Son dakika sanat eserleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sanat eserleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sanat eserleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.209 sanat eserleri haberi bulunmuştur.
Duyabildiğini 9 yaşında fark etti! Milyonların sesi oldu: 'Hastaneye bile gidemiyorlar'İşitme engelli bir anne babanın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. 9 yaşında annesiyle gittiği parkta çocukların dudaklarını oynatarak iletişim kurduğu görülen Sibel Kaya’nın, o ana kadar işitme engelli olduğu zannediliyordu. 9 yaşından sonra hayata bakışı değişen, işaret diline 230 yeni kelime kazandıran ve milyonların sesi olan Girişimci Sibel Kaya, hikayesini Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Yıldız Holding buluşmasıKuruluşundan bu yana “Mutlu Et Mutlu Ol” anlayışıyla tüm paydaşlarının mutluluğunu ve toplumsal faydayı hedefleyen Yıldız Holding markaları ve şirketlerinin, 10 yıldır her yıl kasım ayının üçüncü perşembe günü kutladığı geleneksel “Mutlu Et Mutlu Ol Günü” İstanbul Çamlıca kampüsünde Ülker dostları ve paydaşları ile kutlandı.
Dijital Telif Yasası'nda sona doğru! 'Bu gidişe bir dur denmesi gerektiği açıktır'Anadolu Ajansı (AA) ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen "II. Haberin Telifi ve Medyada Yapay Zeka Sempozyumu" İstanbul'da başladı. Sempozyumda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Dijital Telif Yasasıyla ilgili olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Filistin’de tarih siliniyorFilistin Turizm ve Eski Eserler Bakanı Hani Hayek, “Gazze’de Kültürel Mirasın Yıkımı” başlıklı seminerde İsrail’in Gazze’deki arkeolojik ve tarihi alanları kasten hedef aldığını, İsrail işgalinin Filistin halkının tarihini silmeyi amaçladığını vurguladı.
“Cumhuriyet Anıtı gurur kaynağım oldu”Ülkemizin önde gelen heykeltıraşlarından Metin Yurdanur’un imza attığı “Cumhuriyet Anıtı” adlı eseri İstanbul Zincirlikuyu’da yerini aldı. Yurdanur, “Cumhuriyet devriminin 101. yılında İstanbul Garanti BBVA Genel Müdürlüğü’ne yaptığım ‘Cumhuriyet Anıtı’ en büyük bayramımızın yıldönümünde bir sanatçı olarak gurur kaynağım oldu” diyor.
İnsanlığın hazineleri nasıl saklanıyor? Doğru korumak için çok emek gerekiyorSanat eserleri, insanlığın ortak mirasını taşıyan eşsiz hazinelerdir. Eski bir tablodan, zamana meydan okuyan heykellere kadar her sanat eseri, yaratıldığı dönemin izlerini taşır ve aslında geleceğe değerli bir mesaj bırakır. Ancak bu eserler, doğanın gücüne ve zamanın aşındırıcı etkisine karşı oldukça savunmasızdır. Renkleri canlı tutmak, yüzeylerini korumak ve onları mümkün olan en uzun süre boyunca orijinal halleriyle saklamak için birçok özel teknik kullanılır. Peki, bu yöntemler nedir? Sanat eserleri nasıl korunur?
Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı’nda bulunan paha biçilmez: Tam 400 yıllıkMilli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Sedef Atölyesi’nde Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı’nda sergilenen kasır, köşk ve müzelerin sanat eserleri restore ediliyor. Beşiktaş’taki Yıldız Şale Köşkü yerleşkesinde yer alan atölyede 4 kişilik ekipten oluşan uzman restoratörler, Sultan II. Abdülhamid tuğralı bir taht, Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü’nde sergilenen kuyruklu piyano ve Topkapı Sarayı’nın Harem Dairesi’ne ait bir kapı üzerinde yenileme yapılıyor.
Sanatın lezzetli dokunuşlarıSanatın lezzetli bir yolculuğa dönüştüğü “Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler” sergisi, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.
Müziğin ruhu ele geçirilebilir mi?Yeni yapılan bir araştırmaya göre müzisyenler yapay zekânın müzik yaratımına katkıda bulunabileceğini düşünürken neden olabileceği işsizlik hakkında endişe duyuyor. Peki, ülkemizde müzisyenler ne düşünüyor, yapay zekâ müziğin ruhunu ele geçirebilir mi, yoksa sadece bir araç mı?
Dijital eserler değişime zorluyor“Dijital Echoes” sergisi teknolojinin dünyayı anlama biçimimizi şekillendirdiğini öne sürüyor. Sergi, dijital teknolojilerin insanın dünyayla olan ilişkisini nasıl köklü bir dönüşüme zorladığını araştırıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat'ta: Anadolu bizim öz yurdumuzdurBitlis’te Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinliğinde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atıyoruz. Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz. Her karışında bir şehit yatan Anadolu bizim öz yurdumuzdur.' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat'ta: Anadolu bizim öz yurdumuzdurBitlis’te Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinliğinde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atıyoruz. Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz. Her karışında bir şehit yatan Anadolu bizim öz yurdumuzdur.' dedi.
Kamusal sanat eserleri kültürel miras mı?Banksy’nin sokak sanatı eseri reklam panosundan kaldırılıp galeriye taşınınca sanatın özgürlüğü ve korunması arasındaki tartışma alevlendi
Sade bir semtini sevmek bile bir ömre bedelTürkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ndeki “İstanbul’un Resmi” sergisinde yolculuğunuz Tarihi Yarımada’dan başlıyor. Adalar’da sonlanan bu yolculuk boyunca tuvale yansıyan izlenimleriyle İstanbul’un semtlerini birer birer ziyaret ediyorsunuz
Bodrum Art Fair sanatseverleri bekliyor3-7 Temmuz tarihleri arasında Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde DEMOS Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Bodrum Art Fair kapılarını sanatseverlere açtı.
Telife yeni yasal düzenleme sinyaliTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, 1952 tarihli fikir ve sanat eserleri kanununun güncellenebileceğini söyledi.
Google, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda sunum gerçekleştirdi.Milyonlarca içerik internete telif ödenmeden Google tarafından kullanılıyor. Türkiye de bu emek hırsızlığının önüne geçmek için Dijital Telif Yasası'nı çıkarmaya çalışıyor. İşte bu yüzden dün Meclis'te Dijital Mecralar Komisyonu toplandı, Google yetkilileri dinlendi. Peki o görüşmede ne çıktı?
Google dijital telife olumlu bakıyor! 'Meclis'te tarihi bir adım attık'Milyonlarca içerik internete telif ödenmeden Google tarafından kullanılıyor. Türkiye de bu emek hırsızlığının önüne geçmek için Dijital Telif Yasası'nı çıkarmaya çalışıyor. İşte bu yüzden dün Meclis'te Dijital Mecralar Komisyonu toplandı, Google yetkilileri dinlendi. Peki o görüşmede ne çıktı?
Sanat Eserleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.