SözlükEnamel Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tıpta Enamel Neresidir?

Enamel Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tıpta Enamel Neresidir?

01.09.2022 - 13:35 | Son Güncellenme:

Enamel, düzgün yüzey oluşturmak için kullanılan boyaya verilen isim olmaktadır. Az parlak, parlak ve mat olmak üzere enamel boya çeşitleri bulunmaktadır. İç cepheler için enamel boya tercih edilmektedir. Enamel ne demek? Enamel TDK sözlük anlamı nedir? Tıpta enamel neresidir, sizler için merak edilenleri derledik.

Enamel Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Tıpta Enamel Neresidir

 Enamelin boya çeşidi olması anlamının yanı sıra tıp biliminde diş minesi anlamında kullanılmaktadır. Dişlerin görünür olan en dıştaki kaplamasına enamel denilmektedir. Yarı saydam olan enamel, dişlere ışıltı vermektedir.

Haberin Devamı

 Enamel Ne Demek?

 Vücudun en sert ve yoğun mineralleşmiş maddesine enamel denilmektedir. Kemikle aynı yoğunluğa sahip olmasına rağmen dokunmaya ve ısıya duyarlı olmaktadır. Enamel sadece görsel olarak değil, sağlık açısından da insanı etkilemektedir.

 Enamel TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Enamel kelimesinin TDK sözlük anlamına bakıldığında, mina organı anlamına geldiği görülmektedir. Doktorlar diş minesi sözcüğü yerine enamel kelimesini kullanmayı tercih etmektedir.

 Tıpta Enamel Neresidir?

 Tıpta enamel, vücudun en sert ve yoğun mineralleşmiş maddesi olmaktadır. Enamel dişi oluşturan ana dokular arasında yer almaktadır. Enamelin çoğu mineralden, geri kalansa organik madde ve sudan oluşmaktadır.