18.03.2024 - 15:30 | Son Güncellenme:
Karnabahar insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Özellikle kıymayla birleştirilerek hazırlanan karnabahar yemeği, faydasını ikiye katlar. Ancak tek eksi yönü, gaz yapmasıdır.
Karnabaharın gaz yapmasını önlemek için çeşitli yöntemler mevcut. Pişirmeden önce 1 saat tuzlu suda beketirseniz, gaz yapmasını kolayca önlemiş olursunuz. Aynı şekilde bir tutam kimyon eklemek de bu sorunu ortadan kaldırır.
Pişen karnabahar yemeğinin içerisine bir miktar ekmek eklediğinizde gaz yapmasını önlemiş olursunuz. Lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı bir karnabahar yemeği için bu tarifi deneyebilirsiniz. Üstelik gaz yapma problemi de bu tüyolarla ortadan kalkacak.
- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
- Üzerini geçecek kadar et suyu veya sıcak su
Öncelikle tencereye sıvı yağ ekleyerek başlayın. Doğradığınız soğanları güzelce kavurmaya başlayın. Ardından salça ve pul biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Karnabaharı küçük parçalara ayırın, patates ve havucu doğrayın.
Doğradığınız tüm malzemeleri tencereye ilave edin. Sıcak su veya et suyu ekleyerek karıştırın. Pişmeye başlarken tuz ve biraz su ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın. Patatesler yumuşadığında hazır olacaktır.
Karnabaharın gazını alabilmek için pişirirken veya öncesinde bu tüyoları uygulamayı unutmayın. Böylece mideyi rahatsız etmeyen lezzetli ve sağlıklı bir yemek elde etmiş olacaksınız.