17 Ekim günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)
Haftanın ilk günü 17 Ekim pazartesi günün menüsünde ne olduğu merakla bekleniyor. İşte “Bugün ne pişirsem?” diyenlere 17 Ekim günün menüsündeki pratik ve lezzetli tarifler.
17 Ekim pazartesi günün menüsünde neler var bilmek ister misiniz? Eve gittiğiniz zaman kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifler sayesinde “Bu gün ne pişirsem?” derdine son vereceksiniz. Pratik ve lezzetli tarifler hazırlayıp sofralarınızı canlandırmak istiyorsanız 17 Eki günün menüsüne bakmadan mutfağa geçmeyin.
Sıra geldi 17 Ekim Günün Menüsü’nü vermeye…
-Mısır Çorbası
-Sac kavurma
-Sufle
Bu harika menüyü gördükten sonra ağzı sulanmayan yoktur herhalde. O zaman hemen tariflere geçelim.
Sufle tarifi (4 porsiyon)
Soğuk kış günlerinde sıcacık bir tatlıdan başka hiçbir şey bu kadar mutlu edemez. Yemekten sonra tam da mayışmak üzereyken sımsıcak sufle enerjinizi tekrar yerine getirecek.
İşte pratik ve lezzetli sufle tarifi
Çikolatali Sufle malzemeleri
1 paket bitter çikolata (80 gramlık paketler)
Tereyağı (50 gram)
2 çay bardağı un
3 adet orta boy yumurta
4 yemek kaşığı şeker
Çikolatali Sufle nasıl yapılır?
Sufle yapmadan önce bilmeniz gereken ilk şey fırınınızın sıcak olması gerektiğidir. Fırını 220 dereceye getirip çalıştırın.
Bir orta boy teflon tavanın içine tereyağı ve bitter çikolatayı koyup eritin. Çikolata iyice eridikten sonra ocağın altını kapatın ve unu ekleyin. Ekledikten sonra çok iyi bir şekilde karıştırın.
Bir başka kâsenin içinde yumurtaları ve şekeri karıştırın ve beyazlayana kadar çırpın. Üzerine de tavada hazırladığınız çikolata karışımı ekleyin. Mikserle karıştırmaya devam ettiğiniz karışımınız artık hazır.
Muffin kabı ya da küçük ısıya dayanıklı kaplarınızın içlerini yağladıktan sonra kek hamurunuzu dökebilirsiniz.
Isıttığınız fırının içine koyduğunuz kaplarınızı 8 dakika sonra çıkartabilirsiniz. İlk sıcağının geçmesinin ardından afiyetle yiyin.