Eğitimİki Şehrin Hikâyesi - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

İki Şehrin Hikâyesi - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

13.04.2023 - 01:42 | Son Güncellenme:

İki Şehrin Hikayesi 1859 yılında Charles Dickens tarafından kaleme alınan ünlü romanıdır. Roman Londra ve Paris’te Fransız Devrimi öncesi ve sırasındaki zamanları ele almaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

İki Şehrin Hikâyesi - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Charles Dickens’in İki Şehrin Hikayesi adlı eseri gazetelerde yazı dizisi olarak yayınlaması için kaleme almıştır. İki şehrin hikayesi tüm dünyada 300 milyona yakın satış yapmıştır.

Haberin Devamı

 İki Şehrin Hikayesi – Konusu

 İki Şehrin Hikayesi adlı esere konu olan olaylar hem Paris hem de Londra’da gerçekleşmektedir. İki Şehrin Hikayesi Fransız Devriminin yaşandığı zamanlarda aynı kıza aşık olan biri İngiliz, diğeri Fransız olan iki gencin hikayesini konu edinir.

 Romanda Fransız Devrimi boyunca soyluların Fransız köylülerini nasıl ezdiği, devrimin ilk zamanlarında yaşanan soylu katliamları ve aynı dönemde Londra halkının hayatı üzerinden iki toplumların benzer yönleri ele alınır. Bununla birlikte romanda birkaç farklı karakterin de hayatlarından bahsedilmektedir.

 İki Şehrin Hikayesi – Kitap Özeti 

 Dr. Manette işlemediği bir suç yüzünden 18 yıl hapis yatmıştır. Eski bir arkadaşının desteği ile 18 yıl sonra hapisten kurtulur ve Londra’ya döner. Londra’ya dönüş yolunda Charles Darnay ile tanışır. Charles Darnay önemli bir Fransız ailesine mensup, çalışkan, kendine güveni olan ve disiplinli bir kişidir. Dr Manette Charles Darnay’ın ailesi yüzünden hapis yatmıştır. Charles Darnay ailesi ile olan tüm ilişkisi kesmiş ve Londra’da yaşamaya başlamıştır.

Haberin Devamı

 Sydney Carton ise alkolik, vurdumduymaz, tembel ve kimseye faydası olmayan bir avukattır. Charles Darnay ile Sdyney Carton birbirine fiziki açıdan ikiz kadar benzeyen ama karakter açısında çok zıt olan iki kişidir. Charles ile Sdyney’in tek bir ortak noktası vardır o da Lucie’ye aşık olmalarıdır. Lucie Dr. Manette’nin güzeller güzeli kızıdır.

 Lucie tercihini Charles Darnay’dan yana kullanır. Doktor Manette ise kızının mutluluğu için ailesi yüzünden hapis yattığı Charles Darnay’a karşı olan intikam hislerini bastırmak zorunda kalır. Romanda tüm bu karakterlerin hayatları, ruh değişimleri ve Fransız Devrimi’nin hayatlarında açtığı kalıcı izler etkileyici ve akıcı bir şekilde anlatılmıştır.

 İki Şehrin Hikayesi – Kitap Karakterleri ve Sayfa Sayısı 

 Sayfa Sayısı: 508

 Dr. Alexandre Manette: Darnay ailesi tarafından uğradığı iftira sonucu suçsuz yere 18 yıl hapis yatan başarılı bir doktordur.

 Lucia Manette: Dr. Alexandre Manette’in sıra dışı güzelliğe sahip olan kızıdır.

Haberin Devamı

 Charles Darnay: Ailesini karşısına alıp halkın ve yoksulun yanında duran bir kişidir. Aynı zamanda Lucia’nın kocasıdır.

 Sydney Carton: Fiziki görünüş olarak Charles Darnay’a çok benzeyen, kötü karakterli bir avukattır.