SözlükTransaction Nedir, Nasıl Kulanılır? Transaction Ne İşe Yarar?

Transaction Nedir, Nasıl Kulanılır? Transaction Ne İşe Yarar?

22.07.2022 - 15:02 | Son Güncellenme:

Transaction, yabancı kökenli bir kelimedir. Transaction kelimesi karşınıza çıktığı zaman Türkçe anlamını bilmeniz size kolaylık sağlayacaktır. Transaction kelimesi işlem anlamına gelmektedir. Aynı zamanda sahip olduğu bir diğer anlamın ise muamele olduğu bilinmektedir. İşte, transaction ile ilgili merak edilenler.

Transaction Nedir, Nasıl Kulanılır Transaction Ne İşe Yarar

Transaction kelimesi İngilizce kökenli bir kelime olma özelliğine sahiptir. Sahip olduğu anlamın ise işlem olduğu bilinmektedir. Genel olarak ise SQL Server ortamında kullanıldığı ifade edilebilir. 

Haberin Devamı

 Transaction Nedir, Nasıl Kulanılır?

 Transaction özellikle SQL Server ortamında kullanıldığı bilinen bir iş bilimi olarak ifade edilebilir. Genel olarak tek türde işlem yaptığı bilinmektedir. Yani transaction; sadece veri güncelleme, veri ekleme ve veri silme gibi işlemleri yapmaktadır. Aynı zamanda bazı durumlarda birden fazla işlem de yapabilmektedir. 

 Transaction Ne İşe Yarar?

 Transaction, daha küçük parçalara ayrılması mümkün olmayan işlem yığını olarak ifade edilebilir. SQL Server ortamında oldukça önemli bir yere sahiptir. Bir grup işlemin sıralı bir şekilde yapılmasının gerektiği durumlarda ve işlemlerin her birinin düzgün olduğu gibi seri bir halde değerlendirilmesi gerektiği durumlarda kullanılmaktadır.