H&M Türkiye Ülke Müdürü Thomas Coellner, H&M’in, İsveç’ten Türkiye’ye, Amerika’dan Peru’ya, 55 pazarda mağazası olduğunu söyleyerek, “Her ülkenin alışveriş tercihi kültürel, demografik özelliklerine göre farklılık gösterebiliyor. Örneğin çocuk ürünlerimiz Türkiye’de çok ilgi görüyor” dedi.
2016 planı...
Ailelerin çok tercih ettiği bir marka olduklarını belirten Coellner, “Aynı şekilde gençlere yönelik koleksiyonumuz Divided, Türk tüketicisinin favorileri arasında” diye konuştu.
Türk müşterilerinin açılış günlerinde uzun sıralar beklediğini ifade eden Coellner, “Tüketicilerimizin trendleri çok yakından takip ettiklerine tanık oluyoruz. Türkiye için iyi giyinmeyi önemseyen, moda ve fiyat bilinci yüksek bir tüketici profili çizebiliriz” dedi.
Uzun vadeli yatırım planlarında Türkiye’nin her yerinde büyümek olduğunu vurgulayan Coellner,
“2016’da Türkiye’de büyümeyi ve yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Çok hızlı büyüyoruz ancak hâlâ mağaza açmamış olduğumuz şehirler var. Her birini potansiyel olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.
‘Bağdat mağazamız buluşma noktası oldu’
Bir süre önce amiral mağazalarını İstanbul’un en popüler alışveriş caddesi olan Bağdat Caddesi’nde hizmete açtıklarını hatırlatan Thomas Coellner, şöyle devam etti: “Bu mağazamızın performansından çok memnunuz. Bağdat Caddesi renkli bir lokasyon ve moda bilinci yüksek pek çok müşterimiz var. Şimdiden Bağdat Caddesi’nin buluşma noktalarından biri haline geldiğini düşünüyoruz. Mağazamız açıldığı andan itibaren yoğun ilgi görüyor. Lokasyonu ve oldukça büyük bir mağaza olması H&M Bağdat Caddesi’ni müşterilerimizin çok tercih ettiği bir mağaza yaptı. “
H&M Bağdat Caddesi Flagship Mağazası’nın
dünya metropollerindeki H&M mağazaları arasında ilgi çekenlerden bir tanesi olduğunu belirten Coellner, “Ayrıca açılış zamanında müşterilerimiz için hazırladığımız pek çok sürpriz de global olarak beğeniyle karşılandı” dedi.
‘10 yeni açılış daha yapacağız’
Şu anda Türkiye’de 33 mağazaları bulunduğunu söyleyen Thomas Coellner, önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini şöyle anlattı: “2015 Sonbaharı bitmeden 10 yeni açılış daha yapacağız. Türkiye’nin her yerinde herkes için moda hedefimizi sürdürüyoruz. Büyüdüğümüz şehirlerle birlikte ilk kez girdiğimiz şehirler de olacak. Ege’de, İç Anadolu’da, Güney’de ve Karadeniz’de olacağız.”