SözlükSayra İsminin Anlamı Nedir? Sayra Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Sayra İsminin Anlamı Nedir? Sayra Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

25.09.2023 - 12:15 | Son Güncellenme:

Anlamı bilinmeyen birçok farklı isim bulunmaktadır. Çocukları için isim seçmek isteyen ebeveynler isimlerin güzel olmasına dikkat ettikleri kadar isimlerin anlamlarına da özen göstermektedirler. Sayra isminin anlamı nedir? Sayra ne demek, ne anlamına gelir? Sayra isminin anlamı ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik.

Sayra İsminin Anlamı Nedir Sayra Ne Demek, Ne Anlamına Gelir

 Sayra ismi, son zamanlarda kullanılması oldukça fazla tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Sayra ismi, farklı anlamlara sahip olan bir isim olarak ifade edilebilir. Sayra isminin güzel bir anlamının olması nedeniyle çocuklara verilmesi tercih edilen isimler arasında yer aldığı da söylenebilir. 

Haberin Devamı

 Sayra İsminin Anlamı Nedir?

 Sayra isminin kız çocuklarına verilmekte olan bir isim olduğunu söylemek mümkündür. Sayra, İbranice olarak prenses anlamına gelmektedir. Aynı zamanda gezgin, yolcu ve mutluluk anlamlarına geldiğini söylemek de mümkün olmaktadır. 

 Sayra Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

 Sayra kelimesinin cennette akan suyun çıkardığı ses anlamına geldiği de söylenebilir. Aynı zamanda Sayra, ötüşen ve cıvıldaşan manalarına da sahip olan bir isim olarak ifade edilebilir. Çocuklara verilmesinde bir sakınca bulunmadığı ifade edilebilir.