Balığın faydasını iki katına çıkarınBalığın faydaları saymakla bitmiyor. Hafıza kemik ve göz sağlığına özellikle önemli etkisi olan balığın faydasını iki katına çıkarmak mümkün.Nasıl mı Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili cevapladı:
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye CevaplarıA Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Palamut bolluğu yüzleri güldürdüBalık avı sezonunun açılışıyla birlikte balıkçı tezgâhları da şenlendi. Sezona güzel başlangıç yapan palamut balığı, fiyatının düşmesiyle dargelirliyi de mutlu etti. Balıkçılarda palamutun tanesi 25-60 TL arasında satılıyor.
Bunu kimse bilmiyor! Elinizi bastırınca izi kalmalı...15 Nisan’da başlayan balık avı yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle birlikte pek çok kişi sofrasında balığa yer vermek istiyor. İşte bu noktada hangi balığın hangi ayda yenilirse daha lezzetli ve sağlık için faydalı olacağı büyük önem taşıyor. “Eylül ayında hangi balık yenir?”, “Eylül ayında hangi balık daha lezzetli olur?” diye soranlar için Uzman Diyetisyen Olcay Barış, listeyi açıkladı. Olcay, balığın taze olup olmadığını anlamanın ve balık pişirmenin püf noktalarını da paylaştı.
Pilaki nedir? Pilaki nasıl yapılır?Masterchef Türkiye yeni bölümleri ile izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Masterchef'in yeni bölümünde pilaki kelimesi sonrasında detaylar izleyiciler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki pilaki nedir ve nasıl yapılır?
Boğaz lüferine hasret kalmayalımYıllardır ihmal edilmesinin yanı sıra endüstriyel balıkçılık nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşıya kalan lüfer, şu anda balık tezgâhlarında ateş pahası
Balık tezgâhında palamut şenliği!Koronavirüs pandemisi nedeniyle geçen yıl balık avı sezonunu erken kapatan balıkçıların yüzü, ağlara dolan palamutlarla güldü. Palamudun tanesi 10-20 TL arasında balık severlerle buluşuyor...
Bir lezzet deniziYine büyük umutlarla balık sezonu açıldı. Yedi buçuk ay süreyle tekneler denizlerimizde balık avlayacak. İlk avda palamut balığı dikkat çekti. Benim en çok sevindiğim konu yerli ve milli balığımız sardalyaya ilginin artışı. Bol balıklı, sağlıklı bir sezon dileğiyle.
Bir İstanbul klasiği: AdalarDeniz insanı acıktırır derler. Acıkacaksınız ve balığın en tazesini yiyeceksiniz. Rum, Ermeni, Türk ve Yahudi mutfaklarının özellikleri ile şekillenen Adalar’da taptaze, daha o gün tutulmuş mevsim balığını yemeyeceksiniz de, nerede yiyeceksiniz!
Balık çok yiyen yokTarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin, “Hep et değil, biraz da balık, tavuk ve hindi yiyelim” çağrısına destek veren gıda sektörü, “Balık, tavuk tüketimi artarsa et fiyatı da düşer” dedi.
Aralık ayında ne yenir?Aralık ayının gelmesiyle soğuklar iyice bastırdı, daha da bastıracak. Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek sağlığımız açısından oldukça önemli. Peki, aralık ayında ne yenir? Sofralarımızdan hangi yiyecekleri eksik etmemeliyiz?
Akdeniz esintili kış menüsüAkdeniz lezzetlerini farklı yorumlarla sunan Capricorn’un mutfağında birtakım yenilikler oluyor. Şef Fabio Brambilla’nın dahil olmasıyla restoran, menüde de bazı değişiklikler yaptı
10 Nisan günün menüsü (Balık yemekleri)10 Nisan günün menüsü ile tadına doyum olmayan balık yemekleri tarifleri veriyoruz. Uzmanların haftada en az bir kez yemeyi önerdiği balık tariflerini bulabileceğiniz 10 Nisan günün menüsü hem sağlıklı hem lezzetli. İşte 10 Nisan günün menüsü…
19 Aralık günün menüsü (Balık sofrası)19 Aralık günün menüsü tariflerinde bugün balık sofrası kuruyoruz. Balığın en lezzetli hali ve yanında ona yakışan en güzel yemekleri 19 Aralık günün menüsü ile veriyoruz. İşte karşınızda 19 Aralık günün menüsü…
16 Kasım günün menüsü (Balık sofrası)16 Kasım günün menüsü, bugün balık severler için bir ziyafet düzenliyor. 16 Kasım günün menüsü balık tariflerimiz ve balık masasında olması gereken diğer lezzetleri açıklıyor. İşte; balığın en bol en lezzetli olduğu bu mevsimde en yakın zamanda yemeniz gereken lezzetlerle 16 Kasım günün menüsü…
Fransa Sarayı'nda özel yemekFransa'nın dünya çapında düzenlediği "Goût de France" etkinliği çerçevesinde biri Ankara biri de İstanbul'da olmak üzere iki seçkin restoranda, dün akşam Fransız usulü özel bir akşam yemeği verildi.
Denizden gelen en lezzetli tariflerEylül geldi, avlanma yasağı bitti, balık bollaştı. Klasik balık tariflerinden sıkılanlar için hem göze hem damağa hitap edecek üç lezzetli tarif...
Rüzgâr kuzeyden esti, ağlar boş kaldı‘Vira Bismillah’ diyerek tekneleriyle denize açılan balıkçılar av sezonunun ilk gününde beklediklerini bulamadı. Kuzeyden esen rüzgârlar etkili olunca ağlar beklendiği gibi palamut ve istavritle dolmadı. İlk gün fiyatlar da bu nedenle beklenenin üstünde oldu