Gündem FETÖ/PDY’nin finansal ayağına şafak baskını

FETÖ/PDY’nin finansal ayağına şafak baskını

17.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Terör örgütü FETÖ/PDY’nin finansal kaynaklarından olan Bank Asya’ya el konulmasından önce girdiği ekonomik çöküşte, örgüt elebaşının talimatıyla finansal destekte bulunmak için fonlama yapan dördü kadın, 14 şüpheli İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındı.

FETÖ/PDY’nin finansal ayağına şafak baskını

FETÖ soruşturmaları kapsamında, örgüt elebaşı Gülen’in talimatlarına uyarak örgütün bir dönem en önemli finans kurumlarından Asya Katılım Bankası’nı fonladıkları, bankayı olası bir TMSF müdahalesine karşı korumaya çalıştıkları yönünde haklarında rapor bulunan ve ayrıca MASAK raporlarına göre örgüte finansman sağladıkları tespit edilen dört iş insanının kimliği belirlendi.

Haberin Devamı

Raporlar doğrultusunda, bu dört iş insanıyla bağlantılı olan ve örgüte finansal destek sağlayan 13 iş insanı daha tespit edildi. Polis ekipleri, dün sabah 05.00 sıralarında 17 ayrı adrese operasyon düzenledi. Eş zamanlı gerçekleştirilen baskınlarda haklarında gözaltı kararı verilen 17 iş insanından adreslerinde bulunan 14’ü yakalanarak gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerde kendilerine ait dijital malzeme ve aletlerle gözaltına alınan dördü kadın, 13 örgüt şüphelisi sorguya alındı.