28.04.2018 - 14:05 | Son Güncellenme:
Başlıca faydaları nelerdir?
Karnabaharın yukarıda yazılanlar dışında daha bir çok faydası vardır ki saymakla bitmez. Sinirleri kuvvetlendirerek sinir sistemini korur, antibakteriyel özelliğinden ötürü idrar yolları enfeksiyonlarında etkilidir. Karnabahar lifli yapısı sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı gidererek, idrar sökücü özelliğe sahiptir.
Karnabahar nasıl tüketilir ?
Bu kış bitkisi genelde kızartılarak tüketilir ancak bu çok fayda vermez. Genelde sebzelerin tümü için kızartma önerilmez. Çünkü besin değerleri kızartma esnasında oluşan yüksek sıcaktan dolayı azalıyor hatta zararlı etkiler bile ortaya çıkarabiliyor. Yinede lezzetli şekli üzerine galeta unu ve yumurta sürülerek kızartılan olduğundan bu şekilde tüketmek çok popüler.
Çiğ karnabaharın faydaları
Alışkanlıkların aksine turpgillerden olan karnabaharı pişirerek değil, haşlayarak veya çiğ şekilde tüketmek daha doğrudur. Çünkü çiğ haliyle kanserojen maddelerin ortadan kaldıran enzimlerini öldürmemiş olursunuz.
Velhasıl karnabahar gerçekten bir ecza deposu. Her sağlıklı bireyin özellikle sağlıklıyken tüketmesi gereken bir besin. Ama bayanlar daha fazla tüketiyor. Salata olarak rendelenmiş halini limon suyu ve sirke ile karışımını erkeklere de tavsiye ederiz.
Sağlıkla kalın, esen kalın.