27.06.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
Kaan Yarman
Kaan Yarman - Tahinli beyaz çikolatalı brownie
MALZEMESİ:
3 yumurta
265 gram bitter çikolata
225 gram şeker
225 gram tereyağı
75 gram un
3 yemek kaşığı tahin
1 çimdik tuz
Üstü için:
200 mililitre krema
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı tahin
YAPILIŞI: İlk önce tereyağı ve çikolatayı benmari eritip kenara park edelim. Ardından şekeri ve yumurtayı hafifçe çırpıp içine tahini ekleyelim. Tüm karışımı 3-4 tur karıştırdıktan sonra işin içine kenarda bekleyen çikolatalı harcı dâhil edelim. Son olarak unu da ilave edip tüm karışımı çırptıktan sonra 20x20 santimetre ölçüsünde kaba harcımızın yarısını dökelim. Üstüne beyaz çikolataları dizip geri kalan yarısını da döküp 170 derecelik fırında 25-30 dakika arası pişirelim ve dışarıda 30 dakika soğumaya bırakalım. Üstü için; önce 1 dakika kadar soğuk kremayı şekerle çırpalım. Ardından tahini yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim. İyice kabarınca sıkma torbasına alalım. Brownie dilimlerinin üstüne tahinli kremadan sıkıp afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Korkak alıştırmadım elimi
Eklerken tahini
Deneyin derim bu tarifi
Karşınızda mis gibi brownie