DünyaKerry'nin İsrail ile ilgili ses kaydı

Kerry'nin İsrail ile ilgili ses kaydı

29.04.2014 - 10:51 | Son Güncellenme:

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Filistin'le müzakereleri askıya alan İsrail'i uyardı. Bu uyarıyı basına sızan gizli konuşmalarında yapan Kerry iki devletli çözümü tek alternatif olarak gördüğünü de söylüyor.

Kerrynin İsrail ile ilgili ses kaydı

İsrail ve Filistin arasındaki doğrudan barış görüşmelerinde arabuluculuk yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Barış görüşmeleri çökerse İsrail bir "Apartheid" rejimine dönüşebilir" dedi.

The Daily Beast internet sitesinin özel haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bu açıklamayı kapalı kapılar ardında gerçekleşen bir oturumda yaptı.

Sitenin ele geçirdiği ses kaydına göre Kerry, "Üniter bir yapının ya İsrail'in hedeflediği "Yahudi devleti" olma planlarıyla çelişeceğini ya da Filistinli Arapların ikinci sınıf vatandaş olarak yer aldığı bir "Apartheid" rejimine dönüşeceğini düşünüyor.

Bu yüzden de iki devletli çözümü, barış için tek alternatif olarak görüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz hafta Filistin lideri Mahmud Abbas önderliğindeki El Fetih ile gazze hükümetini yöneten Hamas'ın barışarak birlik hükümeti kurma kararı alması üzerine barış görüşmelerini askıya aldığını açıklamıştı.

İsrail Adalet Bakanı ve başmüzakereci Tzip Livni de, İsrail'in Hamas'la aynı masaya oturmasının söz konusu olamayacağını söyledi. (NTV)