Enfes muhlamaya Trabzon'dan tarif! Ateşi kısıp tel tel koyun, çok pratikKaradeniz yöresinin en ünlü lezzetlerinden biri olan mıhlamayı yapmak aslında sandığınız kadar zor değil. Eğer kahvaltıda poğaça, börek gibi lezzetlerin yerine farklılık arayanlardansanız mıhlama tam da size göre olabilir. İşte akışkan kıvamı ve dillerden düşmeyen lezzetiyle kahvaltınızın şahı olacak mıhlamanın en kolay ve pratik tarifi!
'Muhlama mı, kuymak mı' tartışmasına cevap! Peynirinden anlaşılıyor, tarifi çok basitmişKaradeniz bölgesinin geleneksel mutfağında yer alan muhlama ve kuymak, halk arasında ufak bir tartışmanın da ana konusu. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bu iki yiyecek arasında seçim yapmak isteyenler aradaki farkı anlamakta güçlük çekebilir. Bakın aralarındaki ince detay neymiş.
Mıhlama (kuymak) nasıl yapılır? Mıhlama tarifi...Mıhlama, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde bolca tüketilen yemeklerden bir tanesi... Mıhlama eşsiz tadı nedeniyle her zaman ilgi görürken tarifi de merak ediliyor. Peki, Mıhlama (kuymak) nasıl yapılır?
Karadeniz’in eşsiz lezzeti mıhlamaMıhlama, Karadeniz Mutfağı’na özgü besin değeri oldukça yüksek bir öğündür. Yöresel lezzetlere açık iseniz genellikle kahvaltıda tüketilen bu yiyeceği mutlaka denemelisiniz. Doyurucu ve bir o kadar da sağlıklı olan mıhlama hafta sonu kahvaltılarınızı zenginleştirmeye aday. Dilerseniz sizler de bir pazar sabahı evinizde aileniz için mıhlama yaparak kahvaltınızı zenginleştirebilirsiniz.
Karadeniz’den gelen bir lezzet: mıhlamaHamsisi, mısır ekmeği, Laz böreği... Karadeniz lezzetlerini saymakla bitmez. Bir de dillere destan mıhlaması var ki, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez üyesidir. Lezzetine doyamayanlar mıhlamayı günün her saatinde de tüketebilmektedirler. Peki, hem çok doyurucu hem çok lezzetli bir tarif olan mıhlama diğer adıyla kuymak nasıl yapılır?