Son dakika karnabahar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan karnabahar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan karnabahar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 856 karnabahar haberi bulunmuştur.
'Karnabahardan çorba olur mu' demeyin! Tadı damakta kalacak tarifKarnabahar pek çok farklı tarifle hazırlanıp tüketilebilir. Yapımı kolay tadı ise enfes olan karnabahar çorbası çocuklarınız için de çok faydalı olabilir. Peki karnabahar çorbası nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla haberimizde!
Haşlamak şart değil, üstelik yağ da çekmeyecek! Fırında çıtır karnabahar böyle yapılırHaşlama derdi olmadan, üstelik fırında, yağsız çıtır çıtır karnabahar yapılabildiğini biliyor muydunuz? Karnabahar kızartması yağ çekiyor diye endişeleniyorsanız bu fırında çıtır karnabahar tarifini denemelisiniz. Fırında piştiği için daha hafif olan bu karnabahar, favori akşam yemeğiniz olabilir!
‘Sofra’nın hesabını artık iklim yapacakİklim kaynaklı sorunlar tarladaki sezonu değiştirirken, üretici ve tüketicinin hesabı da şaşmaya başladı. Gıda güvenliğinin artık temel etkeni olarak gösterilen iklim değişikliği nedeniyle ürünlerin bolluk sezonunda bile endişeli bekleyiş var.
Türkiye'de bir ilk! Şehir merkezinde köy hayatı: Aylık 100 bin lira cep harçlığı dağıtıyoruzBursa'da 1891'de kurulan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 133 yıldır kapanmadan eğitim veren tek okul olarak ziraat teknisyeni yetiştiriyor. 5 alanda eğitimin verildiği asırlık okuldaki 600 öğrenci, şehir merkezinde çiftçilik yapıyor. Öğrenciler hem besledikleri tavukların yumurtalarını satıp gelir elde ediyor hem de ektikleri sebzelerin hasadını yapıyor. 40 çeşit ürünün yetiştirilip satıldığı okulun 82 tescilli ürünü bulunurken, öğrenciler, aylık minimum 1500 lira kazanç sağlayıp, harçlıklarını çıkarıyor.
Türkiye'de bir ilk! Şehir merkezinde köy hayatı: Aylık 100 bin lira cep harçlığı dağıtıyoruzBursa'da 1891'de kurulan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 133 yıldır kapanmadan eğitim veren tek okul olarak ziraat teknisyeni yetiştiriyor. 5 alanda eğitimin verildiği asırlık okuldaki 600 öğrenci, şehir merkezinde çiftçilik yapıyor. Öğrenciler hem besledikleri tavukların yumurtalarını satıp gelir elde ediyor hem de ektikleri sebzelerin hasadını yapıyor.
‘Biri yere çöp attıysa o Aydınlı değildir’İlk kitabı ‘Atıksız Yaşam Rehberi’ okuyucuyla buluşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kentimizde her yer pırıl pırıldır. Birisi yere çöp attıysa o Aydınlı değildir, dışarıdan gelmiştir” diyor.
Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan olduTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Nisan ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 73,8 ile kuru soğan oldu. Kuru soğandaki fiyat artışını yüzde 52 ile patates takip etti” dedi.
Ramazan öncesi etiket oyunlarıGıda fiyatları Ramazan öncesinde yeniden ivme kazanırken, geçen seneye göre yüzde 195’i bulan artışlar oldu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği tavan fiyat önerirken Tüketici Hakları Derneği, ‘almama hakkını’ gündeme getirdi.
"Tüketicilerimiz marketler arasındaki değişen fiyatları göz önünde bulundurmalı"Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan öncesi fırsatçılığa izin verilmemesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Tüketicilerimiz marketler arasındaki değişen fiyatları göz önünde bulundurmalı ve alışverişlerinden önce fiyat araştırması yapmalıdır” dedi.
Kütür kütür turşunun sırrı buymuş! Yılların turşucusu püf noktasını verdiGeleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşuların, özenle hazırlanan tarifleri ve ustalıkla uygulanan tekniklerle elde edilen benzersiz bir lezzet harmanıdır. Yılların turşucusu, bu gizemli lezzetin sırrını paylaşarak, turşu yapımında başarıya ulaşmanın püf noktalarını açıklıyor.
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısıAra tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor!Beslenme alışkanlıklarımız yalnızca kalp hastalıkları, diyabet gibi sorunlara yol açmakla kalmıyor. Beslenmenin beyin sağlığı ile de güçlü bir ilişkisi var. Sağlıksız gıdalar konsantrasyonu düşürüyor, hafızayı etkiliyor. Kalp dostu Akdeniz tipi beslenme ise beyne de dost.
Karaciğer dostu, bağışıklık güçlendirici! 'Altın sos'a batırıp yiyen hastalık nedir bilmiyorBirçok farklı alternatifle tüketilen karnabaharın içindeki faydalar sağlığa oldukça faydalı. Fırında, tencerede ve daha birçok farklı hazırlama tekniğiyle tadı güzelleşen bu sebzeyi bir de bu şekilde deneyin. Altın sosla birleşen karnabaharı sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz.
O İSİM VEDA ETTİ! MASTERCHEF'TE ELEME GECESİ | MasterChef kim elendi? Veda eden yarışmacı kim oldu?MasterChef All Star'da eleme heyecanı yaşandı. Bu hafta eleme potasına giden 4 yarışmacı, yarışmada kalmak için kıyasıya rekabet edecek. İki etaptan oluşan yarışmanın ilk etabında karnabahar ve muskat kullanarak yaratıcı tabaklar yaptılar. Şeflerin puanlamasıyla en düşük puanı alan MasterChef'e veda etti. Peki, 24 Aralık MasterChef kim elendi? MasterChef'e bu hafta veda eden yarışmacı kim oldu? İşte MasterChef son bölümde yaşananlar...
Karnabahar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.