Gündem FETÖ’nün Nijerya yöneticisi itirafçı oldu

FETÖ’nün Nijerya yöneticisi itirafçı oldu

05.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün Nijerya yapılanmasında yer aldığı belirlenen ve hakkında dava açılan sanık İsmet Erarslan itirafçı oldu. Eraslan, diğer yöneticilerin ve üyelerin isimlerini verdi

FETÖ’nün Nijerya yöneticisi itirafçı oldu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Nijerya yapılanmasının yöneticilerinden olduğu tespit edilen ve hakkında “silahlı terör örgütü yönetici olmak” suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan İsmet Erarslan, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyerek itirafçı oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Nijerya’da “muhasebeci” konumunda örgütsel faaliyet yürüttüğü tespit edilen İsmet Erarslan hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden sanığın terör örgütü bünyesinde yürüttüğü örgütsel faaliyetleri sırasında tanıdığı örgüt mensupları hakkında bilgi vermek istediğini söylediği kaydedildi.

Babası FETÖ’den tutuklu

Erarslan, iddianamede yer alan ifadesinde, Mayıs 2010’da terör örgütü tarafından Nijerya’nın başkenti Abuja’daki Nizamiye Nijerya Türk Hastanesi’nde görevlendirildiğini belirtti ve 2016’nın mayıs ayına kadar Nijerya’da örgütsel faaliyetlerde bulunduğunu kaydetti. Erarslan ifadesinde, Nijerya’daki yapılanmanın detaylarını, örgütsel faaliyette bulunan yönetici ve üyelerin isimlerini, pozisyonlarını tek tek sıraladı.

Haberin Devamı

Terör örgütüne bağlı İstanbul’da faaliyet gösteren İstanbul Afrika Danışmanlık isimli şirketin sorumluluğunu genel müdür M.B’ye bağlı yürüten Ö.A’nın Afrika’ya gidecek öğrenci ve çalışanların yurt dışı çıkışları ile çalışmalarına ilişkin işlemlerini yaptığını ifade eden sanık Erarslan, örgütün talimat üzerine ByLock ve Kakao-Talk isimli kripto haberleşme programlarını kullandığını da anlattı.

İddianamede, sanığın FETÖ’den tutuklanan babası Haydar Erarslan ile ByLock üzerinden görüştüğü belirtildi.

Sıfırdan 254 bin liraya

Sanığın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatının ardından Bank Asya’da sıfır lira olarak bulunan hesabını 2015 ekim ayında 254 bin 540 liraya yükselttiği vurgulanan iddianamede, sanığın örgütle iltisaklı şirketlere çok sayıda para havalesi yaptığı kaydedildi.

İddianamede, ‘’silahlı terör örgütü yöneticisi olmak’’ suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen sanık hakkında ‘’etkin pişmanlık hükümlerinin’’ uygulanması talep edildi. İddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanık Erarslan önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. l İSTANBUL AA