EkonomiKoop-Bakkal sayısı 790’a çıkacak

Koop-Bakkal sayısı 790’a çıkacak

31.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tarım Kredi Kooperatifleri, Koop-Bakkal projesi kapsamında bakkal ve mahalle marketlerinde ürünlerini tüketicilere ulaştırıyor. Bu kapsamda ilk etapta 6 il seçilerek, 250 bakkalın süreçleri tamamlanırken, 17 il için daha duyuru yapıldı. Böylece 17 il ile birlikte 540 bakkal daha projeye eklenerek, şubat ayı sonunda 790 bakkal sayısına ulaşılması bekleniyor.

Koop-Bakkal sayısı 790’a çıkacak

AYLİN RANA AYDİN - Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Koop-Bakkal projesiyle birlikte küçük esnafı da koruduklarına değindi. Proje kapsamında yavaş yavaş her şehre girdiklerini söyleyen Aydın, “Dengeli dağıtmaya çalışıyoruz, proje için bakkal dernekleriyle de ortak çalışıyoruz. Burada iş ortaklarımız, bakkallar, bakkal dernekleri, Halk Bankası. Yani birlikte bu projeyi hayata geçirdik. Bilhassa bunu hayata geçirmekle biz yeni market açarken artık daha ana arterleri tercih edeceğiz, tali arterlerde bakkallar devreye girdiği için bizim yeni marketlerimiz daha ana noktalarda olacak, daha büyük olacak, çünkü mahalle aralarında zaten bakkalı devreye soktuk, hem bakkalların yaşamasına katkı verdik, hem de Tarım Kredi ürünlerine ulaşımı, erişimi kolaylaştı” dedi.

Haberin Devamı

Proje kapsamında ilk olarak 6 il seçtiklerini hatırlatan Aydın, “6 ilde 250 bakkalın süreçlerini tamamladık. Ürünlerimizin satışını yapıyorlar. Birkaç gün önce kendi internet sitemizde 17 il için daha duyuru çıktı. 250’ye 540 bakkal daha eklenecek ve toplamda şubat sonunda 790 bakkal olacak” diye konuştu.

250 markette Et ve Süt Kurumundan (ESK) gelen etlerin satıldığını belirten Hüseyin Aydın, “250 marketimizi muhtemelen bin markete çıkartacak tarzda yeni ürün verecekler bize, yeni çalışmaları var ESK’nın. Böylece ESK’nın ürünlerini sattığımız market sayımız da artacak” dedi.

İki sınıf üretim

Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli, halihazırda bir üründe iki sınıf üretim yapabildiklerini kaydederek, “Bunu mümkün olursa üç yapacağız. 1550 market sayısına ulaştık. Ayrıca taşraya yayılmış 1600 kooperatifin içerisinde 400 ayrı satış noktası var. Koop-Bakkal’ları da eklediğimizde, şubat ayı sonunda toplam 2750 noktada ürünlerimiz satılıyor olacak. Bizde 1400 adet ürün var. Bu 1400 ürünün 600 tanesinde piyasada en ucuz biziz. Bu 600 ürün içerisinde yüzde 1.5’la yüzde 25 arasında diğer marketlere göre daha ucuzuz” diye konuştu.