31.07.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:
12-13 mekan dolaşıyorsam, bu yaptığım düzgün programın sonucudur. Bir kere gezeceğim yerleri Taksim, Ortaköy, Sarıyer veya Sarayburnu gibi bölgelere ayırıyorum. Her bölgede yer alan bar, restoran ve gece kulüplerinin listesini çıkarıp koyuyorum cebime. Herkesin gönlünü ettiğim gibi kimseye de haksızlık yapmadan sizlere bu renkli dünyadaki görüntü ve dedikoduları yazıyorum. Tatil yerlerinde fotoğrafları kendim çekiyorum. Neyse, bu kadar methiyeden sonra gelelim sadede. Cumartesi günkü yazımda Bodrumun bitmediğini söylemiştim. Araya İstanbul girince, Çeşme anıları ile birlikte Bodruma nokta koymak istedim. Hep yazdığım gibi, Bodrumda Dodo Beach ve Havana favori yerlerim. Ee bir yanda Ali Sayar, öte yanda Emre Ergani, keyif alıyorum. Bodrumdaki son günümde Dodoya uğradım. Sırdaşım İsmail Akkayanın kızkardeşi Tansel ve eski milli manken olan televizyon oyuncusu Senem Kayra ile buluştum. Sevgili Tansel benim de kardeşim gibidir. Hep beraber, bir yıldır gitmediğim Atılay Balık Restaurantda aldık soluğu. Sağolsun, kapılarda karşıladı Atılay. Geçen sene kendisi için yazdığım minik yazıyı çerçeveletip asmış. Atılayın, Göltürkbükünde, denize sıfır, minik ama tertemiz bir moteli var. Şef Murat Oğan, garson Şefik masayı donatmışlardı. Atılay Beytorun "Abla, saat 12.00den beri seni bekliyoruz. Şu köşedeki incik-boncuk satan hanımlar da öyle. Hayranların" dedi. Valla kendimi bir an Gülben Ergen, Petek Dinçöz filan sandım. Aaa, bir baktım, imza dağıtıyorum. Atılay, 7 yıldır Girit mutfağından örnekler sunuyor. Yaptıkları bir yemek var ki müthiş lezzetli; ahtapot üzerine eritilmiş kaşar dökülüp otlarla süslenerek servis yapılıyor, of of... Ayrıca karides ve yengeci haşlayıp balık dolması yapmışlar. Üç kişi, 50 milyon lira hesap geldi. Atılay almak istemedi ama Tansel zorla ödedi. Telefon numarası (0252) 377 50 95. Çıkışta Meye uğradık. Buranın patronu Ufuka sözüm vardı. Bereket yoktu, yemek yemediğimiz için kırılacaktı. Mey, 1985den beri Göltürkbükünün lideri. Özel yemeği, deniz ürünleri pilavı. Tok karnına bile yiyorum. Bir ara Meyin sahipleri Suzzy-Ufuk Gökgöz, Bebekde yer açmışlardı. Çok da başarılı olmuşlardı ama kapattılar. Şimdi İstanbulda bir yer açacaklarmış. İşletme müdürü Salih Oturak, salon şefi Serdar Biçer ile sohbet ettim. Meyin telefon numarası (0252) 377 51 18. Efendim, o mini minicik seyahatime ne kadar çok mekan ve eğlence yeri sığdırdım, anlatamam. Eeee, bu işi iyi bilmek gerek. Bugün İstanbul gibi koca bir kentte, gecede Sörften sonra termal ve Çeşmenin en popüler beachlerinden olan Seasideın içindeki Bistronun da patronu. Benim gittiğim gün sevgili Ahmet İllezin bir toplantısı vardı. Konuk oldum. İzmir Valisi Alaaddin Yükselin liderliğinde, Turizm Bakanı Mustafa Taşarın katkılarıyla, jeotermal çalışmaları için 1.4 trilyonluk ödenek D.P.Tnin onayıyla çıkmış. Çeşmenin kuruluş tarihi olan 16 Eylülde Ilıca, Boyalık, Dalyan bölgelerine termal suyunun yetiştirilmesi ve Çiftlikköy gibi diğer bölgelerin bu olanaklardan en kısa sürede faydalandırılması kararı alındı. Bundan böyle Egenin incisi Çeşme, denizi, kumu ve dünyaca ünlü sörf turizmine termali de ekleyecek. Ve uluslararası turizme 12 ay hizmet verecek. Onur İnşaat Grubunun oteli olan Grand Hotel Ontur, önümüzdeki sezon termal ve güzellik merkezlerini hizmete sokacak. Çeşme Turistik Otelciler Birliği toplantısında Başkan Veysel Öncel, Başkan Yardımcısı Ahmet İllez, Yakup Demir, Seyyar Kırmızısakal, Mustafa Eryaman, Muazzez Sancak, Nadir Ergun, Remziye Kısa, Osman Dizdar ve Şenol Yımaz vardı. Hayırlısı. Onturun telefon numarası (0232) 724 00 11. O akşam sevgili Cüneyt Kurt ve Polo 13lerin ortağı sevgili Süslü Celalin (Altınel) en az kendisi kadar yakışıklı oğlu Burak ile birlikte Le Bouquetde yemek yedik. Cüneyt, Le Bouquetnin öyküsünü anlattı. Cücü bu restoranı açarken güzel karısı Demet Sözden ayrıymış. Mekana, onun adının Fransızcadaki karşılığı olan Le Bouquetyi koymuş. Masaya birkaç dost daha geldi. Çeşmede herkes ses kısıtlamasından yakınıyor. Cüneyt, ABDde yapılan uygulamanın bizde de yerleşmesini istedi. Ses ölçümü kolonların dibinde değil, mekanlardan rahatsız olanların evinin önünde yapılıyor. O gece masaya mutfak şefi İsa Aslan geldi ve mönüyü saptadı. İlk kez tavuk şinitzel yedim, ağır geldi. Şef Metin Tandoğan, Cücünün mekanlarının genel koordinatörü Alican Oktürk, Genel Müdür Göknay Eyüpoğlu, şef Sunay Tekulus ile sohbet ettik. DJ David gitmiş, yerine Neo ve Loveın DJi Jam gelmiş. Çocuk çok güzel çalıyor Allah için. Sağolsun, Ali Sayarın tahsis ettiği bir araba ile Bodrumdan Çeşmeye geçtim. Direksiyonda sevgili Tuncay vardı. Tuncay; Bodrum Polo 13 ve Dodo Beachin dış güvenlik ekibinin başı. Laflayarak gittik, üç saat sonra Çeşmedeydik. Geçen gittiğimde çok memnun kaldığım için tercihim, yine Grand Hotel Ontur oldu. Buranın Genel Müdürü Ahmet İllez, Ön Büro Müdürü Levent, resepsiyonist Bora, Ahmetin sekreteri Sibel Kam, bell-boy Hakan ile artık aile gibi olduk. Otel doluydu. Rezervasyon yaptırmadığım için biraz bekledim, hemen oda ayarladılar. Bir de baktım, tesadüf bu ya, geçen sefer kaldığım odaydı. Bana Onturu sevdiren sevgili Cücü (Cüneyt Kurt)dür. Cüneyt, Onturun plajı ve beachini işletiyor. Onturun sahilindeki Le Bouquetnin Palm Beach Club, Dharma ve Caliante Barış Aslan, Süleyman Sultan ve Mehmet Demir hafif bir kahvaltı hazırlamışlar. Çocuklar neredeyse 20 saat özveriyle çalışıyorlar. Ama İzmirli hemşehrilerim biraz pinti çıkmış; 2-3 milyon bahşiş veriyorlarmış. Ayıp, ayıp. Le Bouquetnin öğle mönüsü de hoş. Akdeniz ve sezar salatası başı çekiyor. Sıcaklarda mantarlı ve kremalı fried mozzarella, patates kroket, chicken nuggets, sandöviçler... Hamur işlerinden önerilerim de penne arrabbiata ve fettuccini alfredo. Tatlılardan ise panna cotta ve banana spliti mutlaka tadın. Fiyatlar normal. Öğleden sonra sevgili Burak Altınel geldi ve beni dolaştırdı. Çeşme Alaçatıda Palm Beach Club açılmış. İşletmeciliğini baba dostum, sevgili Nuri Yalçuk(Bornovalı Nuri. Eski Lunapark, Dalyan Gazinolarının sahibi)un oğlu Serkan Yalçuk yapıyor. Gündüzleri plaj, su sporları, snack bar ve Akdeniz mutfağı ile hizmet veriyor. Ayrıca Menekşe adı verilen bir set üstü nargile bahçesi var ki, bayılacaksınız. Ardından İstanbuldan tanıdığım sevgili Tolga Çinkitaş ile Murat Toka ait olan Caliante Beach Club ve Dharmaya gittik. Tıklım tıklımdı. Demet Akalın ile sohbet ettik. Annesiyle gelmiş, 20 gündür Çeşmedeymiş. Oradan ev almayı düşünüyormuş. Demet bir süre kız arkadaşlarıyla gezecekmiş. Yanındaki her erkeğin sevgilisi olarak anılmasından bıkmış. Şefler Ahmet Akçay, Serkan Ayvaz, Erzade Dağıdır aperatif bir şeyler hazırladılar ama bir bardak çayla yetindim. Dalyanköyün en güzel koyunda olan Caliante 1.000 kişilik. Her akşamüstü 17.00-20.00 saatleri arasında beach parti var. Jamaikalı bir grup konserler veriyor. Hafta sonları giriş 5 milyon. Dharmada ise salı geceleri Fatih Ürek, perşembe, cuma-cumartesi geceleri İzel çıkıyor. Giriş 20-30 milyon. Gece fazla takılmadım. Sabah yine soluğu Le Bouquetde aldım. Caffeco ve diğerleri... Seaside lider, Aces, ile Cevatın sahibi oldukları Seasidea gittik. Plaj tıklım tıklımdı. Erol Ağabeyin sağ kolu Şafak ile konuştum. Seneye değişiklikler yapacaklarmış. Buranın işletmesi Altuğ Pakerde. Seaside yıllardır zirvede. Hafta sonu büyük partiler, konserler yapılıyor. Daha sonra bu yıl Çeşme Marinada yer alan Caffecoya gittik. Dilek-Melek Kublay kardeşler işletiyor. Muhteşembir yer gerçekten. Akşamları bar ve restoran olarak hizmet veriyor. İtalyan mutfağı ağırlıkta. Dekorasyonu Dilek Kublayın kocası yapmış. İzmirli hemşehrim Dilek Hanımı kutladım. Mönüsü hesaplı, üstelik yok, yok. Salatalar, makarnalar, omletler, krepler, meyve ve tatlılar, sıcak, soğuk içecekler... Uğrayın. Telefon numarası (0232) 712 23 24. İzmirdeyken Caffeconun Karşıyaka ve Alsancakdaki yerlerine gitmiştim. Oradakiler de meşhur. Çıkışta Pasifik Restaurantı gördüm. Denizin üstünde. Çipura veya levrek ızgara salata, meze 6.5 milyon lira. Ayrıca tüm et ve balık çeşitleri mevcut. Akşam bir duble rakı ile burada keyif yaptım. Telefon numarası (0232) 712 17 67. Sahibi Berrin Saatlı, müdür Halil Saatlı, aşçı Ramazan Usta ve komi Aytaça memnuniyetimi belirttim. Gidin, siz de bana teşekkür edeceksiniz. Akşam yine Çeşmenin in gece kulübü Polo 13ün ortağı olan babası Celal Altıneli temsilen işletmeciliğe atılan Burak Altınelin ısrarı üzerine Acese gittik. Bu arada Polo 13ü işleten İzmirli yakışıklı playboy Mehmet Özöneri kutlamak gerek. Çünkü çok başarılı. Gelelim Ilıcadaki Acese: Sunucu ve oyuncu Cem Özerin açtığı bu şık yer, yeni oturmaya başlamış. O gece Cücünün karısı Demet ve Çiğdem Kayalı eğleniyorlardı. İtalyan mutfağı ve sushi ağırlıkta. Cem işlerin gelecek yıl daha iyi olacağı inancında. Kışın da İstanbul ile ilgili projeleri varmış. Çıkışta yine baba dostum, İzmirli iş adamı Erol Çehreli ve oğulları Murat Sosyetede davet haftası, Taş Bahçe, Yeşimi anlayamadım oldum. E bu alem g..t olmuş ben ne diyeyim. Dönüşte Adnan Menderes Havaalanındaki CIP Salonunda Ceyda Kütükçüoğlunu gördüm. Tek başına insanlara hizmet vermesine defalarca tanık olduğum Kütükçüoğluna ilgililer teşekkür etmeli. Efendim, bu hafta sosyete dünyasında hareket ve bereket var. 2 Ağustos Cuma akşamı Akın Tekstil ile Tekstilbankın sahipleri Haydar-Güner Akın çiftinin Vaniköyde eski yağ fabrikasından yapılan muhteşem yalılarında sosyetenin ağır topları buluşacak. İkramı Divan hazırlıyor ve bu konuyla ilgili Semahat Arsel özel olarak ilgileniyor. Yine sosyetenin en zarif simalarından olan Belma Simavi, 3 Ağustos Cumartesi gecesi Domuz Adasındaki villasında geleneksel yaz davetini veriyor. Uçakların dolduğu ve Swissotelde tek yatak kalmadığı konuşuluyor. Bazı ünlü konuklar da tekneleriyle yola çıkmışlar bile. Evet, bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla. Yaşamdaki en güzelne varsa sizlerin, artanları benim olsun. İstanbula döneceğim sabah, Şenocak Emlakın sahipleri Mimar Hasan Yüksektepe ve Nevra Şenocak ile buluştum. Beni Taşbahçe diye biryere götürdüler. Sahipleri Rabia-Erda Çapan çifti ile Necibe Baykal. Harika bir yer. Sadece ekolojik ürünler kullanıyorlar. Çapar çifti hoşsohbet. Kumrucu Şevki ile fırında ortaklarmış. Pazar ve perşembeleri öğle saatlerinde ev yemeği var. Çiğ börek, gözleme, Çeşme mantısı, erişte, kumru, kahvaltı, omletler, krepler, sıcak-soğuk içecekler... Fiyatlar mı? Komik. 750 bin lira ile 2.5 milyon lira arasında. Telefon numarası (0232) 723 00 82. Çıkışta, Çeşmede oturan, ünlü giyim markası Kemasın sahibi olan Kemal Subaşına uğradım. Aynı sitede sevgili Yeşim Salkımın da evi var. Aaa, bir baktım orada. Akşam Bodruma dönecekmiş, dertleştik. İsyan ediyor. Hak verdim. Medyanın yatak odasına girmesi nedeniyle Parise yerleşmiş. Kızını da yanına almış. Reinadaki Doeufün sahibi Mehmet Aksel ile çok iyi dostmuş. Şarkıcılığı bırakmış. Butiği Türkiyede değil, Parisde açacakmış. Christion Dior ile prensipte anlaşmış. "Benim 13 yaşında bir kız çocuğum olduğu unutulmasın. Ayrılalı 8 ay oldu. Selhan Aloğlu ile çıkmam hataydı ama bunalımdaydım. Bir dans ettim, ortalık karıştı. Yıllardır ayaklarımın üzerine basıyorum, bundan sonra da basarım. Bir erkeğe sırtımı dayamaya ihtiyacım yok. Benim dünyam, annem ve kızım Gizem. Hayatıma biri girerse koluma takıp ortaya çıkarım" diyen Yeşimin isyanına üzüldüm. Fakat Yeşim yine Selhanla barışmış. Açıkçası şok Yazara e-mail: sdudek@simge.com.tr