EkonomiMilyonları ilgilendiriyor: Emekliye çift promosyon fırsatı!

Milyonları ilgilendiriyor: Emekliye çift promosyon fırsatı!

06.08.2024 - 07:07 | Son Güncellenme:

En düşük emekli aylığındaki artışla birlikte banka promosyon tutarları da güncellendi. Peki emekliler çift promosyon alabiliyor mu, hangi şartların sağlanması gerekiyor? İşte detaylar...

Milyonları ilgilendiriyor: Emekliye çift promosyon fırsatı

Milliyet.com.tr/ÖZEL Yaklaşık 16 milyon emeklinin gözü banka promosyonu düzenlemesinde. En düşük emekli aylığındaki artışla promosyonlar da güncellendi. Vakıfbank emeklilere çift promosyon ödemesi yapmaya başladı. Emeklilerin Vakıfbank promosyonundan yararlanması için bazı şartları sağlaması gerekiyor. Vakıf Emeklilik kartı ve TROY karta sahip olunması şartlar arasında.

Haberin Devamı

KİMLER PROMOSYONDAN YARARLANIYOR?

Promosyon ödemelerinden SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri ile dul ve yetim aylığı alanlar yararlanacak. Dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine en az 5 bin TL promosyon ödemesi yapılıyor.

Konuyla ilgili Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin şu ifadeleri kullandı: “Bazı bankalar bu konuda hemen adım attılar. Özel bankalarda şimdiye kadar 18 bin TL promosyon ödenmesine dair açıklama geldi. Vakıfbank emekliler yılına özel 12 bin TL + 12 bin TL olarak bir promosyon ödemesi açıkladı.

Bankalardan çift promosyon almak mümkün. Emeklilerimiz kendi maaşları dışında eşinden veya babasından kalan maaşı alıyorsa onu başka bir bankadan alma şartıyla ikinci promosyon alabiliyor.

Haberin Devamı

Daha fazla promosyon ödeyen bankalar tercih edilebilir. Sözleşme imzalarken kendilerine ayrıca o promosyonları almak için maaş ödemesi dışında başka şartlar koyup koymadıklarına dikkat etmeliler.”

MUHAMMET BAYRAM: DİĞER BANKALAR DA ÇİFT PROMOSYON YAPABİLİR

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram konuyla ilgili milliyet.com.tr’ye şu ifadeleri kullandı: “Kamu bankaları banka promosyonu noktasında lokomotif bir güç oluyor. Sayın Cumhurbaşkanı kamu bankalarının ödeyeceği promosyon tutarlarını artırmıştı. Özel bankaların da bunu takip edeceğinden bahsetmişti. Vakıfbank şu anda TROY kart üzerinden yapılan harcamalara binaen emeklilere çifte promosyon sunacak.

Bu ve bunun gibi hizmetlerle birlikte hem Vakıfbank hem Ziraat Bankası hem de Halkbank’ın getireceği yeniliklerle birlikte emeklilerimiz refaha kavuşacaktır. Bu yıl emekliler yılı ilan edildi. Kurum ve kuruluşlar nezdinde anlaşmalar yapılmaya çalışılıyor, emeklilerin refahı ve kazancı artırılmaya çalışılıyor.

Vakıfbank’ın yapmış olduğu düzenleme ile birlikte emekliler çift promosyona sahip olacak. Ben Vakıfbank’ın yapmış olduğu bu yeniliği Ziraat Bankası ve Halkbankası’nın izleyeceğini düşünüyorum. Diğer bankaların da yeni adımlar atacağını düşünüyorum.”