Son dakika Homeros haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Homeros gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Homeros haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 509 homeros haberi bulunmuştur.
KODER’den Korumar’da muhteşem geceKODER, “2025’e El Ele” temalı etkinliğinde iş dünyasını bir araya getirerek, sezon sonu yorgunluğunu atarken, sürdürülebilir turizmin önemine vurgu yaptı. KODER Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Özden, “Bu sezon iyi geçti, 2025 için umutluyuz” dedi
Viyana’da bir ‘Anadolu’ müzesiEfes Antik Kenti’nden bazı eserler, ait olduğu topraklardan binlerce kilometre uzakta sergileniyor. Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Efes Müzesi’nde, Anadolu tarihine ait önemli eserler yer alıyor.
Muhteşem tanrıçanın muhteşem tapınağıYunan mitolojisindeki en önemli tanrılardandır Artemis. Zeus’u bile gölgede bırakır. Efesliler de Artemis’e adadıkları tapınağı, ona yakışır şekilde inşa etmiştir. Bugün birkaç mimari parçası görülebilen tapınak, Antik Çağ’ın harikalarından biridir.
Pagan tapınağından kiliseye, kiliseden camiyeDenizli’de 836 yıllık caminin bahçesinde musalla taşı olarak kullanılan M.S. 5. yüzyıla ait bir taşın üzerindeki Grekçe yazılar, bölgenin tarihine ışık tuttu. Yazılar, caminin bulunduğu alanda daha önce bir kilisenin yer aldığını, kiliseden önce de bir pagan tapınağı bulunma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor.
Ta 2 bin 750 yıl öncesinden sofralarımıza geldi! İşte Homeros'un tarifi, tadı lezizHomeros'un İlyada Destanı, Troya Savaşı'nın kahramanlık dolu hikâyelerini anlatan bir destan olarak bilinir. Bilinenin aksine bu ölümsüz eser, sadece bir savaşın epik anlatısı değil, aynı zamanda Anadolu’nun kadim kültürel mirası ‘Teleme’ hakkında derin izler de barındırıyor.
Kitap okumaya dalan hırsız yakayı ele verdiİtalya'nın başkenti Roma'da hırsızlık için bir eve giren hırsız kitap okumaya dalınca yakayı ele verdi. Olay, İtalyan basınına 'Entelektüel Hırsız' başlıklarıyla yansıdı.
Orijinal boyalı, eşsiz heykeller!Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Denizli’deki Laodikeia Antik Kenti’nde bulunan tiyatronun sahne binasında restorasyon çalışmaları sırasında Skylla Grubu heykelleri keşfedildiğini duyurdu.
Denizli'de 'olağanüstü' keşif: 'Skylla Grubu' heykelleri bulunduDenizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarında renkli 'Skylla Grubu' heykelleri bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bu olağanüstü heykeller, Hellenistik Dönemin barok stilini yansıtan ve orijinal boyalarıyla günümüze ulaşan nadide eserler olması bakımından oldukça önemli" dedi.
Çanakkale’deki 4.9’luk depremin şifreleri! 3 bin 324 yıl önce destanlara konu olduÇanakkale'de yaşanan 4.9 büyüklüğündeki deprem, pek çok kişi için cevabı endişe verici olabilecek soruları doğurdu. Bu sorulardan en yaygını ise şu: "Bölgede büyük bir deprem olur mu?" Sorunun cevabının 3 bin 324 yıl önce yazılan destanda olması ise hayret verici. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İlyada Destanı'nda Troya'nın yıkımına neden olduğu kaydedilen depremi ve sismik aktiviteyi Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Troya Müzesi'nde 65 yaş üstüne ücretsiz uygulamaÇanakkale’de, 5 bin 600 yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri’nden çıkan eserlerin sergilendiği Troya Müzesi'nde, Türkiye’de ilk kez 65 yaş üstü ücretsiz uygulaması başladı.
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi varTürkiye’de toplamda 81 il bulunuyor. Her biri farklı güzelliklere ve tarihi dokulara sahip olan bu şehirlerin isimlerinin de köklü bir geçmişi var. Peki memleketiniz adını nereden alıyor diye hiç düşündünüz mü? İşte yanıtı…
‘Halkının ozanı ol’Abdullah Aren Çelik, “Revan”da Dadaloğlu ile Evdal’ın öyküsünü anlatıyor. Yazar, “Kendine ve halkına yaslanmayan hiçbir sanatçı ayakta kalamaz” diyor.
Sakız Adası’na vize sorunu çözülecekÇeşme Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Osman Köfüncü, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğu görevine tanan Alexandros Kostas’ı makamında ziyaret etti, başarı dileklerinde bulundu.
Gök kubbenin altındaki en güzel şehir; İzmirİzmir; Ege’nin incisi, batının en doğusu, doğunun en batısı… İzmirli büyük ozan Homeros’un ‘gök kubbenin altındaki en güzel şehir’ olarak betimlediği kent, Aristo’nun İskender’e ‘görmezsen eksik kalırsın’ diyerek önemini vurguladığı, Ege’nin gerdanlığıdır.
Balkanlar’dan Anadolu’ya bir göç hikâyesi: FriglerMakedonya’nın doğusundan yola çıkan Frigyalıların Gordion’a uzanan göç rotası, Erken Demir Çağı Balkan seramiğinin izlerinin takip edilmesi ile çiziliyor.
'Troya Anadolu’dur'Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, müzenin çağdaş sanatla, coğrafya ve çevredeki köy halkıyla kurduğu, ezberlerin ötesine geçen ilişkiyi anlattı: “Bu efsane, bu kentin öyküsü, hiç bu topraklar tarafından anlatılmamış.”
Homeros Sanat Festivali rüzgarıŞölen gibi açılışta Başkan Serdar Sandal, “Bayraklı’yı marka kente dönüştürüyoruz. Etkinliğimizi bundan sonraki her yıl büyüteceğimizden kuşkunuz olmasın” dedi.
Sanat ve edebiyat şöleniBayraklı Belediyesi’nin bu yıl ikinci kez düzenleyeceği Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali, yerli ve yabancı sanatçıları İzmirli sanatseverlerle buluşturacak
Binlerce yıldır diyar diyar geziyoruz: Nasıl başladı bu turizm?İnsanlar, bin yıllar önce de başka kentleri, oradaki yapıları görmek için seyahat ediyordu. Roma, turizmin gelişmesi için önemli imkânlar sağlarken turizmin ayrılmaz parçası rehberliğin tarihi de asırlar öncesine dayanıyor.
Yüzme havuzunda topladı, zaman kapsülüne sakladı! Dikkat çeken Kur'an detayıYüzme havuzu içerisinde insanlığa dair anılar biriktiriyordu, bunu yaparken de tek bir amacı vardı: Tam 6 bin yıl sonrasına mesaj bırakmak. Peki profesörün verdiği tarihe göre 8113 yılında açılacak zaman kapsülünün içinde neler yer alıyor? 'Medeniyet Mahzeni' adlı bu tasarımın kendisini açacak olanlara büyük bir sürprizi de var.
Ve sahne tekrar Nysa’nınAydın’ın Sultanhisar ilçesindeki Nysa Antik Kenti’nin tiyatrosunda, önümüzde uzanan kentin tarih sahnesindeki yolculuğunu seyredeceğiz. Tarihi M.Ö. 3. yüzyıldan 12-13. yüzyıla kadar uzanan Nysa’da bebek Dionysos’un büyütülmesine, Persephone’nin yeraltına kaçırılmasına tanıklık edeceğiz. Köprülerinden kütüphanesine, gözümüzün görebildiği her noktasında, tarihin, kalabalık bir oyuncu kadrosu ile sahne aldığı Nysa’nın arkeolojik araştırmalarla yeniden canlanarak binlerce yıllık oyunun son perdesinde karşımıza tekrar “eğitim ve kültür kenti” olarak çıkışını izleyeceğiz.
Yol kesip kadın sürücünün aynasını kırdıİzmir'in Buca ilçesinde bir kişi, trafikte tartıştığı kadın sürücünün önünü kesip otomobilinin aynasını yumrukla kırdı. O anlar hemen arkadaki araçta bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Homeros ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.