Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Suç örgütüne üye olmak’ ve ‘Kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık’ suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle yargılanan sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ile aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapsi istenen Gülnihal Çiçek’in ifadelerini okudukça aklım karışıyor.

Safı oynayan uyanıklar

Ucuz otomobil vaadiyle 38 kişiden aldıkları milyonların üstüne yatan suç örgütüne üye olmaktan yargılanan Bahar Candan ve Nihal Candan’ın söylediklerine bakılırsa sütte leke var, onlarda yok... Çok saf, çok masumlar...

Haberin Devamı

Katıldığı bir televizyon programında sanıldığı gibi saf değil, çok akıllı olduğunu, bu yüzden hukuk fakültesinde yüzde 100 burslu okuduğunu söyleyen Bahar Candan, mahkemenin tutukluluğunun devamı kararına tepki olarak, babasına dönüp, “Ben burada mı kalacağım? Asayım mı ben kendimi ne yapayım?” dedi.

Bir avukat, adının geçtiği iddianamedeki isnat edilen suçlara karşılık neyle karşılaşacağını bilmez mi?

Gariban kardeşler!

Kız kardeşi gibi hukuk okuyan Nihal Candan’ın mahkemede, “Ben TMSF’nin ne olduğunu iddianameyi okurken avukatıma sordum. Bilmiyordum bile ne olduğunu. Hukuk okurken de ceza davası konularından kaçtım. Çok negatif konular bunlar” dedi.

Şaka gibi...

Gözaltına alındıklarında sosyal medyadaki, “Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı” paylaşımı sorulunca Bahar Candan’ın söylediği şuydu:

“O paylaşımda iki yazacağıma yanlışlıkla 12 yazdım, amacım espri yapmaktı.”

Bahar Candan, 2 milyonu yanlışlıkla mı 12 milyon yaptı, yoksa takipçilerine hava atmak için mi? Belli değil.

Bahar Candan, “Evim ve arabam yok. Hesabımda 1-2 milyon para var, ben bir garibanım” dedi.

Net asgari ücretin 17 bin 2 lira olduğu bir ülkede bankada 1-2 milyon lirası var, ama gariban!

‘Nihal Candan’ olarak tanınan Gülnihal Çiçek, duruşmada mal varlığını açıkladı:

“Mal varlığım bir iki çanta, bir iki ayakkabı olabilir. Bu olaylardan dolayı ailece maddi olarak zor durumdayız. Annem emekli maaşıyla avukatımın parasını ödedi.”

Haberin Devamı

Ne ara 28 kiloya düştü?

Nihal Candan’ın duruşmalardaki ifadesinden medyaya yansıyan haberlere göre, ölümcül bir hastalıkla mücadele etmiş, 28 kiloya kadar düşmüş, ancak biraz toparlanabilmiş!

Arşive baktım Nihal Candan, cezaevinden çıktığında kaç kiloydu diye?

Haberlerin hepsinde 37 kilo yazıyor.

Cezaevi şartlarını protesto etmek amacıyla başlattığı açlık eylemi sonucu anoreksiya (yeme bozukluğu) olunca tahliye olup hapisten çıktığının ertesi günü güzellik merkezine gittiği ve Nişantaşı’nda turladığı görüntülere baktım.

Hiçbirinde 28 kiloya düşmüş, bir deri bir kemik kalmış görüntüsü yok.

Candan kardeşlerin televizyon yarışmalarında boy gösterdikleri dönemde yazdım ve söyledim, bunların ‘safı oynayan uyanıklar’ olduğunu.

Tutuklandıktan sonra söylediklerine bakınca görüşüm değişmedi, aksine pekişti!

Onlar işlerine geldiği gibi ifade değiştirebilir, ama Allah’tan arşiv var, anında ortaya çıkıyor gerçekler.

GÜNÜN SÖZÜ

“Her şey göründüğü gibi olsaydı, eline aldığın deniz suyu mavi olurdu.” (George Orwell)