Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

*Toplumsal hafızanın zayıf olduğu ülkelerde, sosyal medya yalanlarının ve spekülatif haberlerin alıcısı çok olur. Son bir haftadır Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in durumuyla ilgili yaşadığımız gerçek de tam olarak bu işte. 

*Ortalıkta dolaşan “Bakan Güler, teğmenlerin yeminine destek veriyor.”, “Bakan Güler istifa etti” yolunda ortada dolaşan bilgilere itibar etmememizi gerektiren iki unsur var. 

*Birinci unsur, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler neredeyse bir haftadır yurt dışında.İkincisi, Bakan Güler, devam eden hukuki süreçleri etkilememek adına hiç konuşmamayı tercih eden birisi. Hatırlayın, 10 Kasım’da Piyade Okulu’nda yaşanan kavgadan sonra da konuşmamıştı. Bugün yakın çevre, dönem arkadaşı, uzak akraba, kim konuya dair Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile konuştuğunu söylüyorsa, yalan söylüyor demektir. 

Haberin Devamı

*Günlerdir Bakan Güler ile konuşmaya çalışıyorum. Bunu başaramadım ama Milli Savunma Bakanlığı’na iddiaları sorduğumda aldığım yanıtları aynen veriyorum: 

İDDİALAR VE CEVAPLAR: 

İDDİA 1. Yaşar Güler’in bu tartışmalardan rahatsız olduğunu biliyorum. Yaşar Güler bu yemine karşı değil. Bunu her yerde ifade ediyormuş. Konuşmalarda, sohbetlerde. Ama Yaşar Güler, O görüntülerin dışarı sızdırılmasından çok rahatsız olmuş. Biraz da  kendisine yönelik bir şey olarak görmüş. 

CEVAP: Bakan Yaşar Güler bu konu ile ilgili herhangi bir kişiyle duygu ve düşüncelerini paylaşmamıştır. Yaşar Güler şöyle düşünüyor, böyle demiş gibi ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. 

İDDİA 2. Yaşar Güler gidecek mi? İşte bir gazeteci arkadaşımız da şey yazmış. 

Cumhurbaşkanı istifasını istedi demiş. Aslında önce istifa etmek istedi diye söylenti yayıldı. 

CEVAP : Bakan Yaşar Güler görevinin başındadır. 

İDDİA 3. Yaşar Güler bu konu ile ilgili neden konuşmuyor? 

CEVAP : Türk Silahlı Kuvvetleri olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakıyor ve işlemleri de hukuk/mevzuat çerçevesinde yerine getiriyor. Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna yansıyan görüntüler ile ilgili başlatılan inceleme devam etmektedir. Sayın Bakan olayla ilgili büyük bir hassasiyetle ve çok boyutlu olarak yürütülen incelemenin tamamlanmasını beklemektedir. Yapılması gereken açıklamalar MSB tarafından yapılmaktadır. 

Haberin Devamı

Bu açıklamadan sonra iddiasını aynen sürdürenler çıkar mı bilmiyorum, bildiğim olmayan bir konuyu tartışmaya açanları harekete geçiren motivasyonun ne olduğuna da bakılması gerektiği. Orada bulunacak izler bir anda yaşanan tüm tartışmaların aydınlanmasını sağlayabilir...