29.12.2023 - 15:59 | Son Güncellenme:
Düşük kaloriye sahip olan karnabahar, yüksek lif içeriğiyle tokluk sağladığı için bol bol tüketilir. Kış aylarında tüketimi doktorlar tarafından önerilen bu sebzeyi birçok farklı kombinasyonda hazırlayabilirsiniz.
Bağışıklığı güçlendiren, karaciğer sağlığına iyi gelen karnabahar anti kanserojen etkiler barındırır. Vücudunuz için en faydalı sebzelerden biridir. Karnabaharı hep aynı şekillerde tüketmekten sıkıldıysanız, bu alternatifi deneyebilirsiniz.
Hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif mevcut. Haftada en az 1 kez yaptığınızda sağlıklı etkilerini vücuda kazandırmış olursunuz. İşte bağışıklığı artıran nefis karnabahar tarifi.
- 1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu tozu
- 1/2 tatlı kaşığı köri
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 kaşık süzme yoğurt
Baharat tüketmeyi seven kişiler için çok daha lezzetli olacak bu tarifi hazırlaması da oldukça kolay. İlk olarak tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra karnabaharları ilave ederek iyice harmanlamanız gerekiyor.
Malzemelerde yer alan kimyon, karnabaharın gazını alacak bir etki sağlıyor. Karnabahar kendi yapısı gereği gazlı bir sebzedir. Ancak kimyon ile harmanlanıp tüketildiğinde vücutta oluşan gaz ve şişkinlik hissi azalır.
Malzemeler ve karnabaharı birleştirdiğinizde ekstra olarak 2 saat marine etmek çok daha lezzetli olmasını sağlar. Ancak pratik bir çözüm arayanlar için bu hali de oldukça lezzetlidir. Ardından, 170 derece fırında 30 dakika boyunca pişirmeniz yeterli olacaktır. Bu nefis tarifi yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Karnabaharın içinde bulunan sülfarofan güçlü antioksidanlardan biridir. Pişirmeden önce parçalara ayırıp 15-20 dakika beklettiğinizde etkisi artacaktır. İlave edilen diğer baharatlar da sağlığa karşı olumlu etkiler barındırır. Oldukça lezzetli, az kalorili ve sağlıklı karnabaharı tüketebilirsiniz.