EğitimAlyeska Ne Demek, Türkçesi Nedir? Alyeska Hikayesi Nedir?

Alyeska Ne Demek, Türkçesi Nedir? Alyeska Hikayesi Nedir?

30.05.2022 - 01:53 | Son Güncellenme:

Aleyska, Kuzey Amerika’da Aleut ismi verilen bir bölgede denizcilik terimi şeklinde kullanılan bir kelimedir. Aynı zamanda aleyska, denizin çarptığı şey” anlamına geliyor. Alaska, Amerika’da bulunan bir eyalettir. Nüfus yoğunluğun en çok olan eyalet olarak da bilinir. Alyeska ne demek, Türkçesi nedir sizler için derledik.

Alyeska Ne Demek, Türkçesi Nedir Alyeska Hikayesi Nedir

Amerika’da bulunan Alaska eyaletinin başkenti ise, Juneau’dur. Aynı zamanda Alaska‘nın resmi dili de İngilizcedir. 

Haberin Devamı

 Alyeska Ne Demek?

 Alaska sözcüğü, bu eyaletin yerli halkları içinde yer alan Aleutlar’ın dilinde “büyük ülke” anlamına gelir.

 Alyeska Türkçesi Nedir?

 Aleyska, Türkçede coğrafi bir terim olan Alaska anlamına gelir. Aleyska ise, Amerika’da bulunan bir eyalettir.

 Alyeska Hikayesi Nedir?

 Aleyska, Kıbrıs’ın tarihsel ismidir. Hititler ise, (mö 1600 – mö 1178) zamanında Alaşiya, Alaşya, Alasya şeklinde tanımlanmıştır. Hititler ise, yaklaşık olarak M.Ö 1320 – M.Ö 1200 yılları arasında tüm adanın hakimi olmuştur. Aynı zamanda aslen Kıbrıs’lı olan sevilen oyuncu Zeki Alasya‘nın soyadı da bu sözcükten gelir. Alaska, ABD’ye bağlı bir yerdir. Kuzey Amerika kıtasında bulunan, ABD’nin en kuzeybatı bölgesinde yer alır.

Haberin Devamı

 Türkan Bozkurt, ABD'nin Alaska eyaletinde düzenli bir şekilde düzenlenen 19. Dünya Dağ Koşusu yarışmasında ise, 4 kilometrelik bir parkuru ikinci olarak bitirdi. Daha sonra Türk atletler; Sedat Günen ve Türkan Bozkurt, Amerika Birleşik Devletleri'nin Alaska eyaletinde düzenlenen 19. Dünya Dağ Koşusu yarışmasında da dereceye girdi. Türkan Bozkurt, Alyeska Dağı'nda bulunan 4 kilometrelik parkuru yaklaşık 17 dakika 24 saniye içinde koşarak, İngiliz rakibinden sonra ikinci oldu.