Meteoroloji, yoğun yağış getiren sistemin Çarşamba gününden itibaren güneydoğudaki Tazmanya adasına ilerleyeceğini ve bölgede sel baskınları beklendiğini duyurdu.
Avustralya Başbakanı Scott Morrison helikoptere binerek Sydney'in kuzeybatısındaki felaket bölgesini inceledi, fotoğrafları Associated Press (AP) servis etti.
Felakette on binlerce hayvan sele kapıldı, çiftlikler dağıldı. Boğulma tehlikesine karşı hayvanları kurtarmak için yoğun mücadele verilirken, inekler kıyıya çekildi.
Birçok sahilde ise kuma gömülen inekler görevliler ve çevrede yaşayanlar tarafından kurtarıldı. Ancak asıl korkutucu sahneler, birçok ev ve bahçede kaydedildi.
Dünyanın en zehirli örümceği sel sularıyla birlikte evleri istila etti, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde duvarlarda binlerce örümceğin olduğu görüldü.
Ayrıca söz konusu örümceklerin sel sularının üstünde ilerlemeye çalıştığı fotoğraflar da yayınlandı. Huni yuvalı örümceklerin ısırdığı insanlar, 10 dakikada ölebiliyor.
Felaket ayrıca yüzlerce yılanın evlere kaçmasına neden oldu, minderlerin altından yılanların çıktığı sosyal medya görüntüleri büyük ses getirdi.
Avustralya'nın sembollerinden kutsal Uluru ise, sel felaketiyle Mars gezegenine benzedi. Yerli halk Aborjinler için kutsal kayada çok sayıda şelale oluştu.
Ayers Kayası olarak da bilinen Uluru'ya turistlerin tırmanması, Aborjinlerin isteği üzerine Ekim 2019'da yasaklanmıştı. Uluru'yu her yıl çeyrek milyonu aşkın turist ziyaret ediyordu.
UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan 348 metre yükseliğindeki Uluru, güneşin ışığına göre renk değiştiriyor. Kutsal kaya, şafakta turuncu, gün içinde kahverengi, gün batımında ise kızıl renge bürünüyor.
Son yıllarda sık sık kuraklık ve orman yangınlarıyla gündeme gelen Avustralya'da, son büyük sel baskını yaklaşık 10 sene önce görülmüş ve sekiz kişi hayatını kaybetmişti.
2019'da ise, Queensland eyaletinde aşırı sıcakların ardından başlayan şiddetli yağışların yol açtığı sellerde sokaklarda timsah ve yılanlar görülmüştü.