15.01.2023 - 03:00 | Son Güncellenme:
KAAN YARMAN
Muhlama tarifi
MALZEMESİ:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
150 gram kolot peyniri (çeçil de olur, hiçbiri yoksa kaşar bile olur)
1 su bardağı su
YAPILIŞI:
Tereyağını tavaya alıp eritelim. Ancak çılgınlarca fokurdatmayalım. Ardından mısır ununu ekleyelim. Koyu kahvenin bir pıt aşağısında sütlü kahvenin bir pıt üstünde bir renge gelene kadar bu ikiliyi iyice kavuralım. Ardından suyunu verip kıvamı kalınlaşana kadar kavuralım (bu aşamada su yerine süt de eklenebilir; ancak raconunda suyla yapmak var). Peyniri ekleyip 2 tur daha attıktan sonra ateşten alalım. İyice eriyip sünmeye başlayınca tarif tamamdır. Afiyet olsun.
Günün manisi
Trabzonlular kuymak der ama
Rizelilere göre bunun adı muhlama
Bu polemiğe hiç girmeyelim
Adına filan bakmam, bana bana yerim