Geri Dön

16 Kasım günün menüsü (Balık sofrası)

16 Kasım günün menüsü, bugün balık severler için bir ziyafet düzenliyor. 16 Kasım günün menüsü balık tariflerimiz ve balık masasında olması gereken diğer lezzetleri açıklıyor. İşte; balığın en bol en lezzetli olduğu bu mevsimde en yakın zamanda yemeniz gereken lezzetlerle 16 Kasım günün menüsü…

16 Kasım günün menüsü (Balık sofrası)

16 Kasım günün menüsünde ne var diye merakla bekleyenler var, biliyoruz. Sizi daha fazla bekletmemek için harika tariflerle geldik. Balık sofrası tarifleri.

Nedir balık sofrası?

Balığın en bol en lezzetli en taze olduğu bu mevsimde sevdiğimiz balıkların çeşitli yan lezzetlerle birleşip oluşturdukları efsane sofralara balık sofrası denir.

Çinakoptan sarıkanata, lüferden hamsiye birbirinden sağlıklı ve leziz balıklar yemenin tam zamanı.

Balığın yanında neler yenir?

Öncelikle balığın yanında kesinlikle yeşillik yenir. Yeşilliği her türlüsü yenir. Roka, göbek, kıvırcık, taze nane… Her biri balığın tadını kat ve kat arttıracak yiyeceklerdir.

Bunun dışında haşlanmış sebzeler olur. (Brokoli,havuç mısır,mantar)
Tereyağlı patates püresi de balığın yanında yenilecekler listesinde vardır.

16 Kasım günün menüsünde neler var?

Fırında levrek tarifi

Tavada palamut tarifi

Hamsili pilav

Balık nasıl seçilmeli, nasıl pişirilmeli?

Bakla yemeği tarifi

Fırında parmesanlı kuşkonmaz

İçecek olarak şalgam suyundan başkası akıllara gelmez.

Evde şalgam suyu nasıl yapılır? Biraz zahmetli ve bekleme süresi olan bir lezzet olsa da buna değer.

16 Kasım günün menüsü (Balık sofrası)

Şalgam suyu için malzemeler; (10 litre)

*1 tane şalgam
*1 tane pancar
*1 kilo kadar siyah havuç
*1 yemek kaşığından biraz eksik limon tuzu
*4 yemek kaşığı salamuralık tuz
*1/2 ekmek
*Kavanoz

Şalgam suyunun yapılışı;

Şalgamın, pancarın ve havuçların kabuklarını soyun ve pancar ve şalgamı dilimleyin. Havuçları ise boydan olacak şekilde 4’e bölün. Temiz bir tülbendin içine ekmekler konarak bohça gibi düğümleyin. Tuzun haricindeki diğer tüm malzemeleri bidonunuzun içine koyun. Başka bir kabın içinde tuz su yardımıyla iyice eritin ve bidona bu şekilde koyun. Bidonu tamamen su ile doldurup tülbendi de onun içine koyun.

15 gün serin bir yerde sakladığınız bidonu 15 gün sonunda açabilirsiniz.

Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber