Bunu kimse bilmiyor! Elinizi bastırınca izi kalmalı...15 Nisan’da başlayan balık avı yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle birlikte pek çok kişi sofrasında balığa yer vermek istiyor. İşte bu noktada hangi balığın hangi ayda yenilirse daha lezzetli ve sağlık için faydalı olacağı büyük önem taşıyor. “Eylül ayında hangi balık yenir?”, “Eylül ayında hangi balık daha lezzetli olur?” diye soranlar için Uzman Diyetisyen Olcay Barış, listeyi açıkladı. Olcay, balığın taze olup olmadığını anlamanın ve balık pişirmenin püf noktalarını da paylaştı.
Bir lezzet deniziYine büyük umutlarla balık sezonu açıldı. Yedi buçuk ay süreyle tekneler denizlerimizde balık avlayacak. İlk avda palamut balığı dikkat çekti. Benim en çok sevindiğim konu yerli ve milli balığımız sardalyaya ilginin artışı. Bol balıklı, sağlıklı bir sezon dileğiyle.
Kızarmış balık tehlike saçıyorEvet, kafalarımız her geçen gün karışıyor. Dün çok sağlıklı olan yiyecekler bu gün tehlike saçıyor. Peki, birçoğumuzun çok sevdiği balığı nasıl pişirmek gerekiyor ve hangi balık nasıl pişer? İşin uzmanlarından bu bilgileri derledik.
Aralık ayında ne yenir?Aralık ayının gelmesiyle soğuklar iyice bastırdı, daha da bastıracak. Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek sağlığımız açısından oldukça önemli. Peki, aralık ayında ne yenir? Sofralarımızdan hangi yiyecekleri eksik etmemeliyiz?
30 Kasım günün menüsü (Et yemekleri)30 Kasım günün menüsü, ‘et yemekleri olmadan sofraya oturamam’ diyenler için geliyor. Etten vazgeçmeyen, balık, tavuk, kırmızı et fark etmeksizin sevenler 30 Kasım günün menüsü tariflerini çok sevecek. İşte 30 Kasım günün menüsü ve harika et yemekleri
Balığı severken öldürüyoruzBir balık sezonu daha açıldı, tezgahlar balıklarla doldu. Peki binbir zahmetle tutulan, giderek de nesli tükenen leziz balıklarımızın hakkını ne denli veriyoruz? Onların tadına gerçekten varabiliyor muyuz?
Sağlıklı beslenmede balığın büyük önemi varBeslenmemiz ile sağlıklı yaşam arasında doğrudan bir ilişki olduğu şüphe götürmez bir gerçek. Bir Çin atasözünde “ne yersen osun” der. Yediklerimiz ve içtiklerimizin bünyemiz üzerindeki etkileri bazen hemen bazen de zamanla ortaya çıkabilir
“Bizde balık böyle pişer”Bu yıl ilk kez düzenlenen Slow Fish İstanbul kapsamında bir de “Bizde böyle pişer” temalı yemek yarışması var. Katılımcılara ekonomik ve yöresel küçük balık tarifleri soruldu. Jüri üyeleri de bize kendi deneyimlerini anlattı
En özel lezzetler denizden sofranıza geliyor!Balık sezonu açıldı. Sezonunun en taze balıkları; sonbaharın taze yeşillikleriyle hazırlanan özel mezeler ile, ödüllü aşçılar tarafından ilk defa denenen tariflerle, Balık-Roka Günleri’nde size bekliyor.
"Bir numara olduk"Su ürünlerinde ihracatı hızla artıran Türkiye, deniz balıklarından sonra iç sularda yetiştirdiği alabalığıyla da iddialı konuma geldi. Alabalığı tütsüleyerek pazara çıkaran üreticiler, kısa sürede Kuzey Avrupa’da pazarın gözdesi oldu.
"Bir numara olduk"Su ürünlerinde ihracatı hızla artıran Türkiye, deniz balıklarından sonra iç sularda yetiştirdiği alabalığıyla da iddialı konuma geldi. Alabalığı tütsüleyerek pazara çıkaran üreticiler, kısa sürede Kuzey Avrupa’da pazarın gözdesi oldu.
GÜNÜN SERGiSiMemduh Kuzay’ın son dönem çalışmalarını 30 Ekim’e kadar Artium Art Gallery’de görebilirsiniz. Bugün açılan sergi, dev tuvaller üzerine koreografik üç boyutlu desenlerden oluşuyor.
Bodrum Marina kışın başka güzelMilta Bodrum Marina’da sezon kavramı yok. Denizciler 12 ay doya doya denizi yaşıyor. Kış dönemi yarışları, gündüzleri rekabeti, akşamları da dostluğu geliştiriyor
Usta balkçının 25 sırrı!Balık, etten daha çok bilgi ve ilgi ister. Bugün size evinizde rahatça deneyebileceğiniz farklı tekniklerden bahsedeceğim. Balığı çiğ yemeye ve ateşsiz pişirmeye hazır mısınız?
USTA BALIKÇININ 25 SIRRIBalık, etten daha çok bilgi ve ilgi ister. Bugün size evinizde rahatça deneyebileceğiniz farklı tekniklerden bahsedeceğim. Balığı çiğ yemeye ve ateşsiz pişirmeye hazır mısınız?
Çeşmede eğlence tam gazAkınların süper daveti, Bodrumda Mey ve Atılay Balık Restoranı, Grand Hotel Ontur, Taş Bahçe, Seaside, Le Bouquet, Polo 13, Aces Restaurant Bar, Dharma, Caliante...