EkonomiVatandaşlar kapış kapış almıştı: Piyasada iPhone 16 oyunu

Vatandaşlar kapış kapış almıştı: Piyasada iPhone 16 oyunu

26.09.2024 - 07:31 | Son Güncellenme:

Teknoloji devi Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 16, Türkiye’de satışa sunuldu. iPhone 16’lar kısa süre içinde tükenirken, yeni modeller karaborsaya düştü. İşte piyasadaki İphone 16 oyunu...

Milliyet.com.tr/ÖZEL iphone 16 telefonları teslim almak isteyenler mağazalar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı telefoncuların akrabaları ve arkadaşlarını sıraya sokarak onlarca alım yaptığı ortaya çıktı. 120 bin lira olan iPhone modelinin 145 bin liraya yeniden satışa sunulması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Apple'ın yeni iPhone modellerinin teslimi başladı. Telefonları teslim almak isteyen müşteriler sabah saatlerinde mağazalar önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Piyasaya sunulan iPhone 16’lar kısa süre içinde tükenirken, yeni modellerin karaborsaya düştüğü ortaya çıktı. Son çıkan modelin fiyatı çeşitli özelliklerine göre 65 bin TL'den başlayıp 120 bin TL'ye kadar çıkıyor.

iPHONE 16 OYUNU

Uzayan kuyruklara telefoncuların da girdiği ortaya çıktı. Bazı telefoncuların arkadaş ve akrabalarını da sıraya sokup telefon aldırdığı belirtildi. Bir telefoncunun yakınları vasıtasıyla 50’den fazla Pro Max aldığı iddia edildi.

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: "iPhone’un yeni çıkarmış olduğu model yine çok rağbet gördü, bu rağbetin arkasında her zaman söylemiş olduğumuz gibi yine karaborsacılar yine fırsatçılar yine yerli ve milli ekonomi düşmanları bulunmakta.

Haberin Devamı

HAKSIZ REKABET VURGUNU

Fırsatçılık ve karaborsacılığı her dönemde görebiliyoruz ancak enflasyonun yüksek olduğu ve mal fiyatlarındaki değişimin hızlı olduğu dönemlerde maalesef daha fazla görüyoruz Yine bu kuyruklara kendileri ya da başka birilerini koyup bekleterek tüm iPhone modellerini almaya çalışan bu fırsatçıları maalesef gördük.

Karaborsacıların oluşturmuş olduğu haksız rekabeti gidermek açısından ticaret bakanlığı ve maliye Bakanlığının denetimleri gerekmekte diğer yandan milli güvenlik meselesi haline gelen yurt dışına ithal edilen ve bu surette cari açığımızı artıran bu telefonlara da ekonomik olarak bir önlem alınmasının zamanı geldiğini düşünüyorum."

KÂR KOYUP SATIYORLAR

Apple mağazası veya internet sitesinden iPhone 16 Pro Max siparişi vermek isterseniz ürünün size gelmesi 6 haftayı buluyor. Beklemek istemeyenler ise soluğu karaborsa telefoncularda alıyor.

Telefoncular fiyatı 120 bin lira olan iPhone 16 Pro Max’in 1 TB’lik depolama alanına sahip versiyonunu 140-145 bin liradan satışa sunuyor.