EğitimStroma Hücresi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tıpta Stromal Ne Demek?

Stroma Hücresi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tıpta Stromal Ne Demek?

06.09.2022 - 16:33 | Son Güncellenme:

Tıp alanında geçen konulardan biri stroma hücresidir. Bu hücre temel olarak kemik ve kaslarda bulunmaktadır. Sinirleri hareket ettirmeye yardımcı olan stroma hücresi ile beraber kemikler ve kıkırdaklar üzerinde farklı görevleri de bulunmaktadır. Storma hücreleri doku yenileme işlevi bulunan hücre çeşitlerinden biridir. Özellikle yalnızca kendi dokusunu değil genel olarak kemik ve kaslardaki doku zedelerini onarmaya yardımcı olur. Storma hücresi nedir, özellikleri nelerdir ve tıpta stromal hücresi ne demek sizler için ayrıntıları ile derledik.

Stroma Hücresi Nedir, Özellikleri Nelerdir Tıpta Stromal Ne Demek

Stroma hücresi başta kas, kıkırdak ve kemiklerde bulunan hücre çeşitlerinden biridir. Pek çok görevi bulunan bu hücreler temel olarak yenileme ve onarma işlemleri yapmaktadır. Doku üzerinde fayda sağlayan bu hücreleri kendi bulundukları dokunun dışındaki diğer dokuları da onarmaya yardımcı olmaktadır. Tüm kas ve sinir rahatsızlıklarını onarmaya, yenilemeye yardımcı olmaktadır.

Stroma Hücresi Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Stroma hücresi kemik ve kaslarda bulunan hücrelerden biridir. Genel görevleri arasında kemiklerin hareket etmesini sağlayan ve zedelenen dokuları yenilemeye yardımcı olan hücre çeşitlerinden biridir. Aynı zamanda vücutta bulunan diğer organların da yapısını belirlemek ile görevlidir.

Tıpta Stromal Ne Demek?

Tıp alanında stromal kelimesi hastaların kas veya kemik dokularının zarar görmesi sonucunda onarım işlevlerini sağlayan hücrelerden biri olarak kullanılmaktadır. Başta ana hücreleri onarmaya yardımcı olan bu hücreler daha sonra çevresinde hasarlı gördüğü tüm dokuları yenileyerek rahat hareket kabiliyeti sağlamaya başlamaktadır.