Son dakika kuymak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kuymak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kuymak haber sayfamızda...
Ketçap varsa kalaycıya gerek yok! Bakırları cam gibi parlatan formül elimizin altındaBakırlar, nostaljik görünüşleriyle bizleri eski zamanlara götürürler. Eski zamanlara götürmelerine rağmen bir o kadar da şık görünüşleri vardır. Sahanda yumurta, kuymak, menemen gibi sıcaklar için bakırlar vazgeçilmezdir. Bakırlarımız zamanla oksitlenir ve parlak renklerini kaybederler. Ancak üzülmenize gerek yok. Bakırlarınızı eski rengine döndürmek işte bu kadar kolay!
Muhlama mı yoksa kuymak mı? 3 ilden gelen cevap tartışmaya son verdiKaradeniz mutfağının sevilen iki lezzeti muhlama ve kuymak, sıklıkla karıştırılıyor. Bu iki ismin aynı yiyeceğe ait olduğunu düşünenlerdenseniz doğrusunu öğrenmek için haberimizi okumaya devam etmenizi öneririz. Her iki yemek de mısır unu, peynir ve tereyağı gibi ortak malzemelerle yapılıyor olsa da, hazırlama yöntemleri ve bazı bileşenleriyle farklılık gösteriyor. Peki sizin tükettiğiniz muhlama mı, kuymak mı?
Masterchef'te feci kaza! Alper elini blendera kaptırdıMasterchef'te Mavi Takım ile Kırmızı Takım kıran kırana bir mücadele sergiledi. Dokunulmazlık alan takım ile 3. ve 4. eleme adayları belli oldu. Bireysel dokunulmazlık yarışında korkunç bir kaza meydana geldi. Alper tabağını hazırlarken elini blendera kaptırdı. İşte Masterchef'te merak edilen detaylar...
Damaklara dokunan lezzet! Tam kıvamında Kıbrıs tatlısı tarifiYumuşacık keki üstüne dökülen şerbet ve kreması ile damaklarda enfes bir tat bırakan Kıbrıs tatlısı misafirlerinize ikram edebileceğiniz en lezzetli tariflerden birisi. Hem şerbetli hem de pasta gibi görünüşü ile kendine hayran bırakan bu tarifi tutturmak için tam kıvamında yapmak şart. İşte damaklara dokunan bu lezzetin tarifi…
Uzadıkça uzayan kuymak tarifi! Karadenizli usta aşçı püf noktasını verdiKaradeniz yöresinin en lezzetli tariflerinden biri olan kuymak yapımı oldukça zordur. Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olan bu tarifte peyniri uzadıkça uzamamız gerek. Kuymak yaparken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktalar var. Karadenizli aşçı kuymak yapımının püf noktasını verdi.
Tam Kararında TariflerMuhlama tarifiMALZEMESİ:3 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı mısır unu150 gram kolot peyniri (çeçil de olur, hiçbiri yoksa kaşar bile olur)1 su bardağı suYAPILIŞI:Tereyağını tavaya alıp eritelim...
Ekin Uzunlar hemşehrileriyle hasret giderdiEkin Uzunlar, yeni şarkısı 'Sıra Sende'yi müzikseverlerin beğenisine sundu. Klibin yönetmenliğini Murad Küçük üstlendi. Uzunlar'ın memleketi Trabzon'da gerçekleştirilen çekimlerde dansçılar da yer aldı.
Sümela Manastırı’na ziyaretçi akını!Türkiye’nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden biri olan Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’ndeki tarihi Sümela Manastırı’nda yaklaşık 6 yıl önce başlayan restorasyon ve kaya güçlendirme çalışmaları sona erdi. Son yılların en yoğun günlerini yaşayan Sümela Manastırı'nda şu an ışıklandırma çalışmaları sürerken şapellerin bulunduğu alana da yürüyüş yolu yapılacak.
“Gönlü zengin bir soframız var”Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ ile karavanında bayram, sofralar ve ötesine bir yolculuk ettik. Zengin bir sofra kültürümüz olduğunu anlatıyor Aslantuğ ve “Zenginliği şımarıklıktan değil; kıtlıktan da yaratabilmiş, gönlü zengin bir sofradan bahsediyorum. Ve onun zamana mühürlü adabından” diye vurguluyor.
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
Trabzon Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?Trabzon peyniri, mıhlamanın olmazsa olmazı olan bir peynir çeşididir. Karadeniz tarafında bulunan dağlık alanların elverişli olması ile birlikte bu bölgede hayvancılık ön plana çıkar. Bu nedenle de Trabzon'da peynir üretimi oldukça çok miktarda yapılıyor. Trabzon peyniri nedir, nasıl yapılır sizler için derledik.
Doğu Karadeniz: Doğanın doruk noktasıİnsanıyla, şivesiyle, yemekleriyle, doğasıyla adeta farklılıklar bölgesi Doğu Karadeniz... Bölgeyi diğerlerinden farklı kılan şey nedir, hiç düşündünüz mü? Her bir yerin güzelliklerle dolu olduğunu hayal edebilirsiniz. Bu bölgenin insana verdiği keyfi ve huzuru bir gezi turu kıvamında birlikte hissetmeye ne dersiniz?
Salgına rastlanmayan Uzungöl'e turistler akın ettiTrabzon'un Çaykara ilçesinde, corona virüs salgınına karşı alınan tedbirlerin ardından normalleşme kapsamında yeni sezona başlayan dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl misafirlerini ağırlamaya başladı. Bugüne kadar vaka tespit edilmeyen doğa harikası Uzungöl'e gelen ziyaretçilere, yörenin meşhur lezzeti kuymak ikram ediliyor.
SOSYALLİĞE KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ...Durum sandığımızdan ciddi mi? Yoksa fazla mı abartıyoruz? Açıkçası Avrupa’nın binlerce vaka tespit edildiğinde almakta geciktikleri önlemleri, bizim virüs bir elin parmağı kadar kişiye yayılmışken uygulamaya koymamız önemli...
Kuymak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.