Dünya‘Seçilirsem Filistin kurulmayacak’

‘Seçilirsem Filistin kurulmayacak’

17.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsrail’de yarın düzenlenecek genel seçim öncesi Başbakan Binyamin Netanyahu ‘uluslararası komplo’ söylemini şiddetlendirdi.

‘Seçilirsem Filistin kurulmayacak’

Netanyahu ayrıca ‘seçilirse Filistin devletinin kurulmayacağını’ söyleyerek merkez sol ve Arap partilerinin yükselişinden korkan sağ seçmen tabanını korumaya çalıştı. Pazar günkü mitinginde destekçilerini ‘kazanamayabileceğine’ karşı açıkça uyaran Netanyahu, bir radyo söyleşisinde ‘düşman İsrailli gazetecileri ve ‘gizli kapaklı çalışan yabancı güçleri’ kendisine karşı kampanya yürütmekle suçladı. Netanyahu’yla anlaşamadığı bilinen ABD Başkanı Barack Obama’nın eski kampanya direktörü Jeremy Bird’ün danışmanlığını yaptığı V15 hareketi, geçen hafta Tel Aviv’de 35 bin kişinin katıldığı Başbakan karşıtı bir gösteri düzenlemişti. “Bibi Olmasın da Kim Olursa Olsun” başlığı altında Netanyahu’nun takma adını kullanarak yapılan protestoda, Başbakan ve iktidar ortağı Naftali Bennett ‘Obama’nın parmağını’ görmüştü. Netanyahu’nun birkaç gün önce İskandinavya’yı da ‘İsrail’in içişlerine karışmakla’ suçlaması İsveç’in tepkisini çekmişti.

‘Gazete alacak para yok’
Son kamuoyu anketlerinde Netanyahu’nun Likud’unu geçen merkez sol ittifak ‘Siyonist Birlik’in liderlerinden Tzipi Livni, Başbakan’a sert çıktı. Livni “İsrail’in vatandaşları Netanyahu’nun yerine başkasını getirecekler. Ama gazetede yazanlar nedeniyle değil. Gazete ya da çocukları için bir ev alacak paraları olmadığı için yapacaklar” dedi.