GündemHainlere karşı yine tek yürek

Hainlere karşı yine tek yürek

16.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti ama Türk halkı ne şehitlerini unuttu ne de yaşadıklarını. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nde tüm yurtta etkinlikler ve törenler düzenlendi.

Hainlere karşı yine tek yürek

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nde tüm yurtta anma törenleri düzenlendi, FETÖ’nün hain darbe girişimi lanetlendi. Şehitler dualarla anılırken, 81 ilde sela okundu.

Haberin Devamı

-İstanbul’dan gelen 25 sporcu, Asya Dağcılık Kulübü ve Murat Ali Koç yönetimindeki 25 dağcı, deniz seviyesinden 4 bin 58 metre yükseklikteki Süphan Dağı’na 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü zirve tırmanışı yaptı. Gece saatlerinde tırmanışa geçen Asya Dağcılık Kulübü ve Murat Ali Koç yönetimindeki 25 dağcı, 6 saatlik zorlu bir tırmanış sonrasında Süphan Dağı’nın zirvesine çıkmayı başardı.

-Muğla Valiliği, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Ulusal Bisiklet Yol Yarışı’na, 41 ilden 274 sporcu katıldı. Muğla’da başlayan etapta bisikletçiler, 60 kilometrelik yolu yaklaşık 2 saatte aşarak, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muğla’nın Marmaris ilçesinde konakladığı ve ayrılmasının ardından suikast timinin saldırıda bulunduğu otelde final yaptı.

Haberin Devamı

-Erzincan’da motosikletli bir grup, 3 bin 300 rakımlı Ergan Dağı’nın zirvesine çıkarak Türk bayrağı açtı. Grup, karla kaplı zirvede şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra motosikletleriyle gösteri yaptı.

ZİRVEDE ANDILAR

-Kastamonu Valiliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ile Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Büyük Hacet Zirve Tırmanışı”na katılan vatandaşlar, Kastamonu-Çankırı sınırındaki Ilgaz Dağı’nın zirvesine tırmandı.

Hainlere karşı yine tek yürek

BALONLAR HAVALANDI

-Kapadokya’da sıcak hava balonları, Türk bayrakları ve posterlerle uçuş gerçekleştirdi. Bölgedeki bir firma tarafından tasarlanan kalp figürlü sıcak hava balonunun sepetine ise üzerinde şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in fotoğrafı ile “unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart yerleştirildi.

Haberin Devamı

ADI DALGALANDIRILDI

-Van’ın Erciş ilçesinde terör operasyonu sırasında gazi olan yamaç paraşütü pilotu Sadık Göller, Fetullahçı hain darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığındaki görevi sırasında şehit olan Ercişli özel hareket polisi Halil Hamuryen’in isminin ve fotoğrafının bulunduğu pankartı, Van Gölü semalarında dalgalandırdı.

Hainlere karşı yine tek yürek

'HER TÜRK'ÜN ASKER DOĞDUĞUNU GÖSTERDİK'

-Kayseri’de de Kartal Şehitliği’nde tören düzenlendi. Dönemin Genel Kurmay Başkanı ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, o gün her Türk’ün asker doğduğunu tüm dünyaya gösterdiklerini söyledi. Emperyalist güçlerin boş durmayacağını belirten Akar, “Ordu-millet birliğimizin ne kadar önemli olduğunu yine burada gördük. Biz burada hainlerin bu ve benzer girişimlerine karşı da hazırlıklı olmamız lazım” dedi.

'İHANETİ DE ZAFERİ DE UNUTMAYACAĞIZ'

Siyasiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladıkları mesajlarda, FETÖ’nün hain darbe direnişini bir kez daha lanetlerken, şehitleri rahmetle yad ederek, milli irade ve demokrasinin üstünlüğüne vurgu yaptılar.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: O gece halkımız, vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusuyla, işgale niyetlenen darbecilere geçit vermedi. 15 Temmuz’daki direniş ve toplumsal birlik ruhunu daima canlı tutacağız.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Millet, 8 yıl önce 15 Temmuz gecesi istikbaline ve istiklaline vurulmak istenen prangaları, yankılanan selalar ve tekbirler ile parçalamıştır. O gece yaşanan ihaneti unutmadık, unutturmayacağız.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 15 Temmuz darbe girişiminin 8’inci yılında şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Milli Savunma Bakanlığı: FETÖ’cü hainlere geçit vermeyen kahraman milletimizi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek evlatlarını saygıyla selamlıyoruz.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 15 Temmuz destanı akabinde FETÖ’ye karşı yürütülen topyekûn mücadele, Türk milletinin iradesini gasbetmeye yeltenenlerin cezasız kalmayacağını bir kez daha göstermiştir.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 15 Temmuz’la birlikte ülkemizde artık darbeler dönemi bir daha açılmamak üzere kapanmıştır.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 15 Temmuz, emperyalistlere ve onların iş birlikçilerine verilmiş tarihî ve destansı bir cevaptır.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: O gün bir kez daha gördük ki bu milletin bağrından; daha nice Karayılanlar, Şahinbeyler, Şehitkamiller, Kara Fatmalar, Yörük Ali Efeler çıkar.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: 252 şehidimizi asla unutmayacağız.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Hainlerin karartmaya çalıştığı geceyi aydınlık kılanlar Ömerler, Dursunlar, Aliler, Ahmetler darbecilere boyun eğmediler.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: Fetö başta olmak üzere Türk devletinin varlığı, Türk Milleti’nin birliği ve cumhuriyet rejimini hedef alan her türlü terör örgütünü lanetliyorum.