R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta daha hızlı adımlar atabiliriz. Ancak haftanın ilk günlerinde tartışma ve uyuşmazlık içeren konularda daha sakin olmaya çalışmalıyız. 8 Ekim civarında yeni bilgiler öğrenmek, eğitim ve kendimizi geliştirmek yönünde imkanlar bulabiliriz. Bu hafta neler yapabileceğimiz konusunda daha gerçekçi bir tavır sergilemek gerekiyor. Jüpiter İkizler burcunda geri dönerken koşullar çok iç açıcı olmayabilir. 10 Ekim civarında özellikle daha büyük bir çaba ve ciddiyet göstermemiz gereken koşullar var. Plüton ise 12 ekim'de oğlak burcunda son kez düzgün harekete dönüyor.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

6 Ekim Pazar Ani durumlar yüzünden planlarımızı değiştirebiliriz. Duygusal yönde yenilenmeye ihtiyacımız var.

7 Ekim Pazartesi Daha fazla hareket özgürlük ihtiyacı içindeyiz. Yeni şeyler keşfedebiliriz.

8 Ekim Salı Başkalarından destek bulacağız. Bugün yolculuklar, eğitim ve daha fazla iletişim öne çıkıyor.

9 Ekim Çarşamba Günün ikinci yarısında düşüncelerimizi gözden geçirmek ve toplamak için daha gerçekçi adımlar atabiliriz.

10 Ekim Perşembe Evde ve ailevi konularda tartışma içeren durumlara dikkat edelim. Güvensizlik yaşanabilir.

11 Ekim Cuma Koşullar çok iyimser değil. Kendimizi yenileme konusunda daha pozitif düşünmeliyiz.

12 Ekim Cumartesi Bugün ilginç ve orijinal fikirlere açığız. Sosyal konular ve arkadaşlıklar hayatımızı renklendirebilir.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Yılın bu döneminde Güneş karşıt burcunuz Terazi’de ilerlerken dengeler ve ilişkiler üzerinde daha fazla durmak ihtiyacındasınız. Evlilikte ve karşılıklı konularda gözden geçirdiğiniz pek çok durum söz konusu olabilir. Haftanın ilk günlerinde bu alanlarda daha sakin düşünmeye çalışın. 7 Ekim civarında ortaklı bir konu üstünde daha fazla çaba gerekebilir. 10 Ekim civarında ise özellikle iş hayatında ve sorumluluklar konusunda ya da ailevi bir konu içinde acilen yapılması gereken işler olabilir. Daha iyi bir plan yapmaya hazır olmalısınız. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Haberin Devamı

Bu dönemde iş ve çalışma ortamına ait konular, beraber çalıştığımız kişiler ve genel olarak sağlık, düzen konularında gözden geçirmeniz gereken koşullar olabilir. Enerjinizi ve zamanınızı daha yapıcı bir şekilde kullanmaya çalışın. İş ortamındaki ilişkiler sizi daha hassas kılmakta. Haftanın ilk günlerinde tartışmalı konulara dikkat etmelisiniz. 7 Ekim civarında

ortaklı işlerde hız kazanması gereken koşullar var. 10 Ekim civarında içine yabancıları alan bir konuda yada medyaya yönelik bir işte daha fazla çaba gerekiyor. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde Terazi burcundaki gezegenler yaratıcı olduğunuz konulara, aşk hayatınıza ve kendinizi sergilemek istediğiniz koşullara işaret ediyor. Ancak maddi riskler ya da harcamalar yüzünden bu konularda israf söz konusu olabilir. Çocuklarla daha fazla ilgilenmek gereği duyabilirsiniz. 7 Ekim civarında iş ve çalışma konularında aceleci adımlardan kaçının. Özellikle 10 Ekim civarında sizi endişelendiren ya da finansal açıdan bağlayan işle ilgili konularda daha fazla gayret içinde olabilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde evde ya da özel hayatınızdaki konularda daha fazla denge ve hassasiyet içeren koşullar dikkat çekiyor. Yeni girişimler ve çabalar dikkat çekse de ailevi konular önemli. Haftanın ilk günlerinde bu alanlarda daha sakin ve yapıcı hareket etmeye çalışmalısınız. 7 Ekim civarında sevdikleriniz ve çocuklarla ilgili bir konuda hızlı hareket etmeniz gerekebilir. Özellikle 10 Ekim civarında karşıtlık içeren bir durum ya da işle ilgili bir anlaşma özellikle daha fazla kararlılık ve çaba gerektiriyor. Ciddi düşünceler içindesiniz.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde yakın çevrenizdekilerle bolca fikir alışverişi ve konuşma gündeme geliyor. Düşüncelerinizi toparlamak için daha sakin olmaya ihtiyacınız var. Ancak duygusal nedenler ya da gizli kalan koşullar yüzünden bazı huzursuzluklar yaşanmakta. 7 Ekim civarında ev ve ailenize yönelik bir konuda bitmekte olan koşullar olabilir. 10 Ekim civarında ise özellikle çalışma ortamınızda ve tamamlanması gereken işlerde çok daha planlı ve uzun vadeli düşünmeye çalışmalısınız. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu hafta birikimleriniz ve gelirlerinizle ilgili konuları daha fazla değiştirme ve yenileme çabası içinde olabilirsiniz. İşten gelen gelirler, alım-satım ve ortaklı konular içinde bazı hassasiyetler söz konusu olabilir. Özellikle haftanın ilk günlerinde bu konularda daha özenli hareket etmelisiniz. 7 Ekim civarında yakın çevrenizde gündeme gelen bir konu nedeniyle huzursuzluk yaşayabilirsiniz. 10 Ekim civarında ise özellikle kendinizi göstermek ve ortaya çıkmak konusunda daha fazla kararlılık ve irade sergileyebilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde burcunuzda ilerleyen Güneş ve Merkür iletişim alanında ve kişiliğinizi ortaya koymaya yönünde sizi daha iddialı kılıyor. Ancak tartışma içeren ya da huzursuzluk kaynağı olan pek çok durum söz konusu. Özellikle işte ve ailevi konularda daha yapıcı ve sakin düşünmeye ihtiyacınız var. Haftanın ilk günlerinde bu konularda daha dengeli olmaya çalışın. 7 Ekim civarında harcamaları gözden geçirmek daha yararlı olacak. Özellikle 10 Ekim civarında evde ve sorumluluklar alanında sizi daha ciddi düşündüren çabalar içindesiniz.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bugünlerde hesapta olmayan durumlar ya da yeni gelişmekte olup fazla bilgi sahibi olmadığınız koşullar söz konusu olabilir. Psikolojinizi değişikliklere karşı uyumlu hale getirmelisiniz. İlişkiler ya da ortaklı işlerde gizli kalan ya da kapalı durumda olan şeyler dikkat çekebilir. Haftanın ilk günlerinde daha önlemli olmak gereği var. 7 Ekim civarında

şahsi konularda sizi öne çıkaran pek çok yeni durum söz konusu olabilir. 10 Ekim’de ise yakın çevrenizdeki bir konu, görüşmeler ya da evraklarla ilgili konularla daha ciddi bir şekilde ilgilenebilirsiniz.

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde sosyal alanda ya da gruplar içinde değişiklikler ve meşguliyetler sizi daha çok hareketli kılmakta. Arkadaşlıklar içinde belki kopmalar ya da hassasiyetler söz konusu olabilir. Haftanın ilk günlerinde özellikle parasal açıktan sizi hassas kılan konulara daha fazla özen gösterebilirsiniz. 7 Ekim civarında bilmediğiniz konularda riskli işlere girmemek faydalı olacak. 10 Ekim’de özellikle para durumunuz ve işle ilgili konularda çok daha büyük bir çaba ve kararlılık göstermeniz gerekiyor olabilir.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Yılın bu döneminde hedefleriniz ve işe yönelik konularda daha fazla çaba ve kararlılık öne çıkıyor. Son zamanlarda mesleki alanda ve sorumluluklar içinde önemli değişiklikler gündeme gelmiş olmalı. Haftanın ilk günlerinde bu konularda daha sakin düşünmeye ihtiyacınız olabilir. 7 Ekim civarında ortaklı işlerde ve planlarda değişikliklere gitmek mümkün. Özellikle 10 Ekim civarında şahsi alanda ilerlemek açısından daha fazla çaba ve kararlılık gösterebilirsiniz.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde kendinizi geliştirme ve yeni insanlarla karşılaşma yolunda daha fazla imkan ve ilerleme söz konusu olacak. Eğitim, akademik konular veya uzaklarla ilgili uğraşlar, yayıncılık gibi işler gündeminize hareket ve yenilenme getirmekte. Ancak haftanın ilk günlerinde bu konularda biraz daha planlı olmalısınız. 7 Ekimde iş hayatında gelecek yönünde bir odaklanma içinde olabilirsiniz. Ancak 10 Ekim civarında kimi zaman kontrol edemediğiniz durumlar ya da psikolojik nedenler yüzünden kendinizi biraz kısıtlanmış hissedebilirsiniz.

 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bugünlerde ortaklı işler, eşinizden ya da başkalarından kaynaklanan finansal konular gündeminizi daha fazla meşgul ediyor olabilir. Parasal konularda ve yatırımlarda özenli ve sakin düşünmeye ihtiyacınız var. Ortaklıklar stres altında olabilir. 7 Ekim civarında uzaklarla ilgili konularda daha fazla çaba içinde olabilirsiniz. Aşk ve ilişkiler ise hayatınıza daha fazla derinlik getirmekte. 10 Ekim civarında ise gruplar içinde ya da gelecekle ilgili planlar konusunda daha ciddi düşünmek ve somut konulara odaklanmak gerekebilir.