30 Kasım günün menüsü (Et yemekleri)
30 Kasım günün menüsü, ‘et yemekleri olmadan sofraya oturamam’ diyenler için geliyor. Etten vazgeçmeyen, balık, tavuk, kırmızı et fark etmeksizin sevenler 30 Kasım günün menüsü tariflerini çok sevecek. İşte 30 Kasım günün menüsü ve harika et yemekleri
Et yemeği diyince akan suları duranlar var aramızda biliyoruz. Etsiz sofraya oturmayanlar, et yemeği yemeden doymayanlar etin her türüne bayılanlar sizin efsane bir menü hazırladık. 30 Kasım günün menüsü, bugünkü tariflerinde tadına doyulmayan yemekler sunuyor.
Et yemekleri yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
*Öncelikle pişirmek istediğiniz etin türüne göre nasıl pişireceğinizi bilmelisiniz. Haşlama, kızartma ya da ızgara…
*Kullanacağınız baharatları iyi ayarlamalısınız. Etin lezzetinin önüne geçmemeli.
*Kırmızı et diğerlerine göre daha uzun zamanda ve zor pişer.
*Eti pişirdikten 4-5 dakika sonra servis yapmalısınız.
*Çorba veya yemeklere koyacağınız et suyunun taze olup olmadığı çok önemli. Et suyunu günlük tüketmeye çalışın.
30 Kasım gününü menüsünde neler var?
Sucuk köfteli makarna salatası
Diyette olanları da düşündük ve ızgara balık tarifi hazırladık.
Izgara çipura tarifi
Izgara çipura aslında sadece diyette olanların değil herkesin beğenerek yiyebileceği bir tarif.
Malzemeler
*Kişi başına istenilen boyutta çipura
*Zeytinyağı
*Limon
*Arpacık soğan
*Defne yaprağı
Yapılışı:
Balık ayıklandıktan ve yıkandıktan sonra ızgara zeytinyağı ve tuz ile her tarafı ovulur. Balıkların üzerine ikişer tane kesik atılır. Daha sonra ızgara telinin üzerine dizilir ve üzerine, yanına limon dilimleri, defne yaprağı, arpacık soğanlar konulur. Izgaraya verildikten tahmini 40 dakika sonra pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Pişince servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.