Usta pastaneciden tüm sırlarıyla gerçek browni tarifi: İçi asla kuru kalmıyorBrowni, yoğun çikolata tadı ve kremsi dokusu ile damakları şımartan bir tatlıdır. Ancak yapım aşamasında karşılaşılan en büyük sorunlardan birisi de içinin kuru kalması. Yapımı esnasında gözden kaçırılan ufak detaylar browninin kuru olmasına neden oluyor. Usta pastaneci bütün sırlarıyla browni tarifini verdi.
Yeni başkente yeni taamYeni başkentte akşamları kadınlı erkekli gidilebilecek lokantalar yoktu. Atatürk bu konuda da öncü oldu. İstanbul’dan çağrılarak 1934’te açılan Karpiç Lokantası Ankara’nın yeni damak zevkini belirledi.
İçi sulu sulu kalmayan sufle tarifi: Bu yöntemle içine çökmüyor ve puf puf kabarıyorSufle, genellikle özel olarak tasarlanmış porsiyonluk kaplarda sunulan, kabarmış ve hafif bir tatlıdır. Özellikle fırından yeni çıktığında kabarıklığı ve dokusuyla dikkat çeker. Ancak yapımı esnasında en sık karşılaşılan problemlerden birisi de içinin sulu kalması ve kabarmaması. İşte içi sulu kalmayan ve puf puf kabaran sufle tarifini sizlerle paylaştık…
Kabardıkça kabaran kek tarifi! Süt yerine koyunca kalıbından taşıyorKek, çay saati, özel günler veya sadece tatlı bir atıştırmalık için mükemmel bir tercihtir. Yumuşak dokusu ve muhteşem aroması, keki herkesin sevdiği bir lezzettir. Ancak, bir kek yapmak sanıldığı kadar basit değildir. Kek ne kadar kabarırsa o kadar lezzetli olur. İşte süt yerine koyduğunuzda kabarması durmayan o tarif…
Tam kararında tariflerKaan Yarman - Tahinli beyaz çikolatalı brownieMALZEMESİ:3 yumurta265 gram bitter çikolata225 gram şeker225 gram tereyağı75 gram un3 yemek kaşığı tahin1 çimdik tuzÜstü için:200 mililitre krema2 yemek kaşığı şeker3 yemek kaşığı tahinYAPILIŞI: İlk önce tereyağı ve çikolatayı benmari eritip kenara park edelim...
Yıldızlı şefler evde kalanlar için pişirdiCanınız, çikolatalı lavanta tart, portakallı kek mi istedi! Bunları, ünlü şeflerin elinden çıkmış, Michelin Rehberi’nden yıldızlı ev yemekleri tarifleriyle yapmayı deneyimlemek ilginç olabilir
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarınızla yapabileceğiniz lezzetlerMustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda anne ve babaları çocuklarıyla birlikte mutfağa davet ediyoruz! Çocuklarınızla birbirinden lezzetli, her yaş grubu için yapabileceğiniz tariflere yer verdik. Çocuklar bu lezzetlerin tadına bayılmaktan ziyade, onları hazırlarken de büyük keyif alacaklar! İşte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarınızla yapabileceğiniz lezzetler...
ChurroMalzemelerChurro hamuru içinl 1 su bardağı unl 3/4 su bardağı sul 4 yemek kaşığı tereyağıl 1 adet yumurtal 2 çimdik unl 2 yemek kaşığı şekerÜstü içinl 1 çay kaşığı tarçınl 1/4 su bardağı şekerGünün manisiBu aralar gündem coronaChurro’nun atasıdır tulumbaBu tarifi tüketin derimÇikolataya bandıra bandıraYAPILIŞI Churro hamuru için yumurta ve un hariç her şeyi tencerede 1 tur kaynatalım...
Sevgililer Günü'nde 'Seni Seviyorum' demenin 5 tatlı tarifi14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevgilinize tatlı bir şölen yaşatmak, ona ellerinizle aşk kokan lezzetli tatlılar hazırlamaya ne dersiniz? Öyleyse takın önlükleri, onun için harika bir sürpriz hazırlamak için mutfağa doğru yol alıyoruz.
Kalabalık misafir ağırlamak için 4 pratik tatlı tarifiHafta sonu misafir ağırlayacaksınız sizin için 4 pratik tatlı tarifi paylaştık. Yapımı çok basit olan bu tatlı tarifleri ile misafirlerinizi mutlu edebilir, onlarca eşsiz bir lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. İşte kalabalık misafir ağırlamak için 4 pratik tatlı tarifi...
Çocukların seveceği en sağlıklı tatlı: 15 dakikada hazırlanıyorÇocukların okuldayken daha sağlıklı tatlılar tüketmesi için ailelere öneride bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilistan Çilingiroğlu Shipman, sadece 15 dakikada hazırlanan atıştırmalık tarifini anlattı.
Tam kararında tariflerBeyaz Çikolatalı BrownieMalzemeler210 gr bitter çikolata115 gr tereyağı120 gr beyaz şeker40 gr esmer şeker3 yumurta1 paket vanilya1 çimdik tuz65 gr un11 gr kakao120 gr beyaz çikolataGünün manisiHayatınızda olmasın ne dert ne keder Bu hayat birazcık da kader Canınız sıkılınca bu tarifi yapın Atın ağzınıza dörder dörderYAPILIŞIİlk olarak çikolata ve tereyağını birlikte benmari yöntemiyle eritip soğuması için kenara park ediyoruz...
Aside Tatlısı nasıl yapılır? İşte Aside Tatlısı tarifi ve malzemeleriTV8'in keyifle izlenen yemek yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam Aside Tatlısı yapıldı. Yarışmacıların yaparken oldukça eğlendiği Aside Tatlısı ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. Peki Aside Tatlısı nasıl yapılır? İşte Aside Tatlısı tarifi ve malzemeleri...
Sonbaharın turuncu rengini mutfağınıza taşıyacak 4 tatlı tarifiSonbaharın en lezzetli meyvelerini sofranıza getirdik! Mandalina, trabzon hurması ve bal kabağından oluşan 4 tatlı tarifini sizin için paylaşıyoruz. İşte sonbaharda ruhunuzu tatlandıracak o tarifler...
5 dakikada tatlı krizine son veren 3 tatlı tarifiTatlı kriziniz mi tuttu? Sizin için 5 dakikada hazırlayabileceğiniz 3 tatlı tarifini paylaştık. Çok pratik ve kolay olan bu tatlıları yapmaya hemen başlayın!
Aside tatlısı nasıl yapılır?Kayseri yöresine ait pekmezli tatlı olarak bilinen aside tatlısı nasıl yapılır, sizinle paylaştık. Yapımı çok basit olan bu tatlıyı mutlaka deneyin. Peki, aside tatlısı nasıl yapılır?
Enfes yemek tarifleri (Tatlı tarifleri)Enfes yemek tarifleri serimizin en sevilen en beğenilen tariflerine geldik. Tatlı tarifleri… Enfes yemek tarifleri tabi ki tatlı tarifleri olmadan eksik olacaktır. Bu nedenle harika tatlıları sizin için hazırladık. İşte Enfes yemek tarifleri ve tatlı tarifleri…
Enfes yemek tarifleri (Pasta tarifleri)Enfes yemek tarifleri bugün birbirinden güzel pastalarla karşınızda… Çikolatalı, meyveli, diyet pastaların en kolay ve lezzetli yapımları Enfes yemek tarifleri ile karşınızda. İşte Enfes yemek tarifleri ve pastalar…
17 Ekim günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)Haftanın ilk günü 17 Ekim pazartesi günün menüsünde ne olduğu merakla bekleniyor. İşte “Bugün ne pişirsem?” diyenlere 17 Ekim günün menüsündeki pratik ve lezzetli tarifler.
Vişneli iftar sofralarıÜlkemizin içinde uygulamalı restoranı bünyesinde bulundurmuş ilk aşçılık okulu Chefschool, Osmanlı mutfağını dünya mutfağıyla sentezledi; iftar sofralarını ferahlatan farklı lezzetler yarattı.
“Damak tadımıza uygun lezzetler yarattık”Raffles Patisserie tatlı düşkünlerinin farklı lezzetlerde çikolata, pasta gibi tatlıları bulabilecekleri yeni bir adres. Pastanenin şefi Şule Gündoğan: “Hem Türk damak tadına uygun hem farklı tatlar yaratmaya çalıştık. Onu da yakaladığımıza inanıyorum”
Anneanne elinden hamurişleriTeşvikiye’deki Grandma, özellikle hamurişi sevenlerin uğrak yeri olmaya aday. Sahibi Ceyda Köse, “Buranın açılmasında anneannemin ekmek yapma hikayelerinin etkisi var. Mekanın adını Grandma koymamın sebebi de bu” diyor
Kestaneye gel!Kestanenin sadece haşlaması ya da kebabı mı olur? Hayır. Bu hafta size kestane ile ilgili algınızı değiştirecek iki nefis tarif veriyorum
Meraklısına çeşit çeşit waffleAmerika’da, Brooklyn’de küçük bir waffle’cı olarak yola çıkan, çok tutunca iki ay önce İstanbul’a da gelen Wolf Junior, waffle tutkunlarına geniş bir yelpaze sunuyor