Haşlamak şart değil, üstelik yağ da çekmeyecek! Fırında çıtır karnabahar böyle yapılırHaşlama derdi olmadan, üstelik fırında, yağsız çıtır çıtır karnabahar yapılabildiğini biliyor muydunuz? Karnabahar kızartması yağ çekiyor diye endişeleniyorsanız bu fırında çıtır karnabahar tarifini denemelisiniz. Fırında piştiği için daha hafif olan bu karnabahar, favori akşam yemeğiniz olabilir!
Karaciğer dostu, bağışıklık güçlendirici! 'Altın sos'a batırıp yiyen hastalık nedir bilmiyorBirçok farklı alternatifle tüketilen karnabaharın içindeki faydalar sağlığa oldukça faydalı. Fırında, tencerede ve daha birçok farklı hazırlama tekniğiyle tadı güzelleşen bu sebzeyi bir de bu şekilde deneyin. Altın sosla birleşen karnabaharı sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz.
Bambaşka tariflerin vazgeçilmezi karnabahar! Binbir şifası var, yiyen hastalık görmüyorAna vatanı Doğu Akdeniz olan karnabahar turp ailesinin düşük kalorili ve sağlıklı üyelerinden biri olarak öne çıkıyor. Fırın, haşlama, etli ve zeytinyağlı olarak sofralara gelen karnabahar son dönemde kızartılarak da tüketiliyor. Peki birçok kişinin kokusuna dahi dayanamadığı, ekim ayında raflarda yerini alan karnabaharın faydaları ve zararları nelerdir?
Brokoli ve karnabaharın şaşırtan 5 faydasıİçerdiği sülforan miktarı ile sağlığımız için çok önemli bir besin olan brokoli ve karnabaharın faydaları saymakla bitmiyor. "Özellikle kış aylarında bu iki besinin tüketilmesi gerekiyor. Ancak brokoli fayda açısından bir adım önde" diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, brokoli ve karnabaharın sağlığa faydaları hakkında bakın neler söyledi
Antioksidan deposu mucizevi bitki karnabaharİnsan beynine benzeyen beyaz gövde ve yeşil yapraklarıyla yuvarlak şirin yapısıyla tam bir vitamin deposudur karnabahar. İçerdiği, bilinen C ve K vitaminleriyle birlikte niyasin, float, pridoksin, riboflin ve tiamin gibi faydaları çok olan vitaminleri de bünyesinde barındırır.Ayrıca içerdiği sülfür ile de vücuttaki toksinleri nötr yaparak, yukarıda bahsettiğimiz vitaminler gibi karaciğere çok fayda sağlar.
Fırında karnabahar tarifi nasıldır?Karnabahar, çiçekleri öbek öbek görünümlü ve fosfor bakımından oldukça zengin bir sebzedir. Her evde mutlaka pişen vazgeçilmez sebzeler arasında yerini alır. Haşlamasından kızartmasına, fırında yapılanından ocakta yapılanına kadar birçok çeşitte karşımıza çıkabilir. Hem sağlık hem de lezzet açısından çok önemli bir yeri vardır. Bu nedenle evlerde en çok yapılan sebzelerden olmayı hak etmiştir.
Karnabaharın faydaları nelerdir?Etrafa yaydığı ilginç kokusuyla pek tercih edilmeyen karnabaharın oldukça zengin vitamin ve mineral kaynaklarıyla dolu olduğunu biliyor muydunuz? Karnabaharın vücudumuza olan faydaları nelerdir hiç merak ettiniz mi? Haberimizin detaylarında…