Gündem Kırmızıgül, Gurbanoğlu için tanıklık yaptı

Kırmızıgül, Gurbanoğlu için tanıklık yaptı

10.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Azeri iş insanı Mubariz Gurbanoğlu’nun “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davada sanatçı Mahsun Kırmızıgül tanık olarak dinlendi. Kırmızıgül, ifadesinde, “Mubariz Gurbanoğlu’nun yaptığı iyilikleri çok iyi biliyorum” dedi.

Kırmızıgül, Gurbanoğlu için tanıklık yaptı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında “FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Azeri iş insanı Mubariz Gurbanoğlu’nun yargılanmasına devam edildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mubariz Gurbanoğlu, SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile katıldı. Mahkeme başkanı duruşma savcısının sağlık sorunları olduğunu belirterek duruşmaya 15 dakika ara verdi. Aranın ardından başka bir savcı duruşmaya katıldı. Duruşmada gizli tanıklar ve sanatçı Mahsun Kırmızıgül tanık olarak dinlendi. Mubariz Gurbanoğlu ile 2000’li yılların başında tanıştığını söyleyen Kırmızıgül, “Kız kardeşinin düğününde sahne almıştım. Sonrasında dostluğumuz başladı. Burada suçlamalar beni şaşırtıyor. Zaten mezhep olarak Şii bir insandan FETÖ’cü kimse çıkamaz. Ben onun yakın dostuyum, yaptığı iyilikleri çok iyi biliyorum. Bu ülkeyi çok seven, yurt dışından elde ettiği geliri bu ülkede harcayan biridir” dedi.

Haberin Devamı

‘Kalkavan’ı gördüm’

Mahkeme başkanının, Mubariz Gurbanoğlu’nun FETÖ ile ilgisi olup olmadığı yönünde bir bilgisi olup olmadığını sorması üzerine Kırmızıgül, “Bugüne kadar tanık olmadım. Bu konuda hiçbir şey duymadım. Bilmiyorum” dedi. FETÖ firarisi İhsan Kalkavan’ı birkaç kez Mubariz Gurbanoğlu’nun yanında gördüğünü belirten Kırmızıgül, “Bir yemek sırasında aralarında bir tartışma olmuştu. Küfürlü bir tartışma yaşandı. O günden beri İhsan Kalkavan’ı hayatından çıkardı. 17-25 Aralık’tan önceydi. Daha sonra yanındayken birkaç kez İhsan Kalkavan’ın aradığını ancak Mubariz Gurbanoğlu’nun telefonu açmadığını gördüm” dedi. 

Tanıklığının ardından duruşma salonu önünde konuşan Kırmızıgül, “Şii bir insandan FETÖ’cü çıkaramazsınız. Ben yakınen tanıyorum o insanı, bildiğim bir insan. Bu ülkeyi ondan daha fazla seven bir insan görmedim. Yüce yargı bence gerekeni yapacaktır” dedi.  

Haberin Devamı

‘Bizde imam yoktur’

Söz verilen Gurbanoğlu ise FETÖ’ye hiç yardımda bulunmadığını belirterek, “Ben Türkiye’ye iyilik yaptım, Türkiye’yi Azerbaycan’dan ayrı tutmadım. Ben Türk milliyetçisi, Atatürk ilkelerine bağlıyım. Ben bir kere Şii’yim, bizde imam yoktur. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.