel bir insani duygudur. Bazen aile, arkadaş veya partnerinizden beklediğiniz ilgiyi göremeyince yalnız hissedebilirken bazen de mutlu bir hayat, aile ortamında da yalnız hissedebilirsiniz. Birçok uzmana göre yalnızlık, ille de yalnız olmakla ilgili değildir. Uzun süre yaşanan yalnızlık hissi zihin sağlığına olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Depresyon, kaygı, özgüven eksikliği, uyku sorunları ve stresli yaşam yalnız hissetmeye sebep olabilir. Araştırmacılar umutsuz, mutsuz veya yalnızlık hissinin, yaşlanma sürecini sigara içmekten daha fazla hızlandırabileceğini söyledi.
Okullarda peluş oyun karakteri Huggy Wuggy dehşetiPeluş oyuncak Huggy Wuggy karakteri, özellikle okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların psikolojisini alt üst ediyor. Uzmanlar, veliler ve öğretmenlerden bu yıl sınıflarda boğaz sıkma davranışının arttığına dair yoğun şikayetler aldıklarını kaydederek, bu oyuncağın okullara girişinin engellenmesi konusunda çağrıda bulundu.
Öğrencilerin sınav kaygısıyla mücadelesine aileler destek olmalıDoç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, öğrencilerin sınav kaygısıyla mücadelesinde ailelerin rolünün önemine değindi. Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, “Aileler ve öğretmenler öğrencilerin olumlu düşünceler geliştirmesine, kendisine hedefler koymasına yardımcı olmalıdır. Yaşam başarısının sınav başarısından daha büyük bir kavram olduğunu, önce aile sonra çocuk içselleştirmelidir” dedi.
En çok obez birey Adana'daTürkiye Obezite Araştırma Derneği (TOAD), İzmir'de 11. Ulusal Obezite Kongresi'nde düzenledi. Her 3 kişiden 1'inin obez olduğu Türkiye'nin Avrupa'da obezitenin en yüksek ülke olduğu açıklandı.
Çocukluktan gelen travmaları nasıl atlatırız?Travma, bireyin yaşamında meydana gelen, fiziksel, zihinsel veya duygusal olsun ciddi zararlar yaratan bir deneyim olarak tanımlanır. Birey için derinden rahatsız edici olabilir ve kendilerini sürekli yanlış davranışlar ve seçimler yaptığını hissetmelerine neden olabilir. Peki, çocukluktan gelen travmaları nasıl atlatırız? Uzman Psikolog Tuğba Masalcı konu hakkında bilgiler verdi.
Uykusuzluk pandemisi7’den 70’e uyuyamıyoruz. Özellikle de pandemi dönemi bebekleri... Stresi artan ebeveynler, duygu düzenlemedeki zorluklar, azalan hareket gibi birçok nedenle terapistlerin kapısı uykusuzluk sorunları nedeniyle aşınıyor.
Yeşil Çayın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Yeşil Çay Nasıl Demlenir?Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen yeşil çay içerdiği antioksidanlarla vücudun zinde kalmasını sağlar ve cilde iyi gelir. Zayıflatmaya yardımcı olan yeşil çayın ödem söktürücü özelliği vardır. Kanser hastalıklarından kalp sağlığına kadar pek çok şeye faydası dokunan yeşil çayın aşırı tüketiminin de insan sağlığı açısından zararları olabilir. Bu yüzden yeşil çay günde 2 veya 3 fincandan fazla içilmemelidir. Limonlu, yaseminli ve naneli seçenekleri de bulunan yeşil çay sallama veya demleme olarak tüketilebilir. Yeşil çay nasıl demlenir? diyorsanız “Yeşil çayın faydaları ve zararları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
Uyku Sorunları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.