11.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:
I. Dünya Savaşı’nda sağ kolunu kaybettikten sonra uzun bir zaman tutulduğu Sibirya’daki esir kampında ve sonrasında yeni çalma teknikleri üzerinde çalışarak beş parmakla çalması imkânsız sayılabilecek akorları çalabilir hale gelen Avusturyalı piyanist Paul Wittgenstein için bestelenen pek çok eserden biri olan Ravel’in ‘Sol El için Piyano Konçertosu’ konserde Hüseyin Sermet’in akıcı, parlak ve güçlü yorumunda tekrar hayat buldu. Vassilis Varvaresos da Türkiyeli dinleyicilerle ilk defa bu konserde bir araya geldi.
Yunan piyanist, Wittgenstein adına yazılan bir diğer eser olan Prokofiev’in ‘4 Numaralı Sol El için Konçertosu’nu yorumladı.
‘Barış için Müzik’ de oradaydı
Barış için Müzik Yaylı Orkestrası, St.Petersburg Rus Oda Filarmonisi ile aynı gece Aya İrini’de ön avluda gerçekleşen konserde yer aldı.
Barış İçin Müzik Yaylı Orkestrası, konser öncesi St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi’nin provasına katılarak, deneyimli müzisyenlerle tanışma imkânı da buldu. Mercedes-Benz Türk, İstanbul Müzik Festivali kapsamında ayrıca, Mimar Mehmet Selim Baki ve eşi Dr. Yeliz Baki ile birlikte 12 yıl önce maddi imkânları kısıtlı çocuklara yönelik başlattıkları Barış İçin Müzik Projesi’ne destek oldu. Mercedes-Benz Türk, İstanbul’u küresel sanat etkinliklerinin önemli merkezlerinden biri haline getirmeye katkıda bulunmak amacıyla İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali’ne 1987 yılından bu yana kesintisiz destek veriyor. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Türkiye’deki müzikseverleri uluslararası sanat dünyasının önde gelen pek çok ismi ile bir araya getiren İstanbul Müzik Festivali’ni desteklemekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu yıl Türkiye’deki 50. kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz; bu vesileyle de mümkün olduğu kadar çok çocuğa karşılıksız müzik olanağı sağlamayı ve çocukların sanata katılım hakkı önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyen Barış için Müzik’e destek olduk,” dedi.