Son dakika balığın faydaları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan balığın faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan balığın faydaları haber sayfamızda...
Bunu kimse bilmiyor! Elinizi bastırınca izi kalmalı...15 Nisan’da başlayan balık avı yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle birlikte pek çok kişi sofrasında balığa yer vermek istiyor. İşte bu noktada hangi balığın hangi ayda yenilirse daha lezzetli ve sağlık için faydalı olacağı büyük önem taşıyor. “Eylül ayında hangi balık yenir?”, “Eylül ayında hangi balık daha lezzetli olur?” diye soranlar için Uzman Diyetisyen Olcay Barış, listeyi açıkladı. Olcay, balığın taze olup olmadığını anlamanın ve balık pişirmenin püf noktalarını da paylaştı.
Bağışıklığa olan katkısını duyan balık tezgahına koşuyorKorona virüs sürecinde bağışıklığı güçlendirmek amacıyla diyetisyenlerin önerdiği ağır metal oranı düşük olan çinekop ve hamsiye vatandaşların telebi her geçen gün artıyor. Balık tüketiminin sağlığa olan katkısını anlatan balıkçı esnafı ise, "Ben inanıyorum baksana canavar gibiyim. Gözlerim bile ateş parçası oluyor balık yediğim zaman" dedi.
Duyan koşup geliyor! 'Gözlerim ateş parçası oluyor'Koronavirüs sürecinde bağışıklığı güçlendirmek amacıyla diyetisyenlerin önerdiği ağır metal oranı düşük olan çinekop ve hamsiye vatandaşların talebi her geçen gün artıyor. Balık tüketiminin sağlığa olan katkısını anlatan balıkçı esnafı ise, "Ben inanıyorum baksana canavar gibiyim. Gözlerim bile ateş parçası oluyor balık yediğim zaman" dedi.
Balık yerken dikkat edilmesi gereken 8 faydalı noktaUskumru, sardalya, istavrit, palamut, lüfer, kefal, hamsi… Faydaları saymakla bitmeyen balıklar bugünlerde sofraları süslüyor. Ancak yaptığımız bazı hatalar var ki balığın besin değerini düşürüp sağlığımızı tehdit edebiliyor! Peki balıktan maksimum fayda sağlamak için neler yapmalıyız?
Haftada 3 gün balık yerseniz ne olur?Oxford Üniversitesi ile Lyon'daki Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı birlikte yaptığı araştırmalar sonucunda haftada üç gün balık yemenin sağlığımıza ne gibi faydalar sağladığını açıkladılar. İşte yapılan araştırmalar sonucunda haftada 3 gün balık tüketmenin sağlığımıza olan etkisi…
Balığın hiç duymadığınız faydalarıUzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, balık tüketilmesinin önemli olduğunu belirtti. Diyetisyen Yıldırım, balığın daha önce hiç duymadığınız faydalarını sıraladı.
Balığın bilinmeyen faydalarıVitaminler ve mineraller açısından çok yararlı bir besin maddesi olan balığın düzenli tüketildiğinde birçok hastalığı yok ettiğini söyleyen Dr. Mustafa Eraslan, balığa dair bilgi paylaşımlarında bulundu.
Kızarmış balık tehlike saçıyorEvet, kafalarımız her geçen gün karışıyor. Dün çok sağlıklı olan yiyecekler bu gün tehlike saçıyor. Peki, birçoğumuzun çok sevdiği balığı nasıl pişirmek gerekiyor ve hangi balık nasıl pişer? İşin uzmanlarından bu bilgileri derledik.
Balık yiyen çocuklar diğerlerine göre daha zekiBalık tüketimi sağlığımız açısından önemli. Gelişim çağındaki çocuklarda zihin açıklığı ve beyinsel gelişime katkı sağlayan balık tüketimi, çocuklar üzerinde başka ne gibi fayda sağlıyor?
Balığın faydasını iki katına çıkarınBalığın faydaları saymakla bitmiyor. Hafıza kemik ve göz sağlığına özellikle önemli etkisi olan balığın faydasını iki katına çıkarmak mümkün.Nasıl mı Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili cevapladı:
Balığın yeni bir faydası ortaya çıktıUzman diyetisyenler balığın vücuda olan faydalarından bahsetti ve hangi balıktan ne kadar yenilmesi gerektiği hakkında açıklamalarda bulundular. İşte uzmanlardan balığın faydaları hakkındaki açıklamalar…
Balığın sağlığımız üzerindeki etkileriBağışıklık sitemini güçlendirmekten kalbi korumaya, hafızayı güçlendirmekten saç ve cilt sağlığına kadar önemli bir yere sahip olan balığın faydaları saymakla bitmiyor. Bu nedenle Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal haftada en az 300-350 gram yağlı balık tüketmemiz gerektiğini önemle vurguluyor!
19 Aralık günün menüsü (Balık sofrası)19 Aralık günün menüsü tariflerinde bugün balık sofrası kuruyoruz. Balığın en lezzetli hali ve yanında ona yakışan en güzel yemekleri 19 Aralık günün menüsü ile veriyoruz. İşte karşınızda 19 Aralık günün menüsü…
Kışın neden balık yemeliyiz?Balığın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Ancak Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Yüksel kışın balık yemenin faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi...
Balık kızartanlar dikkat!Sağlıklı bir yaşam için haftada en az iki kez balık yenilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, balığı kızartarak yiyenleri uyarıyor...
Balık beyni geliştiriyor, kanserden koruyorKırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, haftada 2 defa 300'er gram balık tüketilmesinin, kalp-damar hastalıkları, şeker hastalığı ve kanser gibi pek çok hastalıktan korunmada önemli sağlık etkilerine sahip olduğunu açıkladı.
Gebelik boyunca balık tüketilmemeliKanadalı bilim adamlarının araştırması, bebeklerin kalıcı organik kirletici maddelerden zarar görme riskini azaltmak için anne adaylarının balıktan kaçınması gerektiğini ortaya koydu.
Sağlıklı Ramazan için Balık!Haftada en az iki kez balık yemek sağlıklı bir yaşam sürmenin anahtarlarından biridir. Uzmanların yaptığı sayısız araştırma balığın hem fiziki hem de ruhsal olarak iyi geldiğini kanıtlamaktadır.
Balığın Faydaları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.